wonder 22 lata temu Mam takie pytanko. Czy może ktoś wie, jak suszyć plasterki cytryny i pomarańczy? Chciałabym powiesić je na choinkę i ważne jest, aby nie straciły swojego koloru. Z góry dziękuję za podpowiedzi;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agator13 Re: Ozdoby świąteczne 22 lata temu Ja w tamtym roku pokroilam na plasterki, rozlożylam na plastikowej tacy a tace postawiłam na odkręconym na full kaloryferze.Po 5-6 dniach były pięknie wysuszone i kolor im pozostał.Przy czym ja suszyłam tylko gapefruity i cytryny- nie wiem jak wygląda z pomarańczami. Próbowałam tez podpiekać w piekarniku ale w tedy szybko z nich wycieka sok, przypala sie i śa takie nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
karorka Re: Ozdoby świąteczne 22 lata temu agator13 napisała: Próbowałam tez podpiekać w piekarniku ale > w > tedy szybko z nich wycieka sok, przypala sie i śa takie nie bardzo. Można w piekarniku ale z termoobiegiem i na niewysokiej tempretaurze (max 50 stopni) i przy uchylonych drzwiczkach. Trwa to i tak niezmiernie długo (nawet kilkanaście godzin) więc - tak naprawdę - grzejnik i tacka lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś