Dodaj do ulubionych

Podgrzewane baseny -Sultan Gardens Sharm

24.08.09, 10:06
Witam,w styczniu wybieram sie do egiptu i potrzebuje info o
podgrzewanych basenach. Na wakacjach.pl czytalam ze podgrzewane sa 2
male i niestety sa one - cytuje :"male i brudne" i niestety tę
opinie potwierdza jedno ze zdjec umieszczonych na checkholiday'u -
male i faktycznie nie wygladajace zachecajaco. To tylko niekorzystne
zdjecie czy faktycznie nie sa one zachecajace? link do tego zdjecia:
www.holidaycheck.pl/detail-Zdjecia_Sultan+Garden+Resort+Basen-
ch_ub-id_1156819849.html
W styczniu woda w niepodgrzewanych basenach jest b.zimna i juz wiem
ze w takiej nie da rady sie kapac, stad moje pytania. Bardzo pls o
info.
Obserwuj wątek
    • pocztowka_z_egiptu Re: Podgrzewane baseny -Sultan Gardens Sharm 25.08.09, 18:55
      Podbijam temat. Udało mi się znalezc kilka zdjec hotelu na stronie travelzone
      ale wciaz mam watpliwosci. Niestety zdjecia nie pokazuja wszystkiego:( W tym
      hotelu sa 4 baseny - 3 dla doroslych i 1 dla dzieci i tu pytanie czy dla dzieci
      to ten ze zjezdzalnia? Czy pozostale baseny tez maja zjezdzalnie?
      • pocztowka_z_egiptu Re: Podgrzewane baseny -Sultan Gardens Sharm 16.11.09, 14:02
        A może ktoś wie czy woda w podgrzewanych basenach jest slodka czy slona?
        • pocztowka_z_egiptu Re: Podgrzewane baseny -Sultan Gardens Sharm 16.11.09, 15:31
          Acha, i czy podgrzewany basen to ten:
          www.holidaycheck.pl/detail-Zdjecia_Sultan+Garden+Resort+Basen-ch_ub-id_1157004652.html?ebene=hid#bildwechsel
          czy ten nad nim?
          bardzo prosze o odpowiedz.
          • ib_k Re: Podgrzewane baseny -Sultan Gardens Sharm 16.11.09, 17:31
            tak, ten jest podgrzewany ale to nie znaczy że ciepły, nie nastawiaj się na długie kąpiele,raczej szybkie pływanie, poza tym zimą szybko zachodzi słońce i akurat ten basen bardzo szybko (już ok 14) jest cały zacieniony
            woda nie jest słona (nie wiem czy słodka czy mocno odsolona)
            zdecydowanie bardziej polecam morze, ładna płaża (dosyć wąska)z "prawie" piaskiem, wygodne dojścia do rafy a woda cieplutka i przyjemna....
            • viruszg Re: Podgrzewane baseny -Sultan Gardens Sharm 16.11.09, 19:55
              Acha, czyli w sezonie zimowym lepiej nastawić się na morze niż baseny?
              • pocztowka_z_egiptu Re: Podgrzewane baseny -Sultan Gardens Sharm 17.11.09, 07:56
                Niekoniecznie, to pewnie tez w duzej mierze zależy od tego do jakiej temperatury
                podgrzewana jest woda. Rok temu w styczniu byłam w Amarante Garden (swietny
                hotel!) i praktycznie caly czas siedzieliśmy w basenie - woda rewelacyjna :)
                Natomiast w morzu wykąpałam się tylko raz - dla mnie za zimno. Pozdrawiam
                • viruszg Re: Podgrzewane baseny -Sultan Gardens Sharm 17.11.09, 13:56
                  Dobrze wiedzieć że w Amarante mają"dobrze podgrzewany" basen...
                  To jeden z hoteli który biorę pod uwagę :)
              • ib_k Re: Podgrzewane baseny -Sultan Gardens Sharm 17.11.09, 10:39
                viruszg napisał:

> Acha, czyli w sezonie zimowym lepiej nastawić się na morze niż baseny?

ja tak uważam, 3 zimowe pobyty i niby podgrzewane baseny pozwalają mi na wyciągniecie takich wniosków:(
                myślę że są dobrze podgrzane baseny ale to trzeba wcześniej dobrze sprawdzić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka