Dodaj do ulubionych

Vlas czy Rawda w Bułgarii?

IP: *.ssk.com.pl 21.08.03, 08:33
Czy ktoś był w którejś z tych miejscowości? jak tam jest? Którą wybrać?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: jola Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: *.anetka.provider.pl 21.08.03, 08:43
      Byłam we Wlas w drugiej połowie lipca 2003. Wlas to dziura, ale przy odrobinie
      dobrej woli zorganizujesz sobie wypady do Słonecznego Brzegu, Neseberu lub
      trochę dalej do Złotych Piasków i i będziesz zadowolona. Byłam we Wlas z mężem
      i dzieckiem, więc spokój panujący tam odpowiadał nam.
      • Gość: kasik Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: 195.117.149.* 21.08.03, 11:51
        Gość portalu: jola napisał(a):

> Byłam we Wlas w drugiej połowie lipca 2003. Wlas to dziura, ale przy
        odrobinie
        > dobrej woli zorganizujesz sobie wypady do Słonecznego Brzegu, Neseberu lub
        > trochę dalej do Złotych Piasków i i będziesz zadowolona. Byłam we Wlas z
        mężem
        > i dzieckiem, więc spokój panujący tam odpowiadał nam.

Rawda w porównaniu z Wlas to dziura zabita dechami,ale jesli lubisz spokoj
        bedziesz zadowolaona,i jest ciut taniej niz we wlas,no i lepsze połączenia z
        innymi miejscowosciami-neseberem,sł brzegiem,pomorie..
        • Gość: Ona Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: *.ssk.com.pl 21.08.03, 12:04
          Bardzo dziękuje za pomoc!Pozdrawiam
        • Gość: jola Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: *.anetka.provider.pl 21.08.03, 13:41
          Gość portalu: kasik napisał(a):

> Rawda w porównaniu z Wlas to dziura zabita dechami,ale jesli lubisz spokoj
          > bedziesz zadowolaona,i jest ciut taniej niz we wlas,no i lepsze połączenia z
          > innymi miejscowosciami-neseberem,sł brzegiem,pomorie..

Nie ma chyba lepszego połączenia Włas - Słoneczny Brzeg, bo to sąsiadujące
          miejscowości, następna to Neseber. Bilet autobusowy Z Włas do Sł.Brzegu 0,80Lv,
          do Neseberu 1LV, taxi do Sł. Brzegu po targach 6-7Lv, do Neseberu 8-10Lv.
          • Gość: kasik Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: 195.117.149.* 21.08.03, 14:36
            Gość portalu: jola napisał(a):

> Gość portalu: kasik napisał(a):
            >
            > > Rawda w porównaniu z Wlas to dziura zabita dechami,ale jesli lubisz spokoj
            >
            > > bedziesz zadowolaona,i jest ciut taniej niz we wlas,no i lepsze połączenia
            > z
            > > innymi miejscowosciami-neseberem,sł brzegiem,pomorie..
            >
            > Nie ma chyba lepszego połączenia Włas - Słoneczny Brzeg, bo to sąsiadujące
            > miejscowości, następna to Neseber. Bilet autobusowy Z Włas do Sł.Brzegu
            0,80Lv,
            >
            > do Neseberu 1LV, taxi do Sł. Brzegu po targach 6-7Lv, do Neseberu 8-10Lv.

chodzilo mi o to ze z rawdy mozna pojechac i do neseberu i sl brzegu i w strone
            burgas np do pomorie
            • Gość: Tomaszek Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: *.ruczaj.pl / 192.168.15.* 25.08.03, 18:44
              Włas to wielki plac budowy, będzie tam pięknie i pewnie drogo za kilka lat.
              • Gość: kas Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: 195.117.149.* 26.08.03, 15:43
                Gość portalu: Tomaszek napisał(a):

> Włas to wielki plac budowy, będzie tam pięknie i pewnie drogo za kilka lat.
                a byłeś w rawdzie gdzie spaceruja tabuny cyganów?
                • Gość: theo Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: *.wroc.roedl.pl 26.08.03, 16:56
                  czy jest ich tak strasznie duzo, ale chyba co do bezpieczeństwa jest ok?
                  pytam bo sie we wrzesniu do rawdy wybieram
                  • tomaszek193 Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? 26.08.03, 23:50
                    Niestety nie byłem w Rawdzie, ale za to spędziłem tydzień w Primorsku. Nie
                    jest to typowy kurort jak Złote Pisaki czy Słoneczny Brzeg. Większość turystów
                    mieszka w prywatnych kwaterach lub jak ja w niewielkich komfortowych
                    hotelikach. Primorsko zdominowane jest przez Czechów i Słowaków. Polaków też
                    jest sporo ale giną w tłumie naszych przyjaciół z południa. Jest tam znacznie
                    taniej niż w wym. kurortach i mimo szczytu sezonu nie miałem większych
                    problemów ze znalezieniem dwupokojowego, pięknego apartamentu w hoteliku z
                    małym basenem. Jednak rada dla wszystkich, nie należy przyjeżdżać w piątek lub
                    sobotę, bo w te dni naprawdę ciężko jest coś znaleźć. Przejechałem prawie
                    przez całą BG i nie widziałem nigdzie rzeczonych tabunów Cyganów, mimo, że
                    przejeżdżałem nie raz przez wioski i miasteczka typowo cygańskie. W końcu to
                    kraj gdzie prawie 10% ludności stanowią właśnie Cyganie. W przyszłym roku
                    pojadę znowu do BG, bo po moim już drugim pobycie w tym kraju uważam, że BG
                    nie ma konkurencji w Europie jeśli chodzi o stosunek ceny do komfortu
                    wypoczynku, oferowanych atrakcji i rewelacyjnego jedzenia. Jedyny problem to
                    granice, które niestety tkwią jeszcze w poprzedniej epoce.
                  • Gość: kas Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: 195.117.149.* 27.08.03, 12:47
                    Gość portalu: theo napisał(a):

> czy jest ich tak strasznie duzo, ale chyba co do bezpieczeństwa jest ok?
                    > pytam bo sie we wrzesniu do rawdy wybieram

to chyba się spotkamy,lece w piatek 29.08,jest bardzo bezpiecznie nie ma obaw
                    • Gość: theo Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: *.wroc.roedl.pl 27.08.03, 15:58
                      dobrze wiedziec ze rodacy będą, ja jestem w rawdzie dopiero 09.09,
              • Gość: izuo Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: *.37.11.vie.surfer.at 03.05.04, 21:18
                §
    • ixtlilto Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? 30.08.03, 19:11
      Vlas odwiedzony.
      Idelne miejsce do odpoczynku: cisza i spokój.
      Jeśli ktoś jedzie się wyszaleć to co Slonecznego Brzegu ma okolo 3km (do
      przejścia pieszo- plażą); natomiast noce we Vlas to idealny czas na spokojne
      spacery i dotlenienie się.
      Plaża we Vlas piaszczysta i lekko zagloniona (ale tak jest wszędzie); przy
      odrobienie dobrej woli można poszukać spokojnego miejsca do plażowania między
      Słonecznym a Vlas.
      We Vlas kurs odrobinę niższy niż w Słonecznym, ceny również.
      • Gość: theo Re: Vlas czy Rawda w Bułgarii? IP: 2.4.STABLE* / *.wroc.roedl.pl 25.09.03, 16:55
        Ravda odwiedzona!
        ja osobiście polecam, może dla niektórych dziura, ale ja tam odpocząłem
        naprawdę, plaża jest ok, w niektórych miesjcach glony i mnostwo małzy, ale my
        chodzilismy dalej na plaże w stronę neseberu, za takim wrakiem statku, super
        zatoczka z ciepłą wodą, woda kryształ
        w rawdzie duzo knajpek tanich bardzo, ceny naprawde niskie,
        bylismy tam z biurem damptour z cieszyna- nie mam nic do zarzucenia, w hotelu
        perła (naprawdę fajnie), na miejscu rewelacyjna opieka ze strony anny-
        bułgarskiej rezydentki z polskim językiem perfekt (prowadzi w rawdzie
        monopolowy wink)
        do neseberu bliziutki, autobusem 0,50 lv, na pieszo ok 40 minut do starej częsci
        jedyna uwaga to w połowie wrzesnia po 15. sezon sie tak konczy i sezonowe
        sklepy i knajpy są zamykane zostają te stałe, troche robi się pusto, ludzi jest
        generalnie mało, zostają chyba tylko polacy
        było fajnie
        polecam, ja tam wrócę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka