kkkap 28.01.09, 10:10 Co myslicie o hotelu Iberotel Makadi w Hurgadzie. Z gory dziekuje za opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flyr Re: Iberotel Makadi 28.01.09, 20:11 nie w Hurgadzie tylko w Makadi Bay ten hotel sie znajduje . To jest jakieß 30 km na polodnie od Hurgady . Bylem 2 lata temu w tym hotelu jest super ( Iberotel makadi Oasis ) bo jest jeszcze Beach który jest blizej plazy . Ale Iberotel kazdy trzyma wysoki poziom . Odpowiedz Link Zgłoś
kkkap Re: Iberotel Makadi 29.01.09, 11:00 FLYR: A może jakieś szczegóły dotyczące jedzenia, plaży rafy? Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: Iberotel Makadi 29.01.09, 17:17 kompleks bardzo zadbany , 2 restouracje , jedzonko urozmaicone i bardzo dobre , 2 baseny jeden duży drugi ze zjezdzalnia - bardzo fajne . Hotelowa piaszczysta plaża . Co do rafy to powiem tak . Byłem tam w 2007 r ( pierwszy raz w Egipcie ) i rafa oraz wszystkie rybki na niej żyjace wydawały mi się cudne i piękne . W zeszłym roku pojechałem do SSH i powiem szczerze , że tu rafa była jeszcze piękniejsza i woda jakby troszke bardziej przejrzysta . Napewno rafa w makadi jest inna ponieważ nie jest ona równoległa do brzegu i o nie regularnych kształtach niz ta w SSH ale napewno rozczarowany niebedziesz . Jeżeli jedziesz do Iberotel Makadi Oasis to droga do hotelowej plaży spacerkiem przez inne hotele zajmuje około 5-7 min. Generalnie jest blisko . Co do samego Makadi to jest to zadbana i piekna enklawa na pustyni z dobrymi hotelami . Są tam sklepiki , bank , apteka . Ale nie nastawiaj sie na zakupy w Makadi bo ceny z kosmosu i sama tandeta . generalnie kupa naciągaczy . Papirusy czy inne pamiatki z alabastru proponuje kupować na wycieczkach fakultatywnych . drogo ale przynajmniej zaworzą do sklepów gdzie nie ma podróbek ( oczywiście można i nawet trzeba się targować ) .Pokoje codziennie sprzątane z dobra klimą . Całość wyglada naprawdę super . Odpowiedz Link Zgłoś
zetka73 Re: Iberotel Makadi 24.02.09, 13:46 kkkap napisała: > Kto jeszcze coś opowie?? Byłam we wrześniu w Makadi Saraya Resort - piękny kompleks , cisza spokój, świetne jedzenie w 2ch restauracjach 2 duże baseny do plaży jakieś 5 min drogi -plaża czysta prywatna wydzielona dla hotelu Na terenie jedna dyskoteka trochę sklepików - nawet nie trzeba jechać do Hurghady na zakupy po pamiątki można się super wytargować :) Animacje codziennie wieczorem w barze Shisha, animacje na plaży oraz przy basenach Polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Iberotel Makadi 24.02.09, 14:00 kkkap napisała: > Kto jeszcze coś opowie?? są w sumie chyba trzy hotele Hotel Iberotel Makadi Beach Hotel Iberotel Makadi Saraya Resort Makadi Bay Hotel Iberotel Makadi Oasis Club & Resort w sumie wszystkie mają dobre opinie Odpowiedz Link Zgłoś