Dodaj do ulubionych

koleżanki netowe help!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
Mam zadanie w tym roku-umyc okna.Poradzcie jak to zrobic skutecznie i zeby
malo sie "narobic".Tyle specyfikow na rynku, co wybrac?
Sprawa pilna(zona!!)
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: koleżanki netowe help! 22 lata temu
      Ja od dawna myje sciereczkami ktore potrzebuja tylko wody i nic wiecej.
      Jesli chcesz tradycyjnie, to umyj łącznie z ramami woda z płynem do naczyn, z
      szyb sciagnij gumką do szyb i nastepnie popryskaj preparatem do szyb,wypoleruj,
      chyba wiekszej róznicy pomiedzy nimi nie ma.Najwieksze znaczenie ma scierka- ja
      swego czasu mylam pieluchami tetrowymi, chodzi o to by nie zostawiały klaczków
      na szybie.Sprawdza sie tez scierka z irchy.
      • dafni Re: koleżanki netowe help! 22 lata temu
        Ja zupełnie inaczej i efekty rewelacyjne. Przede wszystkim nie ściereczki
        (zawsze zostawiają jakieś kłaczki) tylko papier toaletowy i to najlepiej ten
        zwykły szary, szorstki. Oczywiście najpier mycie ram - doskonale sprawdza się
        płyn Ajax. A jeśli chodzi o płyn do mycia szyb to najlepsze są niemiecke, ale
        nie mam pojęcia gdzie można je dostać (ja kupuję na bazarku pod domem - są o
        niebo lepsze od polskich)
          tetra nie zostawia:).
          • Gość: nieudacznik Re: koleżanki netowe help! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
            Dziekuje.A co to jest tetra?
              Material z ktorego szyje sie pieluszki dla dzieci- ale nie pampersy:)).
    • Gość: maryna Re: koleżanki netowe help! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Jeśli myję okna wodą z płynem do mycia wszystkiego (np. Mr Proper), ściągam
      wode ściągaczką. Jeśli, gdy sa mało brudne, używam środka do mycia okien w
      sprayu, poleruję szyby jednorazowymi ręcznikami toaletowymi. Są troche grubsze
      niż papier toaletowy i wg mnie lepsze.
      • Gość: emerka Re: koleżanki netowe help! IP: 212.69.73.* 22 lata temu
        a ja dzisiaj myłam okna i zawsze najpierw myje ramy woda+płyn Ajax uniwesalny
        jakiś zapachowy, następnie same szyby myje płynem do szyb w psikaczu i wycieram
        je ręcznikiem papierowym i okna są lśniące i pachnące :-)
        czasami jak okna są mocno brudne to lepiej je przetrzec woda z płynem na mokro
        i potem płynem do szyb.
        • Gość: nieudacznik Re: koleżanki netowe help! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
          Dzieki Wam, moje notowania znacznie wzrosly:)Okna ( o dziwo) lsnia i sa
          czysciutkie. Wesolych Swiat wszystkim Paniom, co znalazly czas i pomogly mi w
          problemie:)
    • basia553 Re: koleżanki netowe help! 22 lata temu
      Juz po fakcie, ale sie dopisze: mieszkam w Niemczech, plynöw bez liku, a jak
      moja panienka od sprzatania przyszla pierwszy raz myc okna to obejrzala moje
      srodki z pogarda, wyjela butelke spirytusu, ktörego dolewa do cieplej wody i
      okna sa przepiekne, a srodek duzo tanszy od wszystkich tych markowych plynöw.
      Oczywiscie nie jest to spirytus pitny!! Tego uzywa sie wylacznie
      wewnetrznie:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka