Gość: nieudacznik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu Mam zadanie w tym roku-umyc okna.Poradzcie jak to zrobic skutecznie i zeby malo sie "narobic".Tyle specyfikow na rynku, co wybrac? Sprawa pilna(zona!!) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: koleżanki netowe help! 22 lata temu Ja od dawna myje sciereczkami ktore potrzebuja tylko wody i nic wiecej. Jesli chcesz tradycyjnie, to umyj łącznie z ramami woda z płynem do naczyn, z szyb sciagnij gumką do szyb i nastepnie popryskaj preparatem do szyb,wypoleruj, chyba wiekszej róznicy pomiedzy nimi nie ma.Najwieksze znaczenie ma scierka- ja swego czasu mylam pieluchami tetrowymi, chodzi o to by nie zostawiały klaczków na szybie.Sprawdza sie tez scierka z irchy. Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: koleżanki netowe help! 22 lata temu Ja zupełnie inaczej i efekty rewelacyjne. Przede wszystkim nie ściereczki (zawsze zostawiają jakieś kłaczki) tylko papier toaletowy i to najlepiej ten zwykły szary, szorstki. Oczywiście najpier mycie ram - doskonale sprawdza się płyn Ajax. A jeśli chodzi o płyn do mycia szyb to najlepsze są niemiecke, ale nie mam pojęcia gdzie można je dostać (ja kupuję na bazarku pod domem - są o niebo lepsze od polskich) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieudacznik Re: koleżanki netowe help! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu Dziekuje.A co to jest tetra? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: koleżanki netowe help! 22 lata temu Material z ktorego szyje sie pieluszki dla dzieci- ale nie pampersy:)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryna Re: koleżanki netowe help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Jeśli myję okna wodą z płynem do mycia wszystkiego (np. Mr Proper), ściągam wode ściągaczką. Jeśli, gdy sa mało brudne, używam środka do mycia okien w sprayu, poleruję szyby jednorazowymi ręcznikami toaletowymi. Są troche grubsze niż papier toaletowy i wg mnie lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerka Re: koleżanki netowe help! IP: 212.69.73.* 22 lata temu a ja dzisiaj myłam okna i zawsze najpierw myje ramy woda+płyn Ajax uniwesalny jakiś zapachowy, następnie same szyby myje płynem do szyb w psikaczu i wycieram je ręcznikiem papierowym i okna są lśniące i pachnące :-) czasami jak okna są mocno brudne to lepiej je przetrzec woda z płynem na mokro i potem płynem do szyb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieudacznik Re: koleżanki netowe help! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu Dzieki Wam, moje notowania znacznie wzrosly:)Okna ( o dziwo) lsnia i sa czysciutkie. Wesolych Swiat wszystkim Paniom, co znalazly czas i pomogly mi w problemie:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: koleżanki netowe help! 22 lata temu Juz po fakcie, ale sie dopisze: mieszkam w Niemczech, plynöw bez liku, a jak moja panienka od sprzatania przyszla pierwszy raz myc okna to obejrzala moje srodki z pogarda, wyjela butelke spirytusu, ktörego dolewa do cieplej wody i okna sa przepiekne, a srodek duzo tanszy od wszystkich tych markowych plynöw. Oczywiscie nie jest to spirytus pitny!! Tego uzywa sie wylacznie wewnetrznie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś