Dodaj do ulubionych

Hotel w Sharm.

19.07.09, 16:33
Poproszę o polecenie dobrego hotelu w Sharm,obiekt przy plaży z ciekawą infrastrukturą itp., wiadomo co najmniej ****,w miarę możliwości jak najkrótszą drogą do centrum miast.Proszę o wpisy osoby które mają co najmniej kilka wyjazdów na półwysep :)
Obserwuj wątek
    • jackylu Re: Hotel w Sharm. 20.07.09, 17:50

Sultan Gardens , może kawałek do miasta ale za 10 $ mozna pojechać
      do Alf Leila lub do Old Market i z powrotem . A hotel najlepszy w
      jakim byłem w Egipcie ( jescze w lutym miał 4* teraz ma 5* i jest
      trochę doroższy ale warto .
      • jadokama Re: Hotel w Sharm. 20.07.09, 18:23
        Dziękuję za podpowiedź , przyznam że poczytałem sporo i w zasadzie większość to peany na temat tego hotelu :)Zanim się zdecyduję może ktoś ma propozycję i zna jeszcze milszy obiekt od w/w?
        • inezzz83 Re: Hotel w Sharm. 20.07.09, 18:49
          a jak z rafą przy hotelu?
          • jackylu Re: Hotel w Sharm. 21.07.09, 20:37
            Mimo niektórych niegatywnych ocen była to pierwsza rafa na której
            spotykalem notorycznie grouppery ( duze drapeżne ryby ) . Rafa ma
            formę klifu ,jak to w Sharm a ładne ryby można podziwać już przy
            betonowych wejściach przy smym brzegu . Zresztą statki z turystami
            przypływają w te okolice , świadczy to o tym że jest to teren wart
            ogladania pod wodą . Lepszą rafę widziałem tylko w Coral Beach w
            Hurgahdzie .
            • res.man Re: Hotel w Sharm. 21.07.09, 21:48
              tylko tropicana grand azur albo nubian,ewentualnie któryś z
              iberotelii
              sultan to staroć!
              • jadokama Re: Hotel w Sharm. 22.07.09, 09:03
                Bardzo ciekawa propozycja z hotelem TGA, zauważyłem też potężną rozpiętośc cenową ponieważ albo jest w katalogu TUI w gestii "mojego"lotniska albo obsługuje go bliżej mi nieznane BP "Wezyr" ,poza tym że słyszałem nic o nich nie wiem :(
                • jadokama Re: Hotel w Sharm. 23.07.09, 17:15
                  Powoli dochodzę do "ładu" chciał bym jednak uściślić o ile mozecie pomóc, spośród trzech poniżej przedstawionych hoteli jeśli byliście w dwóch z nich np. chciałbym znac waszą opinię :)

Tropicana Grand Azure Resort

Hilton Waterfalls

Hilton Sharm Dreams Resort

Oprócz opini które znalazłem w necie być może jest ktoś kto odwiedził wszystkie trzy albo dwa np. Chciałbym dokonać wyboru na podstawie również świeżych opini :)
                  • miriam_73 Re: Hotel w Sharm. 23.07.09, 18:11
                    Waterfalls zdecydowanie NIE. Natomiast HDreams jest OK, z tym, że plaża jest w
                    Naama zatem brak rafy oraz niektórzy narzekają na "zawartość" all inclusive,
                    które jest takie nie do końca all ;-) Maja pięknie utrzymany teren i duzo
                    basenów oraz najdłuzszy w Naamie odcinek plaży (współdzielonej/ współużytkowanej
                    z Hilton Fayrouz, który ma 1 gwiazdkę mniej, z Dreamsa przechodzi sie przez jego
                    teren na plażę).
                    TGA jest daleko od centrum, w Nabq, ma bardzo długi pomost ponad rafe, ale jak
                    jest duża fala (wiatr), to na tym otwartym nabrzeżu może być problem z kapielą w
                    morzu.
                    • res.man Re: Hotel w Sharm. 23.07.09, 21:33
                      bierz tropicanę grand azur (jeśli są jeszcze wolne miejsca)
                      • rafikini Re: Hotel w Sharm. 24.07.09, 00:03
                        w czerwcu w tropicanie (grand i club) były luzy za 2 tyś na jeden dzień przed
                        wylotem a dziś widzę wsio po 4 tyś i to dopiero za 10 dni. Ehh (ja polecam azure
                        club - dużo nowszy do grand)
                        • jadokama Re: Hotel w Sharm. 24.07.09, 09:56
                          Dziekuję za opinie w zasadzie potwierdziły to co wcześniej czytałem i napisała Miriam.Z tych trzech TGA ma najlepsze notowania. HSD resort plaża po drugiej stronie ulicy i współdzielona,HW zaś ALL i kilka innych "szczegółów" dyskwalifikują ten obiekt :) Jednak wciąż "siedzi " mi w głowie Sultans i nie dokońca wiem czy wybrać TGA czy Sultana? Oba hotele mają znakomite opinie, dodam że to czy hotel ma 10 czy 15 czy może 1 rok nie ma znaczenia :) Chyba że szykuje się remont:p
                          • caddi Re: Hotel w Sharm. 24.07.09, 11:10
                            poczytaj jeszcze opinie na www.tripadvisor.com sultan wypada troche lepiej
                            • kolina7 Re: Hotel w Sharm. 24.07.09, 11:21

Byłam dwa razy. Jest super!
                              www.marriott.com/hotels/travel/ssheg-sharm-el-sheikh-marriott-beach-resort/
                          • rafikini Re: Hotel w Sharm. 24.07.09, 13:46
                            Tropicana (grand i club) maja tą przewagę nad Sultanem, że obok są 2 "centra
                            handlowe" + mac donald , kfc, starbacks etc. Sultan jest po środku niczego tzn
                            bez taxi ani rusz. Nie wiem po co ci bliskość do centrum (nama bay jak rozumiem)
                            bo tam nic nie ma oprócz namolnych sprzedawców i drogich dyskotek. Osobiście
                            byliśmy tam tylko raz i o jeden raz za dużo bo naciągnęli nas na sziszę za 50$.
                            Byłem na wycieczce z gośćmi z sultan i bardzo byli zadowoleni, jak zobaczyli
                            Azure Club to stwierdzili wow ale super architektura, u nas to lekko staro
                            wygląda poza tym macie tu bazarki, "cywilizacje" a my mieszkamy z dala od
                            czegokolwiek.
                            kilka fotek z azure
                            lh4.ggpht.com/_NkDJT6fr39g/SlbwFc04YYI/AAAAAAAAFlY/pMcAPUIoq08/s576/zdjecia%20egipt%20011.jpg
                            • rafikini Re: Hotel w Sharm. 24.07.09, 13:48
                              link jest di picasaweb.google wpisz azure club zobaczysz fotki z Tropicany
                              • jadokama Re: Hotel w Sharm. 24.07.09, 22:16
                                Dziekuję Rafikini jednak nie doceniasz mnie trochę :P( to w temacie po co mi centra)
                                Moja historia sięga daleko....... (Egipt kontynentalny)jednak opinie bardziej doświadczonych w danym temacie cenię sobie nader wszystko.Pytam by dopełnić wyboru bo pomimo wahań szala zawsze przeciąga w jedną bo w dwie nie może :)
                      • olala_o Re: Hotel w Sharm. 24.07.09, 22:43
                        pamiętając,że pomost liczy sobie około 900 m? ? ?troche daleko na parodzienne
                        snoorkowanie ;)
                        • jadokama Re: Hotel w Sharm. 24.07.09, 22:57
                          olala_o napisała:

> pamiętając,że pomost liczy sobie około 900 m? ? ?troche daleko na parodzienne
                          > snoorkowanie ;)

A co to takiego "parodzienne" ???
                          • walet Re: Hotel w Sharm. 24.07.09, 23:32
                            " A co to takiego "parodzienne" ???

Chłopie !
                            To dziewczyna martwi się abyś dobrze wybrał i delikatnie daje Ci
                            do zrozumienia ,ze do rafy tym pomostem w TGA jest troszkę daleko
                            a Ty żartujesz sobie z jej bardzo fajnego określenia ?

Jeśli nie snorkujesz "parodziennie" i centra handlowe są Ci niepotrzebne
                            to wydaje mi się ,ze najlepszy dla Ciebie będzie bezwzględnie Four Seasons .

Powodzenia.
    • fikofako Zadziwiająca bezradność turystyczna. 25.07.09, 19:34
      jadokama napisał:

"Poproszę o polecenie dobrego hotelu w Sharm,obiekt przy plaży z
      ciekawą infrastrukturą itp., wiadomo co najmniej ****,w miarę
      możliwości jak najkrótszą drogą do centrum miast."

Prawie nie do wiary, że osoba będąca w stanie sprecyzować w jakim
      hotelu chciałaby mieszkać nie potrafi sama znaleźć odowiedniego
      hotelu, przeczytać opinie i ewentualnie upewnić się co do opinii o
      hotelu na forum. Z taką umiejętnoscią poszukiwania informacji
      bałbym się wyruszać z domu :). A może to tylko niebezpieczne
      lenistwo...

• jadokama Re: Zadziwiająca bezradność turystyczna. 26.07.09, 11:12
        fikofako napisała:

> jadokama napisał:
        >
        > "Poproszę o polecenie dobrego hotelu w Sharm,obiekt przy plaży z
        > ciekawą infrastrukturą itp., wiadomo co najmniej ****,w miarę
        > możliwości jak najkrótszą drogą do centrum miast."
        >
        > Prawie nie do wiary, że osoba będąca w stanie sprecyzować w jakim
        > hotelu chciałaby mieszkać nie potrafi sama znaleźć odowiedniego
        > hotelu, przeczytać opinie i ewentualnie upewnić się co do opinii o
        > hotelu na forum. Z taką umiejętnoscią poszukiwania informacji
        > bałbym się wyruszać z domu :). A może to tylko niebezpieczne
        > lenistwo...
        >

Masz jakiś problem czy adwersarza szukasz? Na tym polega"fenomen" zadanego pytania w sprawie hotelu i konkretnego wyboru.Nie zadałem idiotycznego pytania na tym forum od lat ,od początku jak jestem na nim.Pytanie było proste treściwe i właściwie zadane wraz z wpisami osób mniej lub bardziej doświadczonych ewoluowało,niestety Twój problem polega na tym że czytasz nagłówki miast się skupić na treści.Proponuję zajrzeć do słownika i poszukać definicję analfabetyzmu funkcjonalnego i nie ma się czego wstydzić większości tego narodu on dolega:)))Znam wszystkich "starych" bywalców tego forum i cenię sobie zdanie sporej części z nich,to że każdy może wpisać co mu "ślina na język przyniesie" nie oznacza że skorzystam z jego wypocin :P Sprubój poszukać w internecie jakiegokolwiek mojego narzekania na obiekt w którym byłem , a sporo ich mam za sobą przez lata.Zaś jeżeli chodzi o moją jak to nazywasz "umiejętność poszukiwania informacji" no cóż życzę Ci abyś w opanowała w życiu procent,tego co ja mam za sobą dzięki temu,a może w życiu do czegoś dojdziesz i zaczniesz słuchać ( czytać) uważniej wypowiedzi i się do nich odnosić :))

Dziękuję więc za ukierunkowanie tym którzy w jakiś sposób przyczynili się do mojego wyboru, bo najważniejsze jest wiedzieć czego się chce zanim się powróci i zacznie wypisywać bzdury na tym czy innym forum w stylu "takie a takie BP to złodzie...,kombinatorzy" "taki a taki hotel to dno,robactwo,jedzenie o inne bzdury"

• na_be Re: Zadziwiająca bezradność turystyczna. 30.07.09, 16:08
          To polecę hotel w którym byłam, Sun Rise w Sharm, zapraszam do obejrzenia fotek
          z wyjazdu, na fotoforum :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka