Dodaj do ulubionych

Bułgaria z Alfastar

IP: *.zozmswia.bialystok.pl 29.06.04, 12:22
Jak w temacie.
Czy ktoś był? Jakie wrażenia? Czy wszystko zgodnie z ofertą? Bo jak mi
wiadomo w Egipcie (przynajmniej tak było w zeszłym roku) Alfastar
daje "ciała". A tu?
Obserwuj wątek
    • Gość: reni Re: Bułgaria z Alfastar IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 09:12
      Byłam z Alfastar w Bułgarii w Św. Własie. Jak dla mnie wszystko było OK.
      Samolot mniej wiecej o czasie. Pokoje zgodnie z ofertą. Wiadomo Bułgaria i
      tania oferta nie będzie oznaczała hotelu 5 gwiazdkowego jak niektórzy
      chcieliby. Oczywiscie i na naszym wyjeździe nie brakowało maruderów, którym
      zejście do plaży nie odpowiadało (bo nierówno), albo podejście pod górę do
      hotelu. Rezydentka również w porządku. Mieliśmy wykupiony nocleg tylko na
      tydzień, a bylismy 2 tygodnie i ona sama zaproponowała nam pomoc w znaleziemniu
      kwatery. NA wyjeździe od 10 do 24 czerwca było OK. (przynajmniej dla nas).
      • wiewior1 Re: Bułgaria z Alfastar 30.06.04, 12:24
        A w jakim hotelu byłaś? Przeglądałam katalog Alfastar ale tam są same zdjęcia
        komputerowe i tak naprawdę to nic nie wiadomo o hotelu oprócz ich opisu.
        • Gość: reni Re: Bułgaria z Alfastar IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 13:10
          Byłam w hotelu Minczew
          • Gość: Ania Re: Bułgaria z Alfastar IP: *.pl 07.07.04, 21:02
            Czy mogłabyś nieco więcej szczegółów? A jak z wyżywieniem właśnie w tym rejonie?
            I jaka pogoda? Rozumiem, że tematy już pewnie były poruszane, ale mnie
            interesuje dokładnie ten region i ten hotel... Pozdrawiam!
            • Gość: reni Re: Bułgaria z Alfastar IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 15:23
              Zacznę od pogody...
              Byliśmy na początku czerwca - było ciepło, ale nie za upalnie. Parę razy
              chmury, ale niezbyt groźne. Z tego co zaobserwowaliśmy tu jest tak, że z gór
              schodzą chmury (a miasteczko położone jest na zboczu końcówki Starej Płaniny) i
              schodząc przecieraja się na górach i juz nad samym morzem jest słonecznie.
              Wiemy to, bo zrobiliśmy sobie wycieczkę w Stara Płaninę i im dalej na zachód
              jechaliśmy tym więcej chmur było. Wracaliśmy razem a chmurami: w górach jeszcze
              lało, a nad morzem już była super pogoda.
              Rejon polecam tym, którzy nie lubią wielkich kurortów typu Słoneczny Brzeg.
              Jest tu spokojnie i tak swojsko smile. Ciągu pgromnych hoteli jak w Słonecznym tu
              brak. Sa i takowe, ale nie skupione w jednym miejscu. A tak prawde mówiąc te
              wielkie dopiero sie budują. Za to jest dużo prywatnych pensjonatów.
              We Włazie brak tzw. nadmorskiej promenady, ale wg. mnie to wielka zaleta tego
              miejsca.
              Jeśli chodzi o hotel MInczew - przyjemny, położony pod sama górą (na plażę
              trzeba zchodzić w dół. Prowadzący bardzo mili i uczynni. NIe maja niestety
              restauracji. A może i stety, bo zjeść można w centrum Własu (pare minut
              piechotką. A polecam knajpkę z drewnianymi ławami i przemiła kelnerkę
              Andżelinę. Podaja tam super szprotki (nie tak jak u nas wędzone tylko smażone).
              za całą lewę. Obiadek tez można zjesć za ok. 5 lv.
              W hotelu czyste ręczniki i codzienne sprzatanie. Oferuują tez lepszy kurs euro
              i dolara niż w kantorach.
              Cóż jeszcze....
              Nam było super i polecam Włas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka