Dodaj do ulubionych

Mysz w kuchni jak się jej pozbyć

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22 lata temu
Mieszkam na parterze mysz lub szczur w kuchni, słychać jak spaceruje.
Postawiłam dwie łapki jedną na mysz a drugą większą na szczura z kawalkiem
białej czekolady. Co z tym zrobić. Kto ma doświadczenie i pomysły bardzo
proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: wawa Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć IP: *.spm.pl / *.spm.pl 22 lata temu
      pokochać
      • Gość: mona Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        Może sąsiedzi mają kota?
    • Gość: mela Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Ostatnio łapałam mysz na łapkę z żółtym serem.
      Ale kawałeczek sera musi być trochę twardszy, bo pierwszy miękki zjadła bez
      poruszenia łapki.
    • aniabe13 Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć 22 lata temu
      Kot! Ja mam kota i nie mam problemu. Nie musi jej złapać wystarczy że pochodzi
      od czasu do czasu, zrób frajdę kotu sąsiadów lub znajomych.
      • nimeska Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć 22 lata temu
        dokladnie, wczesniej w domu w ktorym mieszkam byly nawet szczury i sobie poszly,
        zwielam kotke ze schroniska, odchowana, wysterelizowana i mam z glowy dzikich
        lokatorow i rowniez muchyn muszki i pajaki
    • Gość: Agnieszka Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Witam! Ja już mam doświadczenie w wykańczaniu myszy. Niestety koty dwa zawiodły
      na całej linii, więc się za to sama zabrałam. Do łapki na myszy włóż mały
      kawałeczek świeżego pachnącego chleba prosto z piekarnii - sukces gwarantowany,
      mysz się nie oprze.
      • rezurekcja Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć 22 lata temu
        Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> . Do łapki na myszy włóż mały
        > kawałeczek świeżego pachnącego chleba prosto z piekarnii - sukces gwarantowany,
        > mysz się nie oprze.

wyobraz sobie,z e to Ty jests ta mysza. I ze to Ty zlapalas sie w te lapke... na
        za łapkę.
    • Gość: MariaK Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć IP: *.tarman.pl / 217.117.128.* 22 lata temu
      trzeba kupić płatki mumifikujące,działają na przewód pokarmowy;mysz się zatruwa
      i wysycha,
      • nenoofar Kot ueber alles 22 lata temu
        oczywiście zależy jaki, bo nie każdemu się chce łapać myszy, ale ja mieszkam na
        wsi, w domku, mam kotkę i żadnych myszy ni szczurów - wystarczy, że ją czują,
        nie przychodzą. Po myszy ona musi sobie w pole chodzić
        • kkkarolina Re: Kot ueber alles 22 lata temu
          Ja miałam kotkę (tylko że wysterylizowaną, może tu tkwił problem), na polu myszy łapała od groma, w domu nie. Kot, nie da rady wejść za szafkę na przykład. A zapachu myszy się nie bały, może przez tą sterylizację.
          A nawiązując do tych płatków mumifikacyjnych czy jak tam one się nazywają - mysz połyka, umiera i gnije gdzieś w jakimś niedostępnuym miejscu i ty jej nigdy juz nie znajdziesz a smrodek pozostanie...
          • karorka Re: Kot ueber alles 22 lata temu
            kkkarolina napisała:

...nawiązując do tych płatków mumifikacyjnych czy jak tam one się nazywają - mys
            > z połyka, umiera i gnije gdzieś w jakimś niedostępnuym miejscu i ty jej nigdy
            > juz nie znajdziesz a smrodek pozostanie...

No, właśnie nie. Bo to są płatki MUMIFIKACYJNE. Wysuszają myszę od środka i nie
            śmierdzi. Choćby w nie wiem jak niedostępnym miejscu leżała.

Oczywiście pod warunkiem,że owo niedostępne miejsce nie jest jednocześnie
            wilgotnym miejscem... heh...
    • Gość: myszka Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć IP: *.174-130-66.mc.videotron.ca 22 lata temu
      do lapki na myszy nie wkladaj zadnego sera hihi tylko peanut butter,nie wiem
      jak to sie nazywa po polsku,maslo z orzeszkow ziemnych czy cos takiego,myszy to
      uwielbiaja,wylapiesz tym wszystkie
      • Gość: mimi Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć IP: *.dialup.sprint-canada.net 21 lat temu
        myszy.lubią.orzechy.boczek
    • Gość: agunia temat pokrewny-karaluchy IP: *.lv-fdh.nevada.edu 22 lata temu
      ...byl poruszony w jednym z czasopism. Szmate trzeba nasaczyc piwem i zostaic
      na noc na srodku podlogi w kuchni. Karaluchy leca jak do miodu :), upijaja sie
      i leza, a rano calosc zamiatasz i wywalasz (aby nie do zsypu, chyba) :)
      • Gość: Cloe Re: temat pokrewny-karaluchy IP: *.crowley.pl 22 lata temu
        o rany,pokochac ,zlapac do sloika i wywiezc gdzies gdzie bedzie jej dobrze i
        bedzie bezpieczna.
        Moze oswoic.Ja taka jedna u mnie w kuchni,oswoilam.
        Nie przespalam kilku nocy ale udalo sie,wzielam ja najpierw na gotowany
        makaron,oczywiscie ser i faktycznie swieze pieczywo.Ale lubi tez sernik,jablka.
        Juz nie zyje .Umarla ze starosci i chyba troszke z przejedzenia
    • Gość: LU Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć IP: 62.69.200.* 21 lat temu
      Rozłożyć w paru miejscach SPLESNIALE cytryny ewent. spleśniałe skórki cytrynowe
      Pomoże.
      • nieszkasob Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć 21 lat temu
        U mnie sprawdzilo sie lapanie mysz na kielbase.... kawalek kabanosa - mysz
        zauwazylismy rano a nastepnego ranka bylo juz po niej...polowanie zakonczone
        sukcesem :)
        PS te platki mumifikujace tez sa niezle
    • michal9641 Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć 21 lat temu
      Sam jesteś szkodnik załóż pułapkę na siebie.
      • Gość: kot Re: Mysz w kuchni jak się jej pozbyć IP: *.dialup.sprint-canada.net 21 lat temu
        michał.podrzucimy.tobie.tą.mysze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka