Dodaj do ulubionych

KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 10:05
słyszałam, że jadąc na Krym, należy być przygotowanym na "inwazję" różnego
rodzaju robactwa, gryzących muszek etc. słyszałam, też ze ostatnio na Epatorii
królowały karaluchy, hm. co mam o tym myśleć? proszę o opinie osób, które były
w tej części świata smile
Obserwuj wątek
    • Gość: michał_k Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? IP: *.toya.net.pl 12.03.04, 21:15
      W zeszłym roku wakacje spędziłem na Krymie - co prawda nie w jakiejś dzikiej
      części ale Jałta, Bakczysaraj, Sewastopol i okolice i naprawdę robactwa tam nie
      było. Byłem na przełomie lipca i sierpnia.
      • Gość: Anika Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? IP: *.rzeszow.mm.pl 12.03.04, 22:02
        Też nie spotkałam żadnego robactwa - nawet komarów nie było. Byłam tam dwa lata
        temu - Sewastopol, Jałta i okolice. My byliśmy w sierpniu.
      • Gość: kaofoniks Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? IP: *.dh.uclv.net 11.04.04, 14:12
        ja jak bylem to spotkalem tylko mrowki
    • Gość: serbio Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? IP: *.saint / 195.117.38.* 12.03.04, 22:11
      Ja również żadnego robactwa nie spotkałem.
    • Gość: zenek Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? IP: *.lodz.mm.pl 16.03.04, 15:34
      robakow jest mnostwo , gdzie nie spojrzysz - robak . Sa wstretne , obslizgle ,
      pelzajace i w dodatku gryza i roznosza grozne choroby .
      Jedz na Majorke - tam nie bedzie robakow.
      • wysoki_adam Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? 16.03.04, 20:59
        Na Grenlandii żadnych robakow nie ma !

A jakie świeże powietrze !
        • Gość: zenek Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? IP: *.lodz.mm.pl 16.03.04, 23:45
          robactwa nie ma tez na Marsie
          • clickkey Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? 17.03.04, 01:10
            Ale po co aż tak daleko?
            Ja słyszałem od wiarygodnych amerykańskich lunonautów, że i na Księżycu nie
            uświadczysz ani jednej pchły!

A jeżeli są jakieś pluskwy, to tylko elektroniczne, które CIA jak zwykle
            pogubiło.
            • Gość: zissy Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? IP: 62.233.191.* 17.03.04, 13:16
              ZAKAŁADAM ZE PYTANIE KOLEZANKI BYŁO NA SERIO.
              JA NA PRZYKŁAD NA UKĄSZENIA WILEU Z RÓZNYCH TAKICH MAM UCZULENIE.
              JAK NIE MACIE NIC DO POWIEDZENIA W TEJ KWESTII TO MOZE LEPIEJ POWSTRZYAMC SIE
              OD GŁUPAWYCH KOMENTARZY.
              • Gość: gg Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? IP: *.lodz.mm.pl 17.03.04, 13:39
                ja tez mam uczulenie na wielu roznych takich , stad ten komentarz
          • Gość: Ali Re: Robactwa jest pełno w mieście Łodzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.04, 01:23
            Rozeszło się nawet po internecie
            • Gość: gg Re: Robactwa jest pełno w mieście Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 23.03.04, 13:06
              to nic w porownaniu z warszawa
    • Gość: Jacek Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? IP: *.ofi.pl 09.04.04, 10:54
      Bylismy na Krymie w czerwcu 2003 i mieszkalismy w jednym z obleśnych bloków w
      Ałuszcie. Ludzie są przemili ale niestety karaluchy były. Panowały głównie w
      kuchni (rzecz jasna). Na szczęście wyłaziły na żer głownie nocą. Generalnie te
      stworzenia są dość płochliwe i strasznych problemów z nim nie było. No ale jak
      ktoś nie toleruje tego typu atrakcji to trzeba to brać pod uwagę. Za to koszt
      noclegu był śmiesznie niski (za 2 tygodnie super wakacji, ze wszystkim - także
      łącznie z podróżą wyszło nas po 1000 PLN na łebka).
      • Gość: Aga Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? IP: 62.233.191.* 14.04.04, 13:21
        no własnie własnie. to nocne stworzenia więc nie ma czym sie martwić
        • szut Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? 16.04.04, 09:46
          eee tam....
          Pajaka czy karalucha to i w polsce mozna spotkac. Nie zauwazylem, zeby ich tam tyle bylo. W Odsessie, w hotelu, owszem - jednego karalucha widzialem.
          A na Krymie komarow tez nie bylo.
    • Gość: ciul Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 13:12
      hm, no w zasadzie to nie ma się czym przejmować, chociaż widziałem "tarakany" w
      swoim pokoiku w Evpatori. Miał jakieś 2 cm. ale to nie jest jakieś powszechne.
      no i poza tym jeśli jest wilgotna pogoda to mogą pojawić się komary, ale nie
      jakieś bardzo upierdliwe. W suchych regionach trzeba uważać na węże, ale ja
      naprzykłąd nie spotkałem żadnego... pozdro
    • mskowalczyk Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? 27.04.04, 15:43
      Chyba mamy wiadomosci z jednego zrodla jesli idzie o karaczany w Eupatorii w
      zeszlym roku, bylo ich tak duzo ze zółta ściana wygladala na czarną w wieksze
      żółte ciapki, ale pozatym miejscem nawet komara ciezko bylo uswiadczyc, no i
      jeden byl w Balaklawie, ale skubaniec byl takiej wielkosci ze nie miescil sie w
      standartowa pulapke na robactwo przywieziona z polski
      pozdrawiam cieplowink
      Rado
    • Gość: Matrix Re: KRYM - robactwo PRAWDA? CZY NIE? IP: 217.11.129.* 29.04.04, 10:42
      Cześć! Gorąco owszem jest nawet upalnie. Żadnej inwazji robactwa nia
      doswiadczyłem a spędziłem tam prawie miesiąc bedąc w różnych miejscach.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka