iit2 28.06.09, 09:38 Czy ktoś wrócił ostatnio z tego hotelu w Hurghadzie..? Jest to nowy hotel i mało jest informacji o nim. Ma go Neckermann i Sun Fun. Na Holidaycheck ma dobre opinie, ale jest ich mało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubusiasty Re: Festival Resort 28.06.09, 11:57 hehe zadawałem to pytanie kilka dni temu, ale nikt się nie zgłosił... wybieram się tam w lipcu więc się okaże... a strona hotelu: Festival Riviera a tak na marginesie to nazwa hotelu to : Festival Riviera Resort no chyba, że chodzi Ci o: Festival Le Jardin Resort hotele te są obok siebie Odpowiedz Link Zgłoś
diunka6 Re: Festival Resort 28.06.09, 13:00 Hejka! My też wybieramy się do tego hotelu! opinie na holiday dobre więc powinno być ok? Kubasiasty kiedy jedziesz my 10 lipca? a jak fakultety juz zdecydowałeś? Z jakiego biura jedziecie my z Alfy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiasty Re: Festival Resort 28.06.09, 13:17 My się wybieramy 9 lipca na 2 tygodnie... z Neckemanna a jeżeli chodzi o fakultety to myślimy o: Kairze i Luksorze to nasz pierwszy wyjazd do Egiptu.... może jeszcze jakieś jeep safari czy coś takiego, ale to na miejscu się zobaczy pozdrawiam PS a Wy jakie plany macie na wyjeździe ? Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: Festival Resort 28.06.09, 13:02 Właśnie chodzi mi o Festival Resort, szukam, gdzie mogę o nim informacji i jedyne co udało mi się znaleźć, to to, że ktoś w zeszłym roku miał trafić do Le Jardin a trafił do Festival Riviera Resort, który był nowo otwartym hotelem należącym do Le Jardin ,ale uwaga wybudowanym po drugiej stronie ulicy, a przejście do plaży jest tunelem podziemnym, więc nie wiem, czy biura podróży znowu robią w konia ludzi, bo obiła mi się o uszy również nazwa Club, i tam właśnie wszyscy lądują i tym podziemnym przejściem przechodzą do lub koło Le Jardin i dopiero na plażę. Zastanawiam się nawet czy nie zadzwonić do Działu Produktów Neckermana, bo w biurze niewiele na ten temat wiedzą.Hotel Festival Riwiera Resort oczekuje dopiero na kategoryzację i dlatego jest taka dobra cena,wiem, że nie dostali pozwolenia jeszcze na budowę pomostu, choć nie wiem, czy w tamtym rejonie jest jakaś rafa, a zejście do morza jest po kilku stopniach. Jak wiesz coś więcej, to daj znać, bo czas ucieka i miejsca też, my chcieliśmy na 16 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
diunka6 Re: Festival Resort 28.06.09, 13:07 www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Festival+Riviera+Resort-hid_186838.html Tutaj znajdziesz kilka opinii i zdjec o tym hotelu... Kiedy jedziesz? czy dopiero się decydujesz na hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: Festival Resort 28.06.09, 13:12 Chcemy 16 lipca na razie się wahamy właśnie z uwagi na tą niewiedzę, pisałam wcześniej,że czytaliśmy opinie na holiday, ale jest ich tak niewiele, że dlatego ma chyba takie dobre opinie, choć spotkałam się też z takim stwierdzeniem, że oni czekają na kategoryzację, więc się bardzo starają we wszystkim. My jedziemy z maluszkiem(20 m-cy) więc musimy starannie planować wakacje, nie wie,co z tą plażą, na zdjęciach są schodki, więc to jest już trochę uciążliwe i wchodzenie z maluchem, a w ogóle to hotel Le Jardin i Festival Riwiera wyglądają na zdjęciach identycznie, taki sam basen, ogród,plaża,kids club, więc nie wiem o co tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiasty Re: Festival Resort 28.06.09, 13:22 z tego co ja wiem to jest tak - Festival Riviera jest po lewej stronie, a Festival Le Jardin Link do mapy ze strony hotelu wynika, że grupa Festival Hotels & Resorts posiada tylko te dwa hotele... Odpowiedz Link Zgłoś
diunka6 Re: Festival Resort 28.06.09, 13:26 Jest też część "club" po drugiej strony ulicy wybudowany w tym roku (mieliśmy do niego jechać) Alfa star napewno miało tam oferty, niedawno ruszył podobno ... Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiasty Re: Festival Resort 28.06.09, 13:37 coś kiedyś mi się obiło chyba o uszy coś z tym Club, ale nic więcej nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
diunka6 Re: Festival Resort 28.06.09, 13:23 Jeszce tutaj kilka zdjęć picasaweb.google.pl/Egipciok/FestivalRivieraLeJardinHurghada# a to co znalazłam o tym hotelu na forum ... z kilku lat pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: Festival Resort 28.06.09, 14:03 No właśnie i tu jest problem, Neckermann nie ma już miejsc na te terminy, a Sun Fun i Alfa mają właśnie pokoje na Festival Riviera Club po drugiej stronie ulicy i tu jest ten haczyk !!! Trzeba przechodzić przez ulicę, dlatego jest taka atrakcyjna cena, a w sumie na miejscu się o tym dowiadujemy, że lądujemy w Clubie! Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: Festival Resort 29.06.09, 21:09 Czy ktoś już wie, jak to jest z tym hotelem w końcu ? Jaka nazwa jest poprawna? Bo sun fun ma ten hotel pod nazwą Festival Hurghada a takiego hotelu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kokeszka_ck Re: Festival Resort 01.07.09, 20:57 Witam. Lecimy z rodzina 2+2 i znajomymi do tego hotelu 9 lipca. Po przeczytaniu tego tematu miałem pewne obiekcje o miejsce zakwaterowania w Festivalu. Po rozmowie telefonicznej z Panią z Sun&Fun (zarząd, nie infolinia) dowiedziałem się, że nie ma możliwości zakwaterowania w Club jeśli rezerwacja jest na Festival Hurghada K*. Na Club jest inna rezerwacja i cena( w ofercie od niedawna). Jeśli chodzi o sam Festival to zakwaterowanie jest na 99% w Rivierze (ale Le Jardin też podobno niezły jest wg opini na holodaycheck) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Festival Resort 07.10.09, 16:45 a ty jedziesz do festival riwiera czy le jardin bo to dwa odzielne hotele lezace obok siebie jednak jeden le jardin jest o wiele wiekszy z duzym basenem a tamten riviera mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
apoto Re: Festival Resort 10.07.09, 13:27 Festival Riviera Resort to super hotel. Zacięła się klima i po zgłoszeniu tego w ciągu 5 min już działała. Bez łapówki dostaliśmy duży pokój z widokiem na morze. Ręczniki na plażę codziennie czyściutkie. Jedzenie mało urozmaicone. Bardzo czysto, nie dopadła nas zemsta faraona. Sejf w pokoju za darmo. Już bym chciała tam wrócić Neckerman ma w cenie wizy(osoby z innych biur musiały kupować na lotnisku (15$ za osobę) Goście Festival Riviera Resort korzystają również z barów, basenów oraz rezerwacji kolacji (1 na tydz)(polecam mamma mia) Festival Le Jardin Odpowiedz Link Zgłoś
nokola-5 do apoto 11.07.09, 22:04 Witam Mam pytanie odnośnie dopłat z neckermanna-miałaś(łeś) dopłatę? W jakiej wysokości? Ja lecę do Festival Riviera 3 września i obawiam się dopłaty o których niedawno było tak głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
agus2905 Re: 14.07.09, 13:16 Ja lecę z mężem z Poznania 19.07, kto jeszcze w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
tu_nia Re: 14.07.09, 15:24 www.festivalhotels-egypt.com/ mozna korzystac z restauracji basenow obu hoteli, plaza jest wspolna, kamieniste wejscie do wody po schodach- srednie dla dzieci,ale za to dluuugo plytko dno piaszczyste.w okolicy nie ma nic.hotele sa poza miastem w strone el gouny.le jardin jest kilkadziesiat zlotych drozszy od riviery ale ma ladniejszy ogrod i basen dla malych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sol-angelika Re: Festival Resort 20.07.09, 14:33 Tak jak wyżej napisano: Festival Riviera Resort jest po stronie lewej, po prawej Festival le Jardin. Tzw. Club jest po drugiej stronie ulicy. Ja byłam w Festival Riviera Resort w czerwcu. Hotel ma kategoryzację **** Jest naprawdę pięknie, luksusowo i czysto. Jedzenie dobre i bardzo dużo. Miła obsługa. Nie ma się czego obawiać. W mojej opinii Festival lepszy od le Jardin bo bardziej kameralny (mniejsze baseny = mniej ludzi przy nich). Poza tym można korzystać z infrastruktury le Jardin więc co kto woli. Opinia, że w le Jardin jest ładniejszy ogród przesadzona - to jest jeden i ten sam ogród... Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: Festival Resort 07.10.09, 15:43 Wybieramy się do tego hotelu 23.10 na dwa tygodnie. Jedzie ktoś jeszcze w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Festival Resort 07.10.09, 16:46 a ty jedziesz do festival riwiera czy le jardin bo to dwa odzielne hotele lezace obok siebie jednak jeden le jardin jest o wiele wiekszy z duzym basenem a tamten riviera mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: Festival Resort 08.10.09, 18:14 Tak, wiem że są dwa, a nawet trzy- biorąc Club przez ulicę pod uwagę ;) , przeczytałam już i obejrzałam chyba wszystko co jest w necie na ich temat {nawet pisałam do hotelu w sprawie windsurfingu, skutecznie zresztą ;) }. My będziemy w Rivierze :) Ale ponieważ są połączone i można zamiennie korzystać z ich udogodnień (a takie mam informacje), to dla mnie żadna różnica, czy ktoś się dopisze że jedzie do Riviery, czy do Jardina ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mawiola Re: Festival Riviera / festival Le Jardin 24.10.09, 11:31 Wlasnie wrocilismy z hotelu Festival Riviera, wiec podziele sie spostrzezeniami. Gdzies natknelam sie na informacje ze hotel zostal wybudowany w 2009, zwazywszy na stan hotelu nie wydaje mi sie to prawda. Hotel w mojej opinii zasluguje na 3 gwiazdki nie wiecej, pokoje dosc duze ale niezbyt czysto, jedzenie srednie, najgorsze śniadania. Zenujaca predkosc polaczenia z internetem !! W hotelu jest wi-fi, wiec mozna zabrac komputer i korzystac w pokoju, niestety internet bardzo drogi 15 min - 15 le, 30 min - 25le, 1h - 45le. Mimo ze w cenniku wystepuje karta calo dniowa w najbardziej oplacalniej cenie - 75le, nie mozna takiej kupic. Karty calodiowe sa dostepne w hotelu Le Jardin, ale dziala tylko w tamtym hotelu. Jakbym miala polecac komus ktorys z hoteli, to zdecydowanie Le Jardin, fajniejsze baseny, lepsze jedzenie, wikszy wybor all inclusive. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Festival Riviera / festival Le Jardin 24.10.09, 11:48 ja bylem 2 tyg w le jardin,super bylo a riviera ma chyba 3 gwiazdki tylko!! no ale chyba nie bylo przeszkod by korzystac z obu hoteli bo nic ich nie dzielio by lazic tu i tu. Odpowiedz Link Zgłoś
mawiola Re: Festival Riviera / festival Le Jardin 24.10.09, 12:14 Riviera ma 4 gwiazdki, a podobno aspiruje na 5. My wybralismy Riviere ze wzgledu na lepsze opinie na internecie tego hotelu w porownaniu do Le Jardin i w mojej opinii był to blad. Dodam jeszcze, że zejscie do morza najgorsze ze wszystkich miejsc w jakich bylam. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Festival Riviera / festival Le Jardin 24.10.09, 12:40 nie wiem jaki miala riviera ale w necermann miala 3 gwiadki a opinie patrzylem tylko na le jardin fakt jest ze bylem bardzo zadowolony i patrzac na oba hotele wolalem jardin. Odpowiedz Link Zgłoś
mawiola Re: Festival Riviera / festival Le Jardin 24.10.09, 13:34 To chyba zle patrzyles, bo my wlasnie z neckermana bylismy i oba hotele maja 4 gwiazdki. Odpowiedz Link Zgłoś