Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja przyszłości

IP: 198.4.159.* 21 lat temu
A ja stosuje plasterki anykoncepcyjne. Zmieniam raz w tygodniu i nie musze
sie martwic ze co wieczor zapomne. Plasterki sa malo widoczne; przylepiam na
brzuch lub udo i nie widac. Dzialaja zadowalajaco, zuplenie jak pigulka.

Nazywa sie Ortho Evra, ale nie wiem czy jest juz w Polsce dostepna.

Pozdrawiam
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Antykoncepcja przyszłości IP: 213.238.76.* 21 lat temu
      ja też używam plastrów i są super. nazywają się evra i są dostępne w polsce od
      czerwca ub.r.
      • Gość: lidia Re: Antykoncepcja przyszłości IP: 82.160.110.* 21 lat temu
        jaka jest cena takich plastrow
      • Gość: anka Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.compower.pl / 217.201.74.* 21 lat temu
        Ja tez uzywalam kiedys plastrow evra ale znowu stosuje tabletki - juz pisze
        czemu - otoz nie podobalo mi sie to ze brzegi plastrow lekko sie odklejaly i jak
        np nosilam ciemny sweter czy cos innego to włókna przylepialy sie do brzegów -
        okropnie to wyglądało - moze te plastry mi sie odklejały gdyż zawsze biorę
        prysznic dwa razy dziennie i pewnie to mialo na to wplyw - przyklejalam zawsze
        zgodnie z zaleceniami na ulotce
        cóż - ale z tabletek jestem zadowolona i nigdy ich nie zapominam;-)
        pozdrawiam
    • Gość: iw Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Jak facet ma wziąć coś co mu po kilku latach zaszkodzi- zagrożenie rakiem
      prostaty - to w życiu nie namówicie go na to , jesli kobitka ma sobie rozwalić
      system hormonalny i zafundowac zwiększone ryzyko zapadalności na
      raka ,zakrzepicę i inne fajne rzeczy - to to sie nazywa świadoma kobieta ,
      która stosuje najskuteczniejszą wg niektórych antykoncepcję i jest powszechnie
      propagowane .Jak to można nie brać pigułek - toż to ciemnogród i zacofanie.
      Bardzo to wszystko piękne , prawda?
      • Gość: Kasia Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        uwazam,ze masz bledne zdanie o antykoncepcji. Nikt nas kobiet nie zmusza do
        brania pigulek, probowania plastrow czy tez do stosowania tabletek po. Jesli
        zmusza to nalezy zmienic parnetera!! Ja nie cierpie gumek, nie wierze w
        stosunek przerywany, a kalendarzykowi nie ufam. Kochajac sie z moim parnerem,
        chce sie w peklni cieszyc nasza bliskoscia i zaufaniem a nie myslec o tym czy
        przypadkiem nie bedzie z tego dziecka. To juz nie czasy gzie wystarczy zarobic
        na talerz zupy. Teraz nalezy myslec bardziej przyszlosciowo. Zapewnic dziecku
        odpowiedni starat! Dlatego jestem za swiadomym planowaniem rodziny. Masz sporo
        racji obawiajac sie o konsekwenjie stosowania hormonalnych srodkow
        antykonecepcyjnych. Ale mozna naprawde wiele zrobic, aby ich uniknac. Poczytaj
        wiecej na ten temat a moze zmienisz zdanie. Wybor antykoncepcji jest bardzo
        wazny i jezeli para nie potrafi dokonac go razem, tak aby obydwoje czujli sie
        komfortowo to znaczy ze jeste cos nie tak i powinni zastanowic sie nad ich
        zwiazkeim. Pozdrawiam Kasia
        • Gość: FACIO i tu sie z Kasią zgadzam, a iw to damski bolek IP: *.zgora.dialog.net.pl 21 lat temu
          bądźmy szczerzy... antykoncepcję w postaci tabletek, hormonów i innych
          chemicznych gówienek stosujecie przede wszystkim dlatego że nam to wszystko wisi
          (znaczy w przenosni, bo jakby non-stop nam wisiało to antykoncepcja nie byłaby
          potrzebna ;-) )

jest to o tyle fajne, że mając romantyczny wieczór czy wolny kwadrans w toalecie
          pKP nie musimy zaprzątać sobie głowy szukaniem prezerwatywy.

Ale moje drogie panie... jest też dużo ważniejsza prawda od tego,że z
          antykoncepcją nam wygodnie...

wynik abadań pokazują, że co 8 para w Polsce ma kłopoty z posiadaniem dziecka...
          w Unii jest jeszcze gorzej, ale akurat to jest na plus - bo im mniej potomków
          Chiraca i Schroedera - tym lepiej dla Unii, a wiec i dla nas...

Bardzo podoba mi się rozumowanie Kasi - swiadome planowanie Rodziny - to sie
          liczy - a nie świadome pukanie kiedy i gdzie tylko zachcemy.

Jestem szczęśliwym tatą 6-ciomiesięcznej córy, moja babeczka zażywała środki
          antykoncepcyjne, na 4 miesiące przed zajściem zarzuciła je - i dzięki Bogu (i w
          dużej części zdrowemu trybowi życia) - mamy super malucha. Ale zaraz po urodzniu
          były kłopoty z karmieniem, baba znowu wcina te swoje tabletki , bo krótszy
          okres, to i tamto... a lekarz z dezaprobatą kiwa głową gdy słyszy o naszych
          planach na drugiego miśka.

Można - albo świadome planowanie Rodziny i wtedy zawsze sie da z prezerwatywą...

albo świadome pukanie sie na lewo i prawo (co mi sie skąd inąd podoba - jestem
          facetem, a więc świnią ;-) )i żarcie jakiś hormonalnych syfów

wybór pozostawiam świadomie planujacym cokolwiek w swoim życiu...

facet
      • Gość: wiki21 Re: Antykoncepcja przyszłości IP: 83.16.31.* 20 lat temu
        Ja przez 3 lata zarzywałam tabletki logest teras lekarz przepiosał mi zastrzyk
        ktury dziala przez trzy miesiące jest bespieczny 99,9 procentach czyli jak
        kazde tabletki ,tylko ze po dłuzszym stosowaniu odwapnia kości no i mie ma sie
        wcale miesiączki .Pozdrawiam.
      • frant3 Re: Antykoncepcja przyszłości 20 lat temu
        Masz wiele racji, ale to kobiety zachodzą w ciążę (a nie mężczyżni) i to one mogą zostać same z brzuchem, czy dzieckiem, gdy mężczyzna okaże się niedojrzały i porzuci kobietę. Mężczyzni ryzykują mniej. Zapłacą alimenty (albo i nie) i sprawa z głowy. Ponieważ ciąża bezpośrednio dotyczy kobiet i to one mają więcej do stracenia, więc muszą zadbać o antykoncepcje, a nie powierzać swoje losy mężczyznom, którzy często są jak dzieci.

--
        www.frant.tivi.pl

• Gość: gdzie najlepiej Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      To czego te artystki przyklejają sobie te plastry w widocznych miejscach.
      Swoją drogą szkoda że nie na czole
      • Gość: FACIO Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.zgora.dialog.net.pl 21 lat temu
        do przyklejania plastrów na ramieniu wybiera się takie małe bimbo, co to się w
        studenckich czasach stukało za drinka z colą - bo jaka zdrowa, rozsądna,
        inteligentna kobieta będzie się chwalić czy epatować swoim życiem intymnym?

do tego trzeba gupka typu jakaś młoda lala, której się wmówi, ze wyjdzie na
        nowoczesną i przebojową...

a sprawa wygląda tak, że całe piękno kobiety wprawdzie zaczyna się na twarzy....
        (okej... i na nogach, i tyłku).. ale zdecydowanie to szybko przemija,a zostaje
        intelekt i wasza przewspaniałe bogate wnętrze...

dlatego nie trzeba nosić tego plastra na ramieniu (pomysł z nalepieniem na czoło
        trafiony ;-) ), abyście sie czuły wyzwolonymi kobietami - z resztą...
        zapytajcie swoich facetów
    • Gość: as Re: Antykoncepcja przyszłości IP: 217.153.181.* 21 lat temu
      Bede szczewsliwa jak kupie urzadzenie -polizac palec - włozyc - popatrzec w
      okienka DZIEN PŁODNY/NIEPLODNY.
      I zeby takie cos stalo w kazdym supermarkecie.
    • Gość: gośka Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.szczecin.mm.pl 21 lat temu
      Kobiety dajcie sobie spokój z tabletkami!Wiecie komu dobrze robicie?Napewno nie
      sobie!Nabijacie kase koncernowi farmaceutycznemu!Widzicie wymyslaja coraz to
      nowe "przyszłościowe srodki"...ale która z Was ma całkowitą pewność że ona są
      całkiem bez negatywnego wpływu na Wasze zdrowie?Koleżanka tez brała a później
      jak chciała mieć dziecko, nie mogła zajść długo w ciążę.W końcu jak jej się
      udało, urodziła dziecko z wadą wzroku i jedna nóżką krótszą!To nie są żarty!
      Zastanówcie się!Natury nie trzeba poprawiać!
      • Gość: siwa Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.adsl.solnet.ch 21 lat temu
        > Kobiety dajcie sobie spokój z tabletkami!Wiecie komu dobrze robicie?Napewno nie
        >
        > sobie!Nabijacie kase koncernowi farmaceutycznemu!Widzicie wymyslaja coraz to
        > nowe "przyszłościowe srodki"...ale która z Was ma całkowitą pewność że ona są
        > całkiem bez negatywnego wpływu na Wasze zdrowie?Koleżanka tez brała a później
        > jak chciała mieć dziecko, nie mogła zajść długo w ciążę.W końcu jak jej się
        > udało, urodziła dziecko z wadą wzroku i jedna nóżką krótszą!To nie są żarty!
        > Zastanówcie się!Natury nie trzeba poprawiać!

pewnie, ze nie trzeba poprawiac natury. tylko, ze nie wszyscy chcieliby miec co
        roku dziecko. a to, ze twoja kolezanka miala problemy z zajsciem w ciaze wcale
        nie musi miec nic wspolnego z tym, ze brala wczesniej tabletki. a to, ze po
        tabletkach urodzila chore dziecko, to juz w ogole bzdura. tabletki moga miec
        wplyw na plod wtedy, gdy jestes w ciazy i wciaz je bierzesz.

moze najpierw chociaz poczytaj co nieco na temat antykoncepcji, a dopiero potem
        sie o niej wypowiadaj.
        • didok1 Re: BARDZO FAJNE FORUM!!!! 21 lat temu
          www.antyforum.pl

serdecznie zapraszam-wszelkie problemy dot. wszelakiej antkoncepcji,ciekawe
          dzialy na ploteczki i pogaduchy.
          serdecznie zapraszam :D
        • Gość: galon Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.76.classcom.pl 21 lat temu
          bzdura - to ty sobie poczytaj - ale nie tylko ulotki ale jakies ksiazkowa
          wydania o antykoncepcji. Wszyscy dobrze wiemy ze wstrzemiezliwosc jest tylko
          dobra. Jesli nie chcecie miec dzieci - to poc sie stukac - zawsze wychodza
          problemy. Choroby, niechciane dzieci. Nie ma mozliwosci zeby bylo inaczej.
          STATYSTYKI mowia same. A swoja droga najszczesliwsze dzieci najbardziej zdrowe
          psychicznie i fizycznie rodza sie w afryce, indjach, brazylji. STATYSTYKI!!!
          STATYSTYKI!!! STATYSTYKI!!!
      • Gość: olek_01 Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21 lat temu
        Gośka z całym szacunkiem,ale kto ci każe używać pigułek które nie są
        bezpieczne?? idź do ginekologa on cie zbada i dobierze pigułki ODPOWIEDNIE dla
        Ciebie tak żeby zminimalizować efekty uboczne - LPR albo Rodzina radia M Cie
        nasłali czy co??? a co mają te kobiety zrobić ? pozwolić żeby się rodziło ileś
        tam dzieci i żeby potem miała problemy z wyżywieniem?? i przypadkiem nie pisz
        mi że mogłaby sie powstrzymać! od tego sie jest zakochanym żeby tez dawać sobie
        rozkosz bez strachu czy już zaszłam w ciążę czy jeszcze nie! i nie wypisuj
        takich bzdur ze koleżanka urodziła chore dziecko z powodu pigułki ,skoro tak to
        powinny być bardzo często takie przypadki bo dużo kobiet je bierze i jakoś nic
        sie nie dzieje więc proszę Cię nie pisz takich rzeczy bo będę musiał zgłosić
        Cię do zdeletowania twoich wypowiedzi!!!
    • Gość: K. Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.guate.net.gt 21 lat temu
      Hej, tez uzywam plasterki Evra, uwazam ze sa lepsze od pigulki. Pierwsze 2
      miesiace byly kiepskie (jak zreszta zapowiedzial lekarz) a teraz jest ok, czuje
      sie lepiej niz z pigulkami.
      Pozdrawiam
    • Gość: facio Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 21 lat temu
      a co ma zrobic facek gdy zonka tak sie boji zajsc ze nawet podwujne
      zabezpieczenie jej nie przekona do zblizen
      • Gość: Wódz Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.rtk.net.pl 21 lat temu
      • Gość: wódz Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.rtk.net.pl 21 lat temu
        żeczywiście działają te plasterki bo jakoś mi sie nie chce w to wieżyć a co
        jesli sie kobiecie odklei to nagle przestaje działać ??? załatwili by co
        wreszcie normalnego dla facetów bo panna by nie musiała nic brać i wrescie
        koniec z conndomami.
        • Gość: olek_01 Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21 lat temu
          Wodzu, nie odlepia sie ,bo są dobrej jakości ,ale popieram powinny być inne
          metody dla facetow niż tylko Gumy:)
    • Gość: Kropeczka Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Lepiej zarzywać tabletki a jeśli chodzi o pamiętanie to łatwo się przyzwyczaić
      ja uzywam ponad rok i jak na razie wszystko jest ok a nawet zayważylam że moja
      cera wygląda lepiej więc jakim sposobem mają działać negatywnie na moje
      zdrowie? miesiączkę mam regularnie jak nigdy i do tego nie tak bolesną jak
      dawniej więc o co tyle krzyku chyba tylko z powodow światopoglądowych ale to
      już każdego indywidualna sprawa
      • osatnia Re: Antykoncepcja przyszłości 21 lat temu
        uzywalam plasterkow, ale nie czulam sie komfortowo - raz mi sie odlepil w
        trakcie kapieli, potem caly czas sie balam, ze cos jest nie tak. poza tym
        plasterki sa dobre tylko dla szczuplych/normalnych kobiet (inaczej nie
        dzialaja), wiec trzeba o tym pamietac.
        • Gość: gosiath Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 21 lat temu
          Mnie sie plasterki podobały ale wróciłam do tabletek bo sa po prostu dwa razy
          droższe.
    • Gość: Marta Szczepionka antykoncepcyjna...znana w USA... IP: *.dyn.optonline.net 21 lat temu
      Szczepionka? Hm, sama stosuje tego rodzaju antykoncepcje i jestem jak na razie
      zadowolona. Nie tyje i dobrze sie czuje- to chyba najwazniejsze. Jestem tylko
      zdziwiona, ze w Polsce pisze sie o szczepionce dopiero jako o "antykoncepcji
      przyszlosci"! Mieszkam w USA i jest to metoda raczej dosyc znana. Czy w naszym
      ojczystym kraju kobiety wiedza w ogole o szczepionce antykoncepcyjnej?
      • Gość: macsue Nuva Ring IP: *.near.uiuc.edu 20 lat temu
        W Stanach znany i popularny jest tez Nuva Ring-gumowy pierscien uwalniajacy
        hormony wkladany do pochwy raz na trzy tygodnie-czyli juz nawet mniej na glowie
        niz przy plasterku, myslisz o antykoncepcji tylko raz na mieisac kiedy wkladasz
        to cos do srodka. Moja pani doktor tlumaczyla mi tez wyzszosc tego pierscienia
        nad plasterkiem bo podobno udowodniono ze plastry jednak za duzo hormonow
        wydzielaja.

www.nuvaring.com/Consumer/index.asp?guid={42BCF83A-6D21-44D8-81DB-7F62AE95E540}&sid=380926033

• Gość: wiki21 Re: Szczepionka antykoncepcyjna...znana w USA... IP: 83.16.31.* 20 lat temu
        Tak ja zaczełam ją stosowac od niedawna przen szczepionkom bralam tabletki 3
        lata boje sie tylko ze mogom byc jakies dzielania uboczna .Mój lekarz ze po
        dluzszym powiedzia stosowaniu tej metody kosci sie odwapniajom czy to prawda
        prosze o pomoc.
    • cyberczarna Re: Antykoncepcja przyszłości 20 lat temu
      a jak to jest z oddawaniem krwi podczas uzywania plasterków antykoncepcyjnych?
      cyberczarna
      • xantypa83 Re: Antykoncepcja przyszłości 20 lat temu
        Pielęgniarka w punkcie krwiodawstwa powiedziała mi, że można. Tylko pytałam -
        nie oddawałam.
    • Gość: aggga84 Re: Antykoncepcja przyszłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      z tego co sie orientuje to nie moza naklejac plasterków na udo, owszem
      brzuch,ramiona,łopatka tak jest napisane w ulotce ale nigdy nie słyszałam że na
      udo.a z doswidczenia wiem ze lepij trzymać sie zalecen z ulotki...
    • Gość: nikt A ja chciałbym, żebyśmy już mieli dziecko, ale.... IP: *.acn.waw.pl 20 lat temu
      żona nie chce :(((
    • Gość: Tola Antykoncepcja przyszłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Antykoncepcja przyszłości nie może wpływać w żaden sposób na organizm kobiety i
      na szczęście już taka jest, bo taką mam! od kiedy ginekolog powiedział mi o
      komputerach cyklu, śmieje się ze wszystkich stosujących sztyuczną
      antykoncepcję. Wszyscy piszą jakie to niezdrowe są wszelkie leki, ale jeżeli
      chodzi o pigułki hormonalne brane przez dziewczyny, to wszystko ok, bo niby są
      zdrowe! nie dajmy sie zwariować!
    • Gość: KAROLINA Re: Antykoncepcja przyszłości IP: 89.240.232.* 19 lat temu
      MAM PYTANKO CZY PO TYCH PLASTRACH SIE TYJE?BO BIORE TERAZ PIGUŁKI REGULON I
      ZAUWAŻYŁAM,ŻE PO MAŁU PRZYBIERAM NA WADZE.I CZY TE PLASTRY SĄ DOSTĘPNE W UK?
      PPZDRAWIAM!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka