Gość: ja IP: *.171.29.161.static.crowley.pl 16 lat temu jaki kolor ścian wybrać do pokoju dziecka lat 8? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ala Re: kolor ścian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Osobiscie wybralabym niebieski lub bialy. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: kolor ścian 16 lat temu Dla dziewczynki rozowy w dwoch odcieniach ciemny i jasny, zobacz fotki: forum.zappybaby.be/viewtopic.php?f=51&t=271064&start=0&st=0&sk=t&sd=a A jakie zainteresowania ma Twoj syn? Jesli zwierzeta, to mozesz zrobic cos w stylu safari - pokoj na zielono czy seledy, 1 sciana bez. Lub jak wyzej niebieski z tematem - morze. Albo cos z czerwienia - temat Piraci, zerknij na fotki: www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=42645&p=2 Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: kolor ścian 16 lat temu A co za róznica? Ale bzdura tym podziałem kolorów według płci... Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: kolor ścian 16 lat temu A male dziecko akurat wie jaki kolor scian chce. Ja bym zaproponowala dziecku jakas wersje czy kilka i zapytala co mu sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: kolor ścian 16 lat temu Dziecko wcale nie takie małe, warto zapytać. A tak przy okazji: dobieranie kolorów do płci jest kiepskim pomysłem, tak samo jak podział zabawek na "dla dziewczynek i dla chłopców".... Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: kolor ścian 16 lat temu alinka_li napisała: > A tak przy okazji: dobieranie > kolorów do płci jest kiepskim pomysłem, tak samo jak podział zabawek na "dla > dziewczynek i dla chłopców".... Wedlug kogo? Feministek i paru nakreconych psychologow? Skoro siedzisz w tym temacie to powinnas wiedziec, ze 8 letnie dziecko a nawet mlodsze - 4 letnie juz jest tak uksztaltowane ( przez nasze "stereotypy"), ze za nic chlopiec nie bedzie chcial - rozowego pokoju w elfy a dziewczynka na urodziny nie poprosi o komplet do majsterkowania. A jak ktos sobie chce eksperymentowac i od niemowlecia oswajac chlopca z kolorem rozowym, kupowac mu lalki do stylizacji a dziewczynkom autka,koparki, spidermeny,pilki futbolowe to zobaczymy jaki bedzie tego efekt i jak sie te dzieci uksztaltuja. Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: kolor ścian 16 lat temu Bo wybór to tylko majsterkowanie albo różowe elfy? Bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: kolor ścian 16 lat temu bubster napisała: > Bo wybór to tylko majsterkowanie albo różowe elfy? > Bzdura. A gdzie napisalam, ze "tylko"? :)Podalam kilka przykladow czytanie ze zrozumieniem sie klania :-P Czytanie ze zrozumieniem sie klania :-P Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: kolor ścian 16 lat temu >czytanie ze > zrozumieniem sie klania :-P Czytanie ze zrozumieniem sie klania :-P dla Ciebie też, moja droga i patrzenie poza czubek nosa, a przepraszam - rozumienie zdań ogólnikowych Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: kolor ścian 16 lat temu bubster napisała: > dla Ciebie też, moja droga > > i patrzenie poza czubek nosa, a przepraszam - rozumienie zdań > ogólnikowych > Potrafisz komus tylko zarzucic, ze pisze bzdury, w kazdym poscie tylko widze "bzdura, bzdura"! ale jakos argumentacji brak.To wszystko na co Cie stac? Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: kolor ścian 16 lat temu Nie w każdym, ale w tych, które są do Ciebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: kolor ścian 16 lat temu bubster napisała: > Nie w każdym, ale w tych, które są do Ciebie :-) Bardzo inteligentna odpowiedz:) Nic nie wnioslas do tematu, masz potrzebe zwrocenia na siebie uwagi czy cos? Ktos ma Ci pomoc przestac cpac czy jeszcze inne masz problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: kolor ścian 16 lat temu Nie radzisz sobie w dyskusji więc najlepiej obrazić oponenta? To świadczy tylko o Tobie. Szkoda klawiatury. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Ciocia Bzdura 16 lat temu bubster napisała: > Nie radzisz sobie w dyskusji więc najlepiej obrazić oponenta? To świadczy tylko > o Tobie. Bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: kolor ścian IP: *.jmdi.pl 16 lat temu moja siostra wlasnie bawila sie klockami lego, koparkami, wywrotkami a pod choinke zazyczyla sobie woz strazacki (miala 3,5roku) i dostala teraz ma 16 lat i jest normalna nastolatka, wiec dziwne twierdzenie, ze cos dziwnego z takiego dzieciaka wyrosnie moj brat tez bawil sie moimi lalkami i nie jest gejem ps lalki tez miala, bo babcie jej kupowaly ale jakos sie nimi nie bawila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: kolor ścian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Pokaż dziecku kilka kolorów i zapytaj, który najbardziej się podoba, wybierze zgodnie ze swoim charakterkiem :). Gdy przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania, dzieci miały do wyboru dwa pokoiki - jeden jasnozielony, drugi taki imbirowo-cynamonowy (trudno określić). Córka - spokojna, zrównoważona, rozsądna natychmiast wybrała pokój zielony, syn - energiczny i bardzo żywiołowy popędził od razu do pokoju imbirowego. Pewnie to źle, ponieważ wg psychologów dzieci zbyt flegmatyczne należy barwami pobudzać, a te nazbyt ruchliwe uspokajać :) Ale tak sobie wybrały i żadnych negatywnych skutków nie zauważam. Odpowiedz Link Zgłoś