Gość: Agness IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 22 lata temu proszę poradźcie jak mam doczyścić kafelki w łazience, upaćkane mydłem i wogóle są takie szare Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaagna Re: brudne kafelki w łazience IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22 lata temu Kiedyś sama zadałam podobne pytanie na Forum ;-) Znalazłam fajny środek do mycia kafli: tylko psikasz, czekasz 1 minutę i spłukujesz (ja jeszcze lekko szoruje je szczotą). Efekty widać od razu. Środek nazywa sie: Cif Bathroom (500 ml i kosztował mnie 7,80 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: brudne kafelki w łazience 22 lata temu Ktos poradzil kiedys uzywac szamponu do mycia samochodu. Swietnie rozpuszcza tluszcz, a kafelki sie slicznie blyszcza. Ten Cif Bathroom wcale sam nie dziala, bo zdazy splynac zanim zadziala! To tylko w reklamie nie wymaga pracy. Tak jak przy KAZDYM srodku trzeba szorowac szczotka lub gabka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony_listek Re: brudne kafelki w łazience IP: 212.160.172.* 22 lata temu Ja do kabiny prysznicowej (szklane scianki i akrylowy brodzik) i kafelkow w obrebie prysznica uzywam zwyklego mleczka do czyszczenia Cifa i duzej szczotki, cos a la ryzowa, tylko ze plastikowa i nie az taka twarda. Cala operacja zajmuje mi kilka minut. "Psikam" mleczko na scianki i szczota, nawet nie bardzo szoruje, tyle ze staram sie w miare dokladnie raz kolo razu przetrzec. Potem splukuje prysznicem. No i robie to zazwyczaj bez ciuchow, bo to czasem pryska, mozna sie ochlapac, a z zewnatrz jest niewygodnie siegac. Wchodze pod pod prysznic, zamykam sie i myje wnetrze, zaraz potem biore prysznic. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: brudne kafelki w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu pumeksem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: brudne kafelki w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Tylko sol i ocet-zrobić papke na gąbke i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: brudne kafelki w łazience IP: *.2.core.lanet.net.pl / *.2.core.lanet.net.pl 22 lata temu ostatnio musiałam wyczyścić kafelki po lokatorze który przez trzy lata nie mył łazienki udało mi się to zrobić małymi czyścikami takimi metalowymi do cztszczenia garnków i innych powierzchni zardzewiałych lub zarośniętych kamieniem -udało się prawie nie widać że były zapuszczone. Te czyściki są w dwóch rodzajach suche i nasączone jakimś środkiem który się pieni w kontakcie z wodą -potem żel do łazienek spłukać i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: brudne kafelki w łazience IP: *.cable.ubr05.enfi.blueyonder.co.uk 22 lata temu tymczasowo sprzatam rozne domy i naprawde b.brudne,kafelki wygladaly paskudnie,wylalam na nie wybielacz,mylam gabka a miedzy kafelkami stara szczoteczka do zebow,teraz uzywam crem Jif lub Cif i raz w mies wybielacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimka Re: brudne kafelki w łazience IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 21 lat temu a u mnie najlepiej sprawdza sie ...Ludwik:)nakladam troche na gąbkę (na te szorstką strone)chwilkę szoruje,spłukuje woda,później pryskam płynem do szyb i kafelki lśnią oslepiajacym blaskiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: brudne kafelki w łazience IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu Tylko sól i ocet zrobić papke i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jooooo Re: brudne kafelki w łazience IP: 80.51.242.* 21 lat temu te wszystkie sposoby są do du...py . wypróbowałam juz 1000 róznych zaden sie nie sprawdza oprócz jednego, do fug - ocet i szczoteczka do zębów, do kafli UWAGA REWELACJa - SIDOLUX M - tam pisze ze do mebli a tak naprawde do wszystkich błyszczączych powierzchni , ja uzywam tylko tego rewelka, jest to mleczko do mebli nie spray ale super , spróbujcie i napiszcie , lekko sie tym mleczkiem przecierz suchą szmatka i wszystko idealnie schodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba Re: brudne kafelki w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu osobiscie uzywam roznych płynów z aktywnym tlenem ,jak dotychczas to działa Odpowiedz Link Zgłoś
irenn1 Re: brudne kafelki w łazience 21 lat temu Cillit Bang, ale lepiej za dużo nie wdychać. Mydło i kamień zchodzi błyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś