Dodaj do ulubionych

Konkurs: Zakochane pary wszechczasów

• Gość: inka263 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów IP: *.adsl.inetia.pl 14 lat temu
      Według mnie na miano pary wszechczasów zasługują bohaterowie książki Pauliny Simons ,,Jeżdziec miedziany" a mianowicie Tatiana Mietanowa i Aleksander Biełow.
    • karkocka Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Według mnie na miano pary wszechczasów zasługuje para aktorska Angelina Jolie i Bratt Pitt, mieli osobno miłosne wzloty i upadki, ale odkąd są parą wzbudzają zazdrość wśród świata gwiazd i zwykłych ludzi, kochają dzieci i ich wspólna miłość zaowocowała małą gromadką! Są dowodem na to,że w świecie gwiazd i celebrytów możliwa jest prawdziwa miłość, która będzie trwałą do końca życia!
    • dorota54.beuty Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Dla mnie parą wszechczasów są Scarlett O'Hara i Rhett Butler z "Przeminęło z wiatrem". W ich przypadku miłość przyszła tak niespodziewanie, że sami bohaterowie mają rozterki, bo nie wiedzą, co czują. Często jest tak w prawdziwym życiu. Scarlett umiała manipulować mężczyznami, oprócz Butlera, który budził w niej wyjątkowe uczucia. Jedna ze złotych myśli Scarlett do dzisiaj dodaje nam, kobietom, nadziei i otuchy: "Pojadę do domu. I wymyślę sposób, by go odzyskać. Bo przecież... jutro też jest dzień."
    • agata060472 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Uważam za parę wszechczasów Danutę i Lecha Wałęsów, ponieważ są ze sobą mimo zawirowań życia. Pani Danuta zawsze była i jest przy swoim mężu, kiedy jej najbardziej potrzebuje, wspierała go w trudnych chwilach. Ich miłość nie jest miłością na pokaz, jest prawdziwa, naturalna, bijąca z ich serc.
    • isz30 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Scarlett O′Hara i Rhett Butler z "Przeminęło z wiatrem"
    • elizekk Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Wg mnie para najbardziej zasługującą na miano pary wszechczasów są Myszka Mickey i Minnie. Kochają się baaardzo mocno, są zabawni, stylowi i obydwoje mają dobre serca. No i w naszej świadomości zawsze funkcjonują razem, tak jak przystało na idealną parę
    • anetamat18popiel Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Dla mnie na miano zakochanej pary zasługują Rose (Kate Winslet) i Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) z Titanica. Dla ocalenia ukochanej poświęcił swoje życie
    • lezka12 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Zakochana para wszechczasów,
      nie szczędzi sobie buziaków i przytulasów,
      Są szczęśliwi mając siebie,
      razem jest im lepiej niż w niebie,
      Nie tracą czasu na kłótnie i zwady,
      I wszystkim mogą dawać miłosne rady!
      A para to takowa:
      Mariusz i Sylwia- brat i przyszła bratowa:)):serce:
    • jagodaop Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      shrek i fiona
      miłość szalona , miłość zielona
      jak ona w niego jest zapatrzona
      jak on ją wielbi wcale nie skrycie
      poświęca dla niej całe swe życie ;)
    • annna84 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Allie i Noah z filmu "Pamiętnik", bo przeżyli ze sobą wiele lat, kochali się do późnej starości i odeszli z tego świata razem.
    • natik999 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Jak wielka miłośniczka literatury nieraz wzruszałam się, czytając miłosne perypetie bohaterów. Tajemnice, zdrady, zakazane uczucia, rozłączeni kochankowie, kłamstwa- to wszystko sprawiało, ze często nie mogłam oderwać się od lektury, przerzucając kartki z wypiekami na twarzy. To jest już chyba wpisane w kobiecą naturę, że sprawy uczuć, uniesień, miłości, szczególnie tych trudnych lub niespełnionych wywołują u nas takie emocje, chociażby bohaterowie żyli tylko w świecie powieści. Para zakochanych, która szczególnie zapadła mi w pamięć, których losy śledziłam w napięciu i z zainteresowaniem to bohaterowie świetnej książki autorstwa Zbigniewa Domino- "Bukowa Polana". Barwnie opisana w książce, wielka, nieszczęśliwa miłość Polaka Andrzeja i młodej, ślicznej Ukrainki Marijki sprawiła, ze wracałam do niej już kilka razy. Przeżycia bohaterów potrafią wzruszyć nawet mało wrażliwego czytelnika, skłonić do refleksji, i otarcia łezki w oku. To, że miłość bohaterów trwa krótko i kończy się nieszczęśliwie, dodaje historii pazura. Myślę, że każda z nas czytając tę ksiązkę zastanawia się jak zachowała by się na miejscu Marijki i jakie uczucia by nią targały. Mimo, że nie jest to typowe "love story", dla mnie to ulubiona para zakochanych bohaterów.
    • muchowa Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Romeo i Julia!!!
    • Gość: fiona Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów IP: *.warszawa.vectranet.pl 14 lat temu
      Thelma i Louise
    • bogna1952 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Wybór niełatwy ale stawiam na Romea i Julię. Tej miłości nie pokonała nawet śmierć. Bohaterowie genialnego dramatu Szekspira żyją do dziś w programach szkolnych i długo, długo potem w pamięci tych, którzy poznali ich historię.
    • cocunia Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      :serce: :serce::serce::serce:Zdecydowanie największą i najpiękniejszą parą jest dla mnie Mirabelle i Jacques z powieści Williama Whartona ''Spóźnieni kochankowie''.
      Wszystko dzieje się w Paryżu.Mirabelle jest niewidomą 72 - letnią kobietą.Jacques 50 latkiem,bezdomnym malarzem.Mirabelle podczas spaceru wpada na niego.I tak zaczyna się z początku bardzo niewinna znajomość,która przeradza się w piękny i namiętny związek.Zakończenie równe piękne jak cała powieść.Trzeba ją przeczytać koniecznie!!:serce::serce::serce::serce:
    • agata417 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Według mnie na miano pary wszech czasów zasługują Romeo i Julia. Po dłuższym zastanowieniu możemy podawać różne przykłady (zarówno z literatury jak i życia codziennego), ale gdy ktoś zapyta nas niespodziewanie o najsłynniejszą parę kochanków, to z pewnością zdecydowana większość wskaże właśnie Romea i Julię. Ich historia choć z tragicznym finałem jest naprawdę piękna.
      • Gość: donpedro9 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów IP: *.183.228.30.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14 lat temu
        Jaka para zakochanych zasługuje według Was na miano pary wszechczasów? No i zdębiałem. W głowie miałem gonitwę myśli. Zacząłem się nad tym zastanawiać. Przez głowę przemykali mi Odyseusz i Penelopa, Kmicic i Oleńka, Bony i Clayd,. Literatura, film i proza życia. Jest tyle wspaniałych przykładów na wielką miłość. Miłość często wyboistą i krętą. . Ale nasi bohaterowie przemierzają tą drogę pomimo przeciwności losu.
        Dla mnie jednak parą wszechczasów będą Rhett Butler i Scarlett O'Hara z „ Przeminęło z Wiatrem”.
        To trudna miłość ale kończy się „Happy Endem” . Ze swymi kultowymi kwestiami pozostaną jedną z największych filmowych i nie tylko, par wszechczasów. Ich niepowtarzalny związek jest, tak bardzo realistyczny i obfitujący w wiele zwrotów akcji. To para globalna! Dotarła do wszystkich zakątków świata. To jest dla mnie również argument na korzyć moich faworytów.

Pozdrawiam
      • Gość: niki-taq Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów IP: *.euro-net.pl 14 lat temu
        Wokulski i Izabela to para ktora zaslynęla w polskiej literaturze,miłość była nieodwzajemniona i nigdy nie mogła być spełniona,ale cudownie czyta sie o takim silnym uczuciu
    • ania_jukej Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Zapewne nie będę oryginalna (a bardzo tego nie lubię),ale znam tylko jedną parę zakochanych,która zasługuje na miano Pary Wszech czasów.
      Tą parą są moi rodzice.Między nimi było uczucie,którego zazdroszczę im do dzisiaj.I nie był to związek,który nigdy nie był wystawiony na próbę.Nie zawsze było dobrze,ale zawsze w powietrzu czuło się miłość.Nawet,gdy mama trzasnęła drzwiami a tata bez słowa ustawiał pasjansa na kuchennym stole.
      Ja od zawsze wiedziałam,że tylko śmierć może ich rozłączyć.I tak się stało.
      Chciałabym kiedyś poznać kogoś,kto byłby dla mnie tak ważny jak moi rodzice byli dla siebie nawzajem :serce:
    • zosiazoska Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Dla mnie parą wszechczasów jest Oliver Barrett i Jennifer Cavilleri z Love Story. Pozornie wszystko ich dzieliło, ale i tak połączyła ich wielka miłość. Ich historia to opowieść o miłości, pięknej i ponadczasowej, wprost wymarzonej. To współczesny mit o idealnej miłości - silniejszej niż śmierć.
    • beatabryzik Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Mala Zimetbaum i Edek Galiński. Para kochanków z obozu Auschwitz. Żydówka i Polak. Zamordowani przez Niemców po ucieczce z obozu. Temat na film nawet mocniejszy niż W ciemności. Miłość w czasach zagłady
    • trimi Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Zdecydowanie i niezaprzeczalnie powinna być to para, która od razu sama nasuwa się na myśl. Uważam dlatego, że musi to być Romeo i Julia, para oznaczająca romantyczna miłość we wszystkich krajach.
    • marzena_plaskota Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Romeo i Julia -piękna i czysta miłość, która chociaż ma tragiczny finał jest romantyczna i wzrusza po dzień dzisiejszy
    • iwonkow Ilsa i Rick 14 lat temu
      II wojna światowa, rozgrzana słońcem Casablanca, targ z kupcami wykłócającymi się o każdy grosz, kawiarnie. Czy powstało kiedykolwiek piękniejsze tło dla historii miłosnej? W kontrolowanej przez francuskie wojska Casablance przypadkowo spotykają się Ilsa i Rick. Ona ucieka z mężem przed nazistami, on zaszył się na tym krańcu świata, żeby zapomnieć. Spotkanie jak jedno z wielu, a jednak okazuje się, że Ilsa i Rick znają się. Ba! Byli kochankami. Odtąd Ilsa i Rick są rozdarci pomiędzy miłością a obowiązkiem wobec kraju. „Casablanca” to jeden z tych tytułów, które się po prostu zna, a Ilsa i Rick od lat są uniwersalnym symbolem niespełnionej, tragicznej, ale pięknej miłości. Choć ich uczucie nie miało szans w obliczu moralnych wyborów, wojny - są dla mnie parą wszechczasów.
    • js28 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Dla mnie najbardziej zakochaną i zarazem tragiczną parą była Lady Di i Dodi Al-Fayed. Zaszczuci przez media, zginęli chroniąc swoją prywatność i miłość.
    • elizabeth2012 Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Zdecydowanie Romeo i Julia. Miłość tragiczna, niestety.
    • milk_it Re: Konkurs: Zakochane pary wszechczasów 14 lat temu
      Ryan Gosling i JA! Tak. Nie Eva Mendes, tylko ja. Uważam, że stworzylibyśmy parę wszechczasów. Jeśli tak cudowny aktor, (prawie) najseksowniejszy facet 2011 roku, świetny muzyk zakochałby się po uszy w Polce (mam nadzieję we mnie :) byłaby to sensacja! Ja już mogę wyznać dozgonną miłość i wierność Ryanowi i choć nigdy sie nie spotkamy, jest dla mnie mężczyzną życia. Bo ograniczenie się tylko do przyziemności i realności jest nudne, prawda? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka