gremlinsy 14.06.09, 00:55 Wybieram się do Dahab 30.06. Czy na miejcu jest lokalne biuro, oferujące fakultety w sensowych cenach? Jade z Neckermanem a oni podobno maja kosmiczne ceny wycieczek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arnuwandas Re: fakultety z Dahab 14.06.09, 12:15 W Dahab jest trochę biur miejscowych oferujących wycieczki fakultatywne. Ja odwiedziłem tylko jedno z nich, w którym dowiedziałem się, że cena wycieczki do Petry z angielskojęzycznym przewodnikiem, kosztuje 170 EUR (245USD), czyli więcej niż w ofercie rezydenta Alfa Star (230USD). Może trzeba wykazać więcej cierpliwości, niż ja to uczymiłem, pochodzić po mieście i posprawdzać dokładnie ceny. Przed wyjazdem kontaktowałem się z www.egiptdreamland.com z pytaniem, czy jest możliwość skorzystania z ich oferty przebywając w Dahab. Otrzymałem odpowiedź, że Dahabu niestety nie obsługują. Jeżeli nie wymyślisz nic lepszego służę telefonem do rezydenta Alfy. Przypuszczalnie nie powinno być problemu ze skorzystaniem z oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
gremlinsy Re: fakultety z Dahab 14.06.09, 15:13 Dziękuję Ci za odpowiedź. Proszę napisz w jakim hotelu byłeś. My lecimy do Sea Sun. Czytałam, że prawdopodobnie w hotelach mają oferty swoich wycieczek, ale też nie wiem jak z cenami i organizacją. Telefon do rezydentki poproszę, zawsze będzie to jakaś alternatywa. Jedziemy na 2 tyg. i zalezy mi na kilku wycieczkach, szczególnie do lokalnych parków krajobrazowych + ew. Jerozolima jak sie uda.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
arnuwandas Re: fakultety z Dahab 14.06.09, 16:09 Ja miałem okazję przebywać w hotelu Tropitel, w którym to jedynymi oferowanymi wycieczkami były pustynne "wypady" na quadach. Jezeli chodzi o wycieczki do parków krajobrazowych to niestety więkoszość biur nie organizuje wyjazdów do Kolorowego i Białego Kanionu w tym terminie, gdyż jest tam za gorąco. Jest jedna podstawowa zaleta wyjazdu w wybranym przez Ciebie terminie. Alfa od lipca organizuje dwudniowe wyjazdy Petra - Amman(nocleg) - Jerozolima za cenę 245$. Ja nie miałem takie szczęcia i za Jerozlimę płaciłem 130$, a za Petrę 230$. Rezydentem Alfy w Dahab jest Egipcjanin mówiący po polsku Mina Fayek, tel. +2 0103762868. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś