Gość: Ona IP: *.ssk.com.pl 21.08.03, 08:33 Czy ktoś był w którejś z tych miejscowości? jak tam jest? Którą wybrać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jola Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: *.anetka.provider.pl 21.08.03, 08:43 Byłam we Wlas w drugiej połowie lipca 2003. Wlas to dziura, ale przy odrobinie dobrej woli zorganizujesz sobie wypady do Słonecznego Brzegu, Neseberu lub trochę dalej do Złotych Piasków i i będziesz zadowolona. Byłam we Wlas z mężem i dzieckiem, więc spokój panujący tam odpowiadał nam. Odpowiedz Link
Gość: kasik Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: 195.117.149.* 21.08.03, 11:51 Gość portalu: jola napisał(a): > Byłam we Wlas w drugiej połowie lipca 2003. Wlas to dziura, ale przy odrobinie > dobrej woli zorganizujesz sobie wypady do Słonecznego Brzegu, Neseberu lub > trochę dalej do Złotych Piasków i i będziesz zadowolona. Byłam we Wlas z mężem > i dzieckiem, więc spokój panujący tam odpowiadał nam. Rawda w porównaniu z Wlas to dziura zabita dechami,ale jesli lubisz spokoj bedziesz zadowolaona,i jest ciut taniej niz we wlas,no i lepsze połączenia z innymi miejscowosciami-neseberem,sł brzegiem,pomorie.. Odpowiedz Link
Gość: Ona Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: *.ssk.com.pl 21.08.03, 12:04 Bardzo dziękuje za pomoc!Pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: jola Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: *.anetka.provider.pl 21.08.03, 13:41 Gość portalu: kasik napisał(a): > Rawda w porównaniu z Wlas to dziura zabita dechami,ale jesli lubisz spokoj > bedziesz zadowolaona,i jest ciut taniej niz we wlas,no i lepsze połączenia z > innymi miejscowosciami-neseberem,sł brzegiem,pomorie.. Nie ma chyba lepszego połączenia Włas - Słoneczny Brzeg, bo to sąsiadujące miejscowości, następna to Neseber. Bilet autobusowy Z Włas do Sł.Brzegu 0,80Lv, do Neseberu 1LV, taxi do Sł. Brzegu po targach 6-7Lv, do Neseberu 8-10Lv. Odpowiedz Link
Gość: kasik Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: 195.117.149.* 21.08.03, 14:36 Gość portalu: jola napisał(a): > Gość portalu: kasik napisał(a): > > > Rawda w porównaniu z Wlas to dziura zabita dechami,ale jesli lubisz spokoj > > > bedziesz zadowolaona,i jest ciut taniej niz we wlas,no i lepsze połączenia > z > > innymi miejscowosciami-neseberem,sł brzegiem,pomorie.. > > Nie ma chyba lepszego połączenia Włas - Słoneczny Brzeg, bo to sąsiadujące > miejscowości, następna to Neseber. Bilet autobusowy Z Włas do Sł.Brzegu 0,80Lv, > > do Neseberu 1LV, taxi do Sł. Brzegu po targach 6-7Lv, do Neseberu 8-10Lv. chodzilo mi o to ze z rawdy mozna pojechac i do neseberu i sl brzegu i w strone burgas np do pomorie Odpowiedz Link
Gość: Tomaszek Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: *.ruczaj.pl / 192.168.15.* 25.08.03, 18:44 Włas to wielki plac budowy, będzie tam pięknie i pewnie drogo za kilka lat. Odpowiedz Link
Gość: kas Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: 195.117.149.* 26.08.03, 15:43 Gość portalu: Tomaszek napisał(a): > Włas to wielki plac budowy, będzie tam pięknie i pewnie drogo za kilka lat. a byłeś w rawdzie gdzie spaceruja tabuny cyganów? Odpowiedz Link
Gość: theo Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: *.wroc.roedl.pl 26.08.03, 16:56 czy jest ich tak strasznie duzo, ale chyba co do bezpieczeństwa jest ok? pytam bo sie we wrzesniu do rawdy wybieram Odpowiedz Link
tomaszek193 Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? 26.08.03, 23:50 Niestety nie byłem w Rawdzie, ale za to spędziłem tydzień w Primorsku. Nie jest to typowy kurort jak Złote Pisaki czy Słoneczny Brzeg. Większość turystów mieszka w prywatnych kwaterach lub jak ja w niewielkich komfortowych hotelikach. Primorsko zdominowane jest przez Czechów i Słowaków. Polaków też jest sporo ale giną w tłumie naszych przyjaciół z południa. Jest tam znacznie taniej niż w wym. kurortach i mimo szczytu sezonu nie miałem większych problemów ze znalezieniem dwupokojowego, pięknego apartamentu w hoteliku z małym basenem. Jednak rada dla wszystkich, nie należy przyjeżdżać w piątek lub sobotę, bo w te dni naprawdę ciężko jest coś znaleźć. Przejechałem prawie przez całą BG i nie widziałem nigdzie rzeczonych tabunów Cyganów, mimo, że przejeżdżałem nie raz przez wioski i miasteczka typowo cygańskie. W końcu to kraj gdzie prawie 10% ludności stanowią właśnie Cyganie. W przyszłym roku pojadę znowu do BG, bo po moim już drugim pobycie w tym kraju uważam, że BG nie ma konkurencji w Europie jeśli chodzi o stosunek ceny do komfortu wypoczynku, oferowanych atrakcji i rewelacyjnego jedzenia. Jedyny problem to granice, które niestety tkwią jeszcze w poprzedniej epoce. Odpowiedz Link
Gość: kas Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: 195.117.149.* 27.08.03, 12:47 Gość portalu: theo napisał(a): > czy jest ich tak strasznie duzo, ale chyba co do bezpieczeństwa jest ok? > pytam bo sie we wrzesniu do rawdy wybieram to chyba się spotkamy,lece w piatek 29.08,jest bardzo bezpiecznie nie ma obaw Odpowiedz Link
Gość: theo Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: *.wroc.roedl.pl 27.08.03, 15:58 dobrze wiedziec ze rodacy będą, ja jestem w rawdzie dopiero 09.09, Odpowiedz Link
ixtlilto Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? 30.08.03, 19:11 Vlas odwiedzony. Idelne miejsce do odpoczynku: cisza i spokój. Jeśli ktoś jedzie się wyszaleć to co Slonecznego Brzegu ma okolo 3km (do przejścia pieszo- plażą); natomiast noce we Vlas to idealny czas na spokojne spacery i dotlenienie się. Plaża we Vlas piaszczysta i lekko zagloniona (ale tak jest wszędzie); przy odrobienie dobrej woli można poszukać spokojnego miejsca do plażowania między Słonecznym a Vlas. We Vlas kurs odrobinę niższy niż w Słonecznym, ceny również. Odpowiedz Link
Gość: theo Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: 2.4.STABLE* / *.wroc.roedl.pl 25.09.03, 16:55 Ravda odwiedzona! ja osobiście polecam, może dla niektórych dziura, ale ja tam odpocząłem naprawdę, plaża jest ok, w niektórych miesjcach glony i mnostwo małzy, ale my chodzilismy dalej na plaże w stronę neseberu, za takim wrakiem statku, super zatoczka z ciepłą wodą, woda kryształ w rawdzie duzo knajpek tanich bardzo, ceny naprawde niskie, bylismy tam z biurem damptour z cieszyna- nie mam nic do zarzucenia, w hotelu perła (naprawdę fajnie), na miejscu rewelacyjna opieka ze strony anny- bułgarskiej rezydentki z polskim językiem perfekt (prowadzi w rawdzie monopolowy ) do neseberu bliziutki, autobusem 0,50 lv, na pieszo ok 40 minut do starej częsci jedyna uwaga to w połowie wrzesnia po 15. sezon sie tak konczy i sezonowe sklepy i knajpy są zamykane zostają te stałe, troche robi się pusto, ludzi jest generalnie mało, zostają chyba tylko polacy było fajnie polecam, ja tam wrócę! Odpowiedz Link