Dodaj do ulubionych

w5 płyn do czyszczenia zmywarek

16 lat temu
Od 2 mcy mam zmywarkę i chyba przyszedł czas na jej oczyszczenie.
Dlatego mam pytanie jak to zrobić? Wiem,że trzeba buteleczkę ustawić do dołu
nakrętką,ale nie mam pojęcia na jaki program puścić.Czy wystarczy eco 50st czy
na dłuższy?
Czy ten płyn jest dobry? Czy stosujecie może jeszcze jakieś dodatkowe
odkamieniacze?Mam twardą wodę.Stosuję tabletki Apta.Dodatkowo mam sól i
nabłyszczacz,ale mam wrażenie,że zmywarka soli nie pobiera.
Obserwuj wątek
    • sonia-3 Re: w5 płyn do czyszczenia zmywarek 16 lat temu
      Właśnie dziś umyłam zmywarkę. Co prawda płynem do mycia zmywarki z Rosmana, ale efekt rewelacyjny. Jak nowa. Ja puściłam najdłuższy program, tyle że bez suszenia. Warto taki zabieg przeprowadzić. Ja mam prośbę. Jak już Pani umyje swoją zmywarkę płynem w5 to proszę o opinię. Lidl mam pod nosem, a Rosman daleko. Ile kosztuje ten płyn z Lidla?. Ten w Rosmanie 10 zł.Pozdrawiaqm.
      • vica7 Re: w5 płyn do czyszczenia zmywarek 16 lat temu
        Płyn w5 rewelacyjnie oczyścił mi zmywarkę.Lśni jak nowa.Wiem,że w
        lidlu można w promocji kupić dwie buteleczki za ok,13zł.Ile kosztuje
        bez promocji nie wiem.Ja za jedną ( na targu od handlarza
        przywożącego towar z niemiec) zapłaciłam 13zł.Niestety u mnie lidla
        i rossmanna nie ma :(
          Super. Bedę musiała niebawem odwiedzić Lidl. Dzięki i pozdrawiam.
          • Gość: sprzątajaca acha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu
            w ogóle nie rozumiem tych zachwytów nad produktami w5, są
            beznadziejne, śmierdzące badziewie ale za tą cenę czego się
            spodziewać? szeptana reklama i tyle
            • vica7 Re: acha ? 16 lat temu
              A co ty -gościu-stosujesz? W necie krąży wiele pochlebnych opinii na temat
              różnych środków w5.Natomiast reklamowane głośno w mediach marki często są gorsze
              niż te niereklamowane głośno.
              Ile ludzi tyle opinii...
              Powiem ci,gościu,że tabletki,które obecnie używam nie są nigdzie reklamowane,a
              1000 razy skuteczniejsze niż Calgonit,który miałam dołączony jako gratis do
              zmywarki.
              • mel.la Re: acha ? 16 lat temu
                Witam. Mieszkam w Holandii i w roku 2008 w5 z Lidla zostal uznany na
                najlepszy produkt w kategorii plynow do czyszczenia/odtluszczania. Jest
                rownie dobry jak plyn Cillit czy Bref ale o wiele tanszy. Natomiast La
                Croix niszczy materialy z nierdzewiacej stali, Ajax Professional ultra
                i Eres wypadly slabo. Mowa o srodkach w5 w sprayu dlatego mysle, ze
                plyny do zmywarek beda sie podobnie klasyfikowac. Nie wiem tylko , czy
                te wszystkie wymienione przeze mnie marki sa w Polsce. Pozdrawiam.
                • Gość: majka Re: acha ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu
                  ale to jest w Holandii a nie w Polsce, u nas są środki pod tą samą
                  nazwą ale o innym składzie, więc ich jakość jest zupełnie inna,
                  wypróbowałam pare razy te 'słynne' w5 i nie widzę żadnej rewelcji,
                  wręcz odwrotnie ale przecież nie musisz się ze mną zgadzać
                    ale to jest w Holandii a nie w Polsce, u nas są środki pod tą samą
                    nazwą ale o innym składzie, więc ich jakość jest zupełnie inna,

Dlaczego tak uwazasz? Bedac w Polsce korzystam z roznych produktow i
                    nigdy nie zauwazylam roznicy.
                      Ps. A z reszta wiele razy w Lidlu w Holandii kupilam artykul
                      produkowany w Polsce.:-)
                      • k1234561 Re: acha ? 16 lat temu
                        Ja kilka razy stosowałam ten płyn W5 do mycia zmywarki.Wcześniej
                        używałam Calgonit i Somat.Wszystkie czyszczą moim zdaniem bez
                        zastrzeżeń.Z tym,że Calgonit i Somat są droższe.W5 natomiast jest
                        tańszy i jakościowo w niczym tamtym nie ustępuje.
                        Ostatnio kupiłam płyn do czyszczenia zmywarki z Calgonita o zapachu
                        cytrynowym i mogę powiedzieć,że zapach Calgonitu jest ładniejszy niż
                        zapach chemiczny W5.Więc jeśli ktoś woli jak mu się woń cytrynki
                        wydobywa po umyciu zmywarki to Calgonit jest lepszy,ale tylko w tym.
    • Gość: Łodzianka Re: w5 płyn do czyszczenia zmywarek IP: *.4web.pl 16 lat temu
      Gdzie wy kupujecie ten płyn w Lidlu? Przekopałam ostatnio cały sklep w
      poszukiwaniach, zapytałam obsługę i ani widu, ani słychu! A tak bym chciała
      sprawdzić czy dobrze wyczyści zmywarkę! Czy to możliwe, żeby akurat w Łodzi nie
      było?
        Powiem szczerze, że ja jeszcze go nie kupowałam w Lidlu(łódzkim). Wiem tylko,że środki w5 można kupić w Lidlu i stąd moje skojarzenie że pewnie tam jest. Ale może tak być że w moim Lidlu na Teofilowie też go nie będzie. Autorka wątku kupiła go na bazarze. Lipa. Szkoda. Na pocieszenie- ten z Rosmana też jest extra. Tyle,że w mojej dzielnicy nie ma Rosmana.
        • Gość: Łodzianka Re: w5 płyn do czyszczenia zmywarek IP: *.4web.pl 16 lat temu
          Dziękuję Soniu za odpowiedź. Akurat szukałam w "Twoim" Lidlu na Teofilowie.
          Kupiłam właśnie w Rossmanie, żeby sprawdzić, mam nadzieję, że jest tak dobry
          jak mówisz. Też ubolewam, że Rossmanów w Łodzi trochę mało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka