piterpodroz 13.08.09, 07:18 jesli ktos ma porownanie to czy pogoda w pazdzierniku w sharm jest podobna do tej w maju ? wieczory z dlugim rekawem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebcioo Re: Pazdziernik Sharm taki jak maj ? 13.08.09, 07:23 W maju w Szarmie wieczorami potrzebne sa dlugie rekawy? rotfl Wyjasnisz moze po co one sa potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
piterpodroz Re: Pazdziernik Sharm taki jak maj ? 13.08.09, 07:40 zle mnie zrozumiales. nie chodzi o to ze w maju jest potrzebny rekaw,tylko czy w pazdzierniku bedzie potrzebne cos z dlugim rekawem. faktycznie niefortunnie to napisalem. w maju oczywiscie skwar ktory uwielbiam:) czy w takim razie masz cos do dodania w tej kwestii ? Odpowiedz Link Zgłoś
olala_o Re: Pazdziernik Sharm taki jak maj ? 13.08.09, 09:46 wlasnie..chyba nie ma nic do dodania..ostatnio odpowiedzi p.sepcio są lekko czepliwe,zamiast podać przydatne informacje..lepiej się powymądrzać :( nieeeładnie ;) jeśli zaś chodzi o Twoje pytanie to czytałam kiedyś o listopadzie, który jest zbliżony temoperaturami do kwietnia. A będąc w kwietniu długi rękaw zakładałam czasem w samolocie jak klime mocno odkręcili. Poza tym było naprawdę goraco ..w cieniu na naszym tarasie , po południu , pod wieczór termometr wskazywał 24-25 stopni.Dlatego podejrzewam,ze w pażdzierniku w egipcie jest wciąż lekki palnik;)..znaczy wciąż jeszcze gorąco..Ale z chęcią poczytam o temperaturach w pażdzierniku od tych co byli,,,zobaczyli.... i takie tam.W końcu nie wiadomo kiedy los nas rzuci znów do Egiptu ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Pazdziernik Sharm taki jak maj ? 13.08.09, 10:48 Jak juz mam sie przyczepic to powinno byc sebcioo. To imie nie pisze sie przez P. Pza tym wielokrotnie na tym forum byly podawane linki do stron "pogodowych" egipskich. A i na stronach biur podrozy sa podawane srednie temperatury miesieczne w poszczegolnych regionach Eigptu. Odpowiedz Link Zgłoś
macandana Re: Pazdziernik Sharm taki jak maj ? 13.08.09, 10:46 Podobny. tzn inne niebo :), troszkę więcej wiatru - tak mi się wydaje. Ale na tyle gorący żeby porządnie naładować akumulatory. Lepszy bo u nas w maju już ciepło i tam ciepło, u nas październik -brr. a tam - bosko. pozdrawiam. Po raz kolejny jedziemy w październiku. 6- 20. 10 . A dla męża i tak czasm za gorąco! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piterpodroz Re: Pazdziernik Sharm taki jak maj ? 13.08.09, 12:23 sebcio a kogo interesuja prognozy pogody i linki? wszedlem i nic mi to nie mowi,sama temperatura ktora jest co roku taka sama. w prognozie nie napisali czy rekaw bedzie potrzebny.mnie interesuja opinie osob ktore byly i czuly i moga cos na ten temat powiedziec. ty nie masz nic do powiedzenia bo sleczysz przed kompem i wyszukujesz gdzie by tu sie podczepic do rozmowy... a tak poza tym tez juz sie nie moge doczekac...wystawiam swoje akumulatory na pelne slonce:)przywitam sie z rybkami. ja chyba bede lecial 7 pazdziernika. jaki hotel odwiedzacie? Odpowiedz Link Zgłoś
tejsza Re: Pazdziernik Sharm taki jak maj ? 13.08.09, 12:42 No ja też się nastawiam na "gorąc". Wylatujemy 7 października z Wawy. Odpowiedz Link Zgłoś
olala_o Re: Pazdziernik Sharm taki jak maj ? 13.08.09, 13:01 w październiku? hmmm..no i zazdrość mnie zeżarła;)))..pozdrów ode mnie rybki ;)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: Pazdziernik Sharm taki jak maj ? 13.08.09, 16:20 od 9 do 23 października w ub. roku w Hurghadzie w dzień było gorąco, choć z bardzo silnym wiatrem prawie codziennie. W basenach woda była lodowata, ale to chyba moim hotelu tak było ( Albatros Palace Resort ) bo w innym była woda kilka stopni cieplejsza. Wieczorami czasami było chłodno i wietrznie, niektórzy nawet bluzy polarowe zakładali. Ale długi rękaw się przydawał. chyba,że ktos siedział tylko na własnym nagrzanym balkonie to wtedy nie. Ale w środku hotelu, tam gdzie były animacje bywało wieczorami chłodno. Odpowiedz Link Zgłoś
piterpodroz Re: Pazdziernik Sharm taki jak maj ? 13.08.09, 19:13 w hurghadzie podobno zawsze bardziej wieje niz w sharm. a do jakiego hotelu sie wybierasz 7 pazdziernika? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Pazdziernik Sharm taki jak maj ? 13.08.09, 19:36 Byłem w obu miesiącach w Sharm , osobiście wole październik , temperatury powietrza powyżej 30C w cieniu , wieczorem nie jest potrzebny żaden sweterek czy długi rękaw , najważniejsza różnica dla mnie w porównaiu z majem , to cieplejsza woda w październiku i niestety odrobinę krótszy już dzień . Generalnie jednak można przyjąc , że maj z październikiem to zblizone temperaturowo okresy . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
tejsza Re: Pazdziernik Sharm taki jak maj ? 14.08.09, 08:23 No i mi się tak wydaje, że październik w Egipcie musi być bardzo ciepły. Z pięć lat temu byłam w SSH we wrześniu, no i po prostu żar się lał z nieba, noce były upalne, no i morze jak zupa. No trudno mi więc sobie wyobrazić, żeby w październiku zmieniało się to diametralnie. "pełna nadziei jest każda mysz" Odpowiedz Link Zgłoś
mirren Re: do macandana- Pazdziernik Sharm 13.08.09, 19:39 a do jakiego hotelu się wybieracie??? Również planujemy wyjazd 6 X na 14 dni z Poznania i jesteśmy na etapie wyboru hotelu w Sharm. Odpowiedz Link Zgłoś
macandana Re: do macandana- Pazdziernik Sharm 13.08.09, 23:20 Witam ponownie. po poprzednich wyjazdach spodobała nam sie hadaba. a dokładnie ras katy wiec zastanawiamy sie nad jakimś małym hotelikiem w tej okolicy lub bardziej tradycyjnie, okolice TGA. W zeszłym roku byliśmy w sharm Cliff, i też było fajnie.co drugi dzien taxi i wio na plażę :)Dodam że lubimy prawie puste plaże,na hotelowych wytrzymuję nie dłużej niz 1 h. dlatego obawiam sie tych okolic TGA. NIE MOGĘ JUŻ SIE DOCZEKAĆ: 7 na 13 dni snurkowanie jakieś 4-5 dni nurkowania i tyle nas interesuje :)No może jeszcze na jakąś imprezę na mieście. PS. Mój mąż codziennie na googlach ogląda : "oooo to nasz kamyk" czy to normalne? chyba nie ale jakie urocze! Odpowiedz Link Zgłoś
piterpodroz Re: do macandana- Pazdziernik Sharm 14.08.09, 06:39 hehe no faktycznie to juz nie jest normalne:) to w takim razie moze gdzies sie spotkamy z butla albo rurka:) Odpowiedz Link Zgłoś