Gość: ula IP: *.zozmswia.bialystok.pl 29.06.04, 12:22 Jak w temacie. Czy ktoś był? Jakie wrażenia? Czy wszystko zgodnie z ofertą? Bo jak mi wiadomo w Egipcie (przynajmniej tak było w zeszłym roku) Alfastar daje "ciała". A tu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: reni Re: Bułgaria z Alfastar IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 09:12 Byłam z Alfastar w Bułgarii w Św. Własie. Jak dla mnie wszystko było OK. Samolot mniej wiecej o czasie. Pokoje zgodnie z ofertą. Wiadomo Bułgaria i tania oferta nie będzie oznaczała hotelu 5 gwiazdkowego jak niektórzy chcieliby. Oczywiscie i na naszym wyjeździe nie brakowało maruderów, którym zejście do plaży nie odpowiadało (bo nierówno), albo podejście pod górę do hotelu. Rezydentka również w porządku. Mieliśmy wykupiony nocleg tylko na tydzień, a bylismy 2 tygodnie i ona sama zaproponowała nam pomoc w znaleziemniu kwatery. NA wyjeździe od 10 do 24 czerwca było OK. (przynajmniej dla nas). Odpowiedz Link
wiewior1 Re: Bułgaria z Alfastar 30.06.04, 12:24 A w jakim hotelu byłaś? Przeglądałam katalog Alfastar ale tam są same zdjęcia komputerowe i tak naprawdę to nic nie wiadomo o hotelu oprócz ich opisu. Odpowiedz Link
Gość: reni Re: Bułgaria z Alfastar IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 13:10 Byłam w hotelu Minczew Odpowiedz Link
Gość: Ania Re: Bułgaria z Alfastar IP: *.pl 07.07.04, 21:02 Czy mogłabyś nieco więcej szczegółów? A jak z wyżywieniem właśnie w tym rejonie? I jaka pogoda? Rozumiem, że tematy już pewnie były poruszane, ale mnie interesuje dokładnie ten region i ten hotel... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
Gość: reni Re: Bułgaria z Alfastar IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 15:23 Zacznę od pogody... Byliśmy na początku czerwca - było ciepło, ale nie za upalnie. Parę razy chmury, ale niezbyt groźne. Z tego co zaobserwowaliśmy tu jest tak, że z gór schodzą chmury (a miasteczko położone jest na zboczu końcówki Starej Płaniny) i schodząc przecieraja się na górach i juz nad samym morzem jest słonecznie. Wiemy to, bo zrobiliśmy sobie wycieczkę w Stara Płaninę i im dalej na zachód jechaliśmy tym więcej chmur było. Wracaliśmy razem a chmurami: w górach jeszcze lało, a nad morzem już była super pogoda. Rejon polecam tym, którzy nie lubią wielkich kurortów typu Słoneczny Brzeg. Jest tu spokojnie i tak swojsko . Ciągu pgromnych hoteli jak w Słonecznym tu brak. Sa i takowe, ale nie skupione w jednym miejscu. A tak prawde mówiąc te wielkie dopiero sie budują. Za to jest dużo prywatnych pensjonatów. We Włazie brak tzw. nadmorskiej promenady, ale wg. mnie to wielka zaleta tego miejsca. Jeśli chodzi o hotel MInczew - przyjemny, położony pod sama górą (na plażę trzeba zchodzić w dół. Prowadzący bardzo mili i uczynni. NIe maja niestety restauracji. A może i stety, bo zjeść można w centrum Własu (pare minut piechotką. A polecam knajpkę z drewnianymi ławami i przemiła kelnerkę Andżelinę. Podaja tam super szprotki (nie tak jak u nas wędzone tylko smażone). za całą lewę. Obiadek tez można zjesć za ok. 5 lv. W hotelu czyste ręczniki i codzienne sprzatanie. Oferuują tez lepszy kurs euro i dolara niż w kantorach. Cóż jeszcze.... Nam było super i polecam Włas. Odpowiedz Link