Dodaj do ulubionych

Tele2 - warto?

21 lat temu
Czy to rzeczywiscie taka czysta i opłacalna sprawa i czy TPSA nie wyciągnie
jednak rąk po opłatę za rozmowy?
Obserwuj wątek
    • danka76 Re: Tele2 - warto? 21 lat temu
      mam tele2 od pół roku. wszystko ok, telekomunikacji płacę tylko abonament, a
      oszczędności mam dość duże. Spodziewałam się z tele2 rachunku na ok 100 zł. a
      dostałam na 27,00 (i to za pół roku, bo wysyłają dopiero po przekroczeniu 25
      zł) Nie wiem czy tyle zaoszczędziłam, czy tak mało dzwoniłam, ale naprawdę się
      nie ograniczałam. Więc narazie jest ok. A telekomunikacja ciągle do mnie
      wydzwania, czy nie chcę do nich wrócić... Powiedziałam, ze wrócę, jeśli mi
      zaoferują lepsze warunki od tele2. I nareszcie przestali mnie nękać. Pozdrawiam.
    • Gość: mmm.1 Re: Tele2 - warto? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21 lat temu
      Powinnaś uważnie przeczytać regulamin przy podpisaniu umowy, dowiedzieć się
      kiedy będzie ustawiona preselekcja- czyli automatyczne ustawienie prefixu.
      Ważne jest tez jaki masz abonament w TP s.a.
      Jak masz jakieś pytania- pomogę:)
      • piscina Re: Tele2 - warto? 21 lat temu
        Dzięki serdeczne za ofertę pomocy, a Dance za informację, ale chyba damy sobie
        spokój z tym Tele2, przynajmniej na razie. Bardzo malo dzwonimy z domowego
        stacjnarnego, bo jest stale łącze, więc duzo spraw załatwia się mejlami, no i
        jest jeszcze Skype, dzięki któremu można za darmo rozmawiać nawet z zagranicą.
        • sonja1 Re: Tele2 - warto? 21 lat temu
          nie za bardzo warto, moja siostra miala przez trzy miesiace, a kiedy zerwala z
          nimi umowe, tele 2 zablokopwalo jej polaczenia na komorki. generalnie w tej
          firmie jest kompletna dezinformacja, zrobia wszystko zebys podpisala umowe ale
          nie poinformuja o wszystkich warunkach jej zerwania..
    • Gość: Kasia Re: Tele2 - warto? IP: *.hsd1.il.comcast.net 21 lat temu
      Jak duzo dzwonisz za granice to warto,nie wiem czy dodali teraz komorki do
      swoich sieci,ale wczesniej wiemze byl z tym problem,nie moglas sie dodzwonic.
      Fakt przysylaja ci drugi podkreslam drugi rachunek kdopiero po 3 miesiacach
      oczywiecie jak nie przekroczylas 25 zl,bo jak przekroczylas po 1szym m-su to ci
      od razu przysylaja.
      Wracam do mojego podkreslenia ze 2 rachunki,bo 1szy normalnie ci przyjdzie tyle
      ze z elekomunikacji.
      Tyle ze telekomunikacja ma umowe z poczta i placisz za przekaz ok 99
      gr.natomiast za TELE2 placisz chyba 3 zl.cos kolo tego.
      Ogolnie nie masz czego sie bac,bo kiedys pracowalam w czyms takim,i wiem jakie
      sa opinie ludzi,przecierz by mnie zlinczowali jakby cos byloby nie tak.
      A co do niektorych osob ktore chodza i bzdury gadaja to juz odmienna
      sytuacja,pozniej ludzie wystraszeni w domach siedza ze podpisali jakas umowe
      pod wplywem impulsu,a ja niestety musialam posweicac swoj prywatny czas bo
      jakis dupek ne wyjasnil do konca o co chodzi.
      Jak chcecie zerwac umowe to najlepiej zadzwonic do telekomunikacji i oni
      wtenczas z mila checia przelaczaja cie z powrotem,tyle ze jak juz sie to zrobi
      to niestety nie mozesz podpisac po raz drugi umowy z TELE2 jakbys chciala,coz
      teki maja zasady.
      Jak podpisujesz umowe to zostawiaj ci kopie umowy,i cennik,tzn ile kosztuje
      rozmowa,dobre jest to ze tam jest o ile pamietam(bo to bylo jakis czas temu)
      sekundowe naliczanie.Normalnie rozmawiasz minute,ale po minucie nastepuje to
      sekundowe naliczanie,czyli placisz dokladnie za tyle ile rozmawiasz.Nie zawsze
      udaje sie nam rozmawiac dokladnie co do minuty,przynajmniej ja nie znam takiej
      osoby,wiec to sekundowe naliczanie jest ok.

Najbardziej gubi fakt osob ktore chodza i chca za wszelka cene podpisac
      umowe,nie wytlumacza,a to wlasnie gubi ludzi bo jak maja zaufac?
      Rozmawiasz uzo z zagranica to jest jak najbardziej oplacalne bo pamietam ze
      maja dosc duza roznice,zwlaszcza jak sie dzwoni w godzinach wieczornych,ale
      wszystko tam sie ma opisane.

• Gość: kasia Re: Tele2 - warto? IP: *.crowley.pl 21 lat temu
        popytaj na forum telefony tam pisza negatywnie o tele2
    • Gość: Kasia Re: Tele2 - warto? IP: *.hsd1.il.comcast.net 21 lat temu
      tak sie wtenczas rozpisalam,starajac sie cos wytlumaczyc ze zapomnialam dopisac
      ze telekomunikacja nie bedzie cie naliczac podwojnie.Za normalne rozmowy bedzie
      cie naliczac telekomunikacja,a to co oferuje tele2 bedzie na drugim
      rachunku..ktory dostaniesz najpozniej po 3miesiacach (jak przekroczysz kwote
      25zl).
      Ok to tyle.papa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka