Dodaj do ulubionych

Wkładki domaciczne

IP: *.lublin.mm.pl 21 lat temu
A dlaczego nie ma "jak to działa"? Wystarczy napisać, że to środek
wczesnoporonny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Xphil Re: Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      no tak widać na Ciebie nie zadziała i jesteś na tym świecie... ludzie co za
      ciemnogród, nikt Ci tego nie każe używać, wódka zabija a jakoś nikt nie
      zakazuje jej picia...
      • Gość: beatapl Re: Wkładki domaciczne IP: 217.11.136.* 21 lat temu
        oj glupiutki glupiutki ten pierwszy wpis.
        • Gość: baska Re: Wkładki domaciczne IP: *.njp.gliwice.pl / 213.227.72.* 21 lat temu
          oj bardzo, bardzo. Najpierw nalezy zapoznać sie z tematem a po tem wydawać
          opinię. Np. Mirena nie jest środkiem wczesnoporonnym.
          • Gość: aśka Re: Wkładki domaciczne IP: 82.146.225.* 19 lat temu
            Jaki środek wczesnoporonny? Ludzie, chyba lepiej zabezpieczyć się i uniknąć
            niechcianej ciąży niż naklepać dzieci, a potem do końca życia klepać biedę. Nie
            sztuką jest narobić dzieci, sztuka to je wychować i zapewnić wszystkie
            niezbędnę potrzeby. Więc uważam że wkładka to jedyna antykoncepcja,dająca
            możliwość wyboru. Będę chciała mieć jeszcze dziecko to ją usunę, nie chcę więc
            ją mam i jestem bardzo zadowolona. Mój mąż także..........
        • Gość: aga Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          sama jesteś głupiutka!!!! najpierw dowiedz sie dokładnie jak dany srodek
          antykoncepcyjny działa!!
        czy cie porąbało???? to niewinna istotka!!! nie masz serca
        • Gość: ira39 Re: Wkładki domaciczne IP: *.adsl.inetia.pl 18 lat temu
          jaka istotka-?? ty masz cos z glowa???? od kiedy jak juz zaplodnione jajko jest
          istotka:D
          przez takich ludzi mohery zalewaja swiat............
        i wódki nikt nie kaze ci pić!!!! zabijasz sie dobrowolnie@@@@
      • martita01 Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu
        hej, mam 22 lata i dwójkę dzieci.Dużo już czytałam na temat "władek
        domacicznych" i jestem co do nich przekonana.
    • Gość: ewcy Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      www.narodziny.med.pl/wkladki.htm
      Miałam wkładke 5 lat,bardzo sobie chwale,potem ją wyciągnęłam aby zajść w ciąże
      9jestem w 25 tygodniu ciąży) Jak zakładałam wkładketo dowiedziałam sie o niej
      wszystkiego między innymi tego ze nie jest środkiem poronnym,pierwszy wpis
      świadczy niestety o tym ze ludzie posługuja sie stereotypami i nawet nie
      zasięgną wiedzy przed wypowiedzeniem zdania,a ze ciemnogrod to sie zgadza.
      • maya2006 Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu
        Oj racja, ten pierwszy wpis to faktycznie ciemniutki...
        • Gość: Ola Re: Wkładki domaciczne IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21 lat temu
          ech,ludzie średniowiecze sie klania!! ten pierwszy wpis jest poprostu
          tragiczny,poczytaj troche kobieto i dopiero sie wypowiedz
      • Gość: gośka Re: Wkładki domaciczne IP: *.szczecin.mm.pl 21 lat temu
        Jaki ciemnogród?Nabijacie kase koncernowi farmaceutycznemu!A dzieci rodzą sie
        ze spiralką w ręku! A poza tym na tej stronie jest wyraźnie napisane że "Tę
        metodę antykoncepcji odradza się zwykle kobietom, które nie rodziły"Ciekawe
        dlaczego?Albo:" nieznacznie zwiększa ryzyko zakażenia narządów rodnych"-Też mi
        dobra metoda!Mam byc później chora bo mi się chce seksu?!
        • malgosska Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu
          Dzieci nie rodza sie ze spiralka w reku (ani w zadnym innym miejscu!), skad
          takie pomysly? Bo z tego, co sie orientuje, nie sa poparte faktami. Wkladki nie
          zaleca sie kobietom, ktore nie rodzily, aby nie ingerowac w mechanizm
          zaciskajacy szyjke macicy (ktory po pierwszym porodzie staje sie bardziej
          elastyczny z oczywistych powodow). Zakazenie narzadow rodnych jest ulatwione ze
          wzgledu na nitki wiszace z konca wkladki, ktore koncza sie w pochwie (by moc
          wkladke kontrolowac), wiec ulatwiaja bakteriom dostep do wnetrza macicy. Jak
          sie ma stalego partnera i utrzymuje sie (wraz z partnerem) zasady higieny
          osobistej, to jest bardzo dobra metoda.
        • Gość: ktoś doświadczony Re: Wkładki domaciczne IP: 195.205.36.* 20 lat temu
          Oj kochana, a można życ bez seksu? no chyba że się jest oziębłą kobietą, albo
          nie wiedzącą jak na stworzyła natura. A dzieci sa kochane, ale nie całe stado.
          Przez całe zycie kobieta moze urodzic mnóstwo, tylko czy wszystkie beda
          szczęśliwe, jak beda głodne i żyły w ubóstwie.Cóżm, jestesmy "zwierzatkami" tez
          mamy poped seksualny. Kochamy i chcemy byc kochane, ale nie za każdym razem
          chcemy być matkami.Przesadzasz
          • Gość: baska takie cos mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
            założone już drugi raz. po pierwszym porodzie założyłam, ale
            nosiłam tylko rok bo zdecydowaliśmy się z mężem na drugie dziecko.
            niestety nie mogę brać tabletek. i niestety bardzo się źle czuje z
            wkładką. miesiączki są koszmarne, z bólu ledwo żyję, a że działanie
            wczesnoporonne mieć moze to wiem że to prawda. niektóry lekarze
            mówią że te zwykłe wkładki to jak stąpanie po cienkiej linii.bilans
            jest prosty- moze dojsć do zapłodnienia ale nie dochodzi do
            zagnieżdżenia. wiem że mirena jest lepsza ale tylko dla kobiet które
            rodziły naturalnie- jej założenie jest bolesne bo jest szersza i
            może po prostu nie przejsć przez szyjkę. a szwagierka położna nie
            raz widziała dzieci które rodziły się z wkładką wrośnięta w ciało. w
            tej chwili próbuję z plastrami i wszystko wygląda na to że będzie
            ok i wkąłdkę wyjmę. jak można stosować coś innego to lepiej wybrać
            coś innego. nie wkładke
      • kasia_smagiel Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu
        hej mam pytanko, mam od miesiaca wkladke z miedzia i zapomnialam sie zpytac
        ginekologa czy noszac wkladke podczas okresu mozna uzywac tamponow.
        moglabys sie ze mna podzielic doswiadczeniem w tej dziedzinie?
        • Gość: asia Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
          z tego co wyczytalam w ulotce ze spirali to niewolno uzywac tamponow ale sama
          nie stosuje sie do zalecenia i narazie nic mi nie jest .pozdrawiam.asia
        • matuszek1 Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu
          Można oczywiście uzywac tamponów i w niczym to nie przeszkadza, a co do
          infekcji to fakt kobiety noszące wkładkę są bardziej narażone ale wystarczy raz
          na kilka miesięcy kupic sobie laktovaginal bez recepty w aptece przywracajacy
          prawidłowe środowisko w pochwie. Nosiłam 4 lata i ani razu nie miałam zapalenia
        • Gość: Ania Re: Wkładki domaciczne IP: *.pl 21 lat temu
          Mój ginekolog poinformował mnie, że przy wkładce domacicznej nie należy zakładać
          tamponów. (założyłam sobie Mirenę). To samo zresztą piszą na ulotce informacyjnej.
        • Gość: kot Re: Wkładki domaciczne IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Można! Oczywiście trzeba pamiętać o częstym wymienianiu tamponów i o ogólnej
          higienie. Sama mam wkładkę od prawie już roku, używam tamponów, chodzę na basen
          i nie miałam jak dotychczas żadnych stanów zapalnych ani zadnych powikłań.
          Wogóle uważa,że jest to najlepsza metoda antykoncepcyjna!
            spróbój tabletek
            • zdrajczyni Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu
              o tabletkach trzeba niestety pamiętac, o wkładce nie. Też wolę wkładkę.
          • Gość: gość Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
            proszę uprzejmie nie wciskać kitu, że wkładki to antykoncepcja; to środki
            wczesnoporonne, abortywne
            • tygrysio_misio Re: Wkładki domaciczne 19 lat temu
              www.resmedica.pl/ffxart11991.html

W medycynie o ciąży mówimy dopiero od momentu implantacji, czyli zagnieżdżenia
              się zarodka w błonie śluzowej macicy, a nie od chwili połączenia się komórki
              jajowej z plemnikiem (zapłodnienia). W około 80% fizjologicznych cykli
              miesiączkowych u zdrowych, dojrzałych kobiet nie dochodzi do zagnieżdżenia
              zarodka mimo dokonanego zapłodnienia
    • Gość: OLga Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Dziewczyny , czy któraś z was stosuje Mirenę? Moj ginekolog polecil mi jej
      zalozenie ,zachwalając ,ze jest jednym z najlepszych środkow tego typu na
      rynku .Niestety cena przeraża .:),Czekam na wasze opinie .pozdrawiam
      • noie Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu
        Hej :-)
        Sorry ale nie jestem aktualna z takimi sprawami w Pl . czy moglabys wyjasnic mi
        co to jest Mirena?
        pozdrawiam
        noie
      • Gość: mamutek Re: Wkładki domaciczne IP: 81.210.18.* 21 lat temu
        Mam Mirenę i uważam, że daje ogromny komfort. Poza zabezpieczeniem wyzwala od
        comiesięcznych problemów i nie powoduje żadnych dolegliwości fizycznych (ja np.
        przy tabletkach miałam straszne bóle głowy, teraz przeszło). A że cena... Jak
        policzysz ile przez te lata byś wydała na tabletki, to i tak taniej wychodzi. A
        tańsze wkładki działają nieco inaczej no i nie dają aż takiego komfortu.
        Naprawdę wydaje mi się, że warto zainwestować.
        • Gość: jowa Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
          a ile kosztuje mirena?
        • joanna182-0 Re: Wkładki domaciczne 18 lat temu
          Mam takie pytanie czy to, że przy wkładce Mirena nie występuje
          okres, czy to nie ma wpływu negaywny na organizm, bo w końcu u
          kobiet okres powinien być, a wydaje mi się, że po dłuższym
          stosowaniu tej wkładki mogą wystąpić jakieś powikłania. Pozdrawiam
      • Gość: AA Re: Wkładki domaciczne IP: *.pl 21 lat temu
        Noszę ją od miesiaca i od czasu pierwszej miesiaczki po założeniu mam cały czas
        plamienia. To ponoć bardzo częsty efekt uboczny.
    • Gość: Olga Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Też mi się tak wydaję mamutek :), chcialam sie tylko upewnic jakie jest
      samopoczucie po jej zalożeniu .Właściwie to już się zdecydowalam (no i ten
      comiesiączny koszmar zniknie ).DZieki serdeczne ,że odpowiedzialaś .pozdrawiam
      Jeszcze kilka słów wyjaśnienia -co to jest Mirena ?-wpisz w wyszukiwarkę hasło
      Mirena poczytasz dokładnie -krótko -to domaciczny środek antykoncepcyjny z
      tworzywa sztucznego ze zbiorniczkiem zawierającym hormon .
        Dzieki. Wstydze sie ze nie pomyslalam o tym , by poszukac.
        Dzieki i przepraszam :-)
        pozdrawiam
        noie
        Chyba powinnam sie wstydzic. Po trzech latach "noszenia" wiem jak sie to teraz
        nazywa....:-) Oj durna stara baba jestem...hihih
        pozdrawiam
        noie
        • Gość: Liza Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Noie- nie przejmuj sie ,kto pyta -nie błądzi :)), a poza tym zapytac ludzka
          rzecz !!!!!Trzymaj sie cieplutko ,pozdrawiam:)
            No tak ale ....powiedz to facetowi bladzacemu juz jakas godzine ale na tyle
            dumnemu ze bedzie obrazony jak o droge kogos spytasz...hihihhi
            Dzieki za pozytywne odpowiedzi :-)
            podr.
            noie
    • Gość: MC Gawer:) Re: Wkładki domaciczne IP: *.autocom.pl / *.autocom.pl 21 lat temu
      hmmm witam wszystkie panie ...a i moge sie pochwalic :)?! ze własnie moja zona jest w trzecim miesiacu, pomimo stosowania wkładki z miedzia od 9 miesiecy ....??? i jest to juz nasze trzecie :)( po wizycie i USG trzeba było owa wkładke usunac aby nie zagrazała płodowi poniewaz ona sobie była a i mowlak sie rozwijał ..??????).. ale terz i dobra wiadomosc wczesniej (tzn.przed urodzeniem pierwszej naszejpociechy ) terz miała wkładke z miedzia i przez piec lat było ok!!! hmmm cwaniackie te plemniczki .....
      • Gość: kapri Re: Wkładki domaciczne IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 21 lat temu
        hmmmmmmmmmmmmm już nie po raz pierwszy słyszę o ciąży przy stosowaniu
        wkładek ........
        • Gość: Anka Re: Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
          A jak to jest z tą Mireną gdy nigdy nie rodziłam? (a w przyszłości planuję
          oczywiście). Nie mogę stosować tabletek (problemy z wątrobą), więc pomyślałam o
          wkładce...Czy któraś z Was stosuje wkładkę mimo, że nie rodziła?
          • Gość: Magda Re: Wkładki domaciczne IP: *.silman.pl 21 lat temu
            Tak, ja nie rodziłam i mam wkładkę z miedzią juz 2 lata. Ginekolog mi założył
            ponieważ żadna inna antykoncepcja nie wchodziła w grę, z powodów zdrowotnych.
            Jestem bardzo zadowolona, chociaż pierwsze 2 miesiące po założeniu to był
            koszmar.
      • joanna182-0 Re: Wkładki domaciczne 18 lat temu
        Gratulacje
    • 26magda3 ile to kosztuje????? 21 lat temu
      A CZY ktoś mi może powiedzieć ile mniej więcej taka wkładka kosztuje????
      • reniza Re: ile to kosztuje????? 21 lat temu
        zwykła wkładka kosztuje kilkadziesiąt złotych natomiast Mirena, tzn. wkładka ze
        zbiorniczkiem zawierającym hormon kosztuje 600 - 800 zł. Dochodzi do tego koszt
        założenia tj 250 - 300 zł.
        • malgosska Re: ile to kosztuje????? 21 lat temu
          w zwiazku z czym zapraszam na wakacje do Anglii, tutaj antykoncepcja w kazdej
          postaci jest darmowa. Wystarczy tylko umowic sie na wizyte w tzw. Family
          Planning Centre...
          • Gość: busia Re: ile to kosztuje????? IP: *.gdynia.mm.pl 20 lat temu
            ja za zalozenie nie płacilam tzn
            normalnie chodze prywatnie place 50zl i w tym mialma załozona wkładkę za która
            zaplacilam 67zł
      • Gość: aga Re: ile to kosztuje????? IP: *.centertel.pl 18 lat temu
        na dzien dzisiejszy z zalozeniem 300 zl w Zabrzu
    • Gość: Ski Re: Wkładki domaciczne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21 lat temu
      Przyznam ze zbulwersowalo mnie to ublizanie osobom ktore nie sa za uzywaniem
      wkladek. Sama kiedys zapytalam ginekologa o wkladke i odpowiedzial mi ze
      widzial juz kobiety ktorym wkladka przebila brzuch. Sama znam przyklad kobiety
      ktorej wkladka przyczynila sie do powstania raka.Oczywiscie sa to odosobnione
      przyklady ale jednak sa i nie mowienie o ewentualnych powiklaniach jest zwyklym
      chowaniem glowy w piasek. Co do wkladki jako leku wczenoporonnego to nie
      rozumiem waszego oburzenia. Przeciez chyba z zalozenia wkladka ma zapobiec
      zagniezdzeniu sie zaplodnionego jajeczka, a wiec skad te wasze ciemnogrody??? A
      teraz wszystkie madraliny do ataku, zagluszcie sumienie, jesli w ogole wiecie
      co to takiego.
      • malgosska Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu
        Z zalozenia wkladka ma unieskuteczniac plemniki. A z wkladkami, przebijajacymi
        brzuch... lepiej przemysl jeszcze raz, czy nie chcial Cie pan Ginekolog
        nastraszyc?! Oczywiscie zdarzalo sie niegdys sporadycznie, ze wkladka
        przedzurawila miesien macicy, ale w epoce usg chyba juz raczej niemozliwe...
        Nie sadzisz? A tak na marginesie, ja niestety nie mam sumienia
      • Gość: Bez sumienia Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Też nie mam sumienia, bo założyłam sobie wkładkę. Teraz cięzko choruję, mam
        infekcję na infekcji, raka, przebita macicę, urodziłam dziecko ze spiralą w
        głowie, krew leje się ze mnie strumieniami, łykam 15 ketonali dziennie by
        zagłuszyć ból brzucha, ale jest git bo mogę się seksić :)

A na poważnie:
        - infekcji ogółem: 0
        - cytologia: 1 grupa
        - ból podczas miesiączki (w skali 1-5): 2
        - długośc miesiączki: 4-5 dni
        - inne nieprzyjemne objawy: brak
        - zadowolenie: duże
        - wyrzuty sumienia: brak
        • wzr1 Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu
          Nieużywane sumienie jest czyste.
          Pewnie zabiłaś parę swoich dzieci, ale nie na każdej matce robi to wrażenie,
          niektóre nawet się cieszą z tego powodu.
          rzeczywiście nie masz sumienia!
    • Gość: agnieszka Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      zlitujcie się!!! tak jaj pisała IWA wkładka działa wczesnoporonnie! czy
      ktokolwiek chce zabić swoje dziecko??? przypominam ze w polsce to nie legalne.
      jest wiele innych sposobow zabezpieczania sie przed niechciana ciąża! np.
      ogólnodostępna prezerwatywa, pigułki czy plastry! nie zabijajcie własnych
      dzieci!!!
      • lalunda a jeśli choruję?!!!! 20 lat temu
        a co niby mam zrobić jak poważnie choruję, biorę tzw "chemię" i inne cuda
        jednocześnie, i nawet lezac w szpitalu podpisywałam papiery że wiem że przez 6
        lat nie wolno mi zajść w ciąże?! Kobiety leczące cię podobnie, którym sie nie
        udało "nie zajść" urodziły dzieciCHORE i niezrolne do życia, a jednak
        żywe...przez jakiś czas. które to dzieci stoją teraz w rządku w podziemnych
        korytarzach Akademii Medycznej, w słoichach zalanych formaliną..jako
        ciekawostki dla studentów? bez twarzy, rączek ,nóżek ,palców,otworów np. nos
        usta, bez niektórych narządów...I CO JA MA ZROBIĆ? MIEĆ SUMIENIE I URODZIĆ TO
        DZIECKO?!!!!
        Wariatko, spirala jest jak najbardziej legalna!
    • Gość: Sylwia Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Zgadzam sie z iwą, nigdy w zyciu nie założyłabym sobie wkładki!!! TO jest
      zabijanie poczętych już istotek.
      • Gość: sysy Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        witam ! chciałam napisać że mam juz wymienioną trzecia wkładkę bardzo sobie
        chwalę tą metode antykoncepcji nie mam zadnych skutków ubocznych wręcz jest
        wszystko super .A co do zabijania niewinnych istotek jak tu ktos napisał to
        uważam ze lekka przesada nikt nikogo na siłe do tej formy antykpncepcji nie
        namawia jest to kazdej z nas własny wybór a jezeli ktoś blastocyste nazywa
        istotka to niech sobie płodzi dzieci i biega po zapomoge do opieki
        społecznej .Mam dwoje dzieci i jak na te czasy uwazam że wystarczy .A
        zapomniałam dodoać tabletki antykoncepcyjne również są środkiem
        wczesnoporonnym.Więc proponuję nie zabezpieczać się skoro ktoś bedzie miał
        wyrzuty sumienia .
        • Gość: pszczółka maj Re: Wkładki domaciczne IP: *.toya.net.pl 20 lat temu
          brawo brawo dla pań z ciemnogrodu byle tak dalej a niedługo dwunastolatki
          zaczną dzieci rodzić i panie po 50-tce bo właśnie w okresie meno się
          zdarzyło.zabijanie dzieci blastocyst o czym wy mówicie lepiej zabić blastocystę
          niż patrzeć na umierające skatowane przez matkę i ojca dziecko bo oni się nie
          zabezbieczyli i tak wyszło,ALBO NA DZIECKO KTÓRE UMIERA Z GŁODU.ROZPACZ
          DZIEWCZYN BO JA NIE CHCIAŁAM TEJ CIĄZY DZIECI W ŚMIETNIKACH,BUDKACH
          TELEFONICZNYCH,ZAKOPANE W POLU W BECZKACH BRAWO ZA MYŚLENIE TYCH WSZYSTKICH Pań
        • kotek9634 Re: Wkładki domaciczne 19 lat temu
          Gość portalu: sysy napisał(a):

> witam ! chciałam napisać że mam juz wymienioną trzecia wkładkę bardzo sobie
          > chwalę tą metode antykoncepcji nie mam zadnych skutków ubocznych wręcz jest
          > wszystko super .A co do zabijania niewinnych istotek jak tu ktos napisał to
          > uważam ze lekka przesada nikt nikogo na siłe do tej formy antykpncepcji nie
          > namawia jest to kazdej z nas własny wybór a jezeli ktoś blastocyste nazywa
          > istotka to niech sobie płodzi dzieci i biega po zapomoge do opieki
          > społecznej .Mam dwoje dzieci i jak na te czasy uwazam że wystarczy .A
          > zapomniałam dodoać tabletki antykoncepcyjne również są środkiem
          > wczesnoporonnym.Więc proponuję nie zabezpieczać się skoro ktoś bedzie miał
          > wyrzuty sumienia .
          popieram
        Buhahaha, a moze ty sie pochwalisz czym zabijasz swoje
        dzieci:plastami,tabletami a moze i czyms innym przeciez jedno i drugie działa
        podobnie wkładki domaciczne zapobiegają ciąży jak każdy środek
        antykoncepcyjny!!!!!!!!!!!!!To samo można powiedzieć o każdym innym
        zabezpieczeniu.
      • Gość: Agnes Re: Wkładki domaciczne IP: *.ngates.nasze.pl 18 lat temu
        witam
        nie zgadzam sie z opiniami niektorych pan tutaj,bralam tabletki anty i przez nie
        mam teraz niedoczynnosc tarczycy i torbiele piersi,jedyna metoda antykoncpcji
        dla mnie to wkladka,pewnie ktos powie a po co ci to! ale niestety jesli zajde w
        ciaze z niedoczynnoscia tarczycy moge poronic lub urodzic dziecko z zespolem
        downa...Pozdrawiam
    • Gość: Dddd Re: temat w sam raz do tego forum IP: 80.54.169.* 20 lat temu
    • Gość: aanima Re: Wkładki domaciczne IP: *.chello.pl 20 lat temu
      nie daje 100% pewnosci, zabija=niszczy=jak chcesz płód=zarodek=jak chcesz..moze
      powodowac infekcje, nieleczona śmierć-twoj wybor, twoje sumienie, twoje dziecko,
      itd...
    • Gość: stara Re: Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      czy ty masz więcej niż 100 lat? czy wiesz co to jest środek wczesnoporoony?
      poczytaj o działaniu wkładki więcej!
      • Gość: sysy Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        kobiety nikt was do tej formy antykoncepcji nie namawia stosujcie sobie
        kalendarzyki małzeńskie albo stosunek przerywany jak sobie która woli .Ja
        wybrałam ta forme antykoncepcji i jestem z niej zadowolona i nie mam żadnych
        wyrzutów sumienia a co do wiedzy o wkładce to wiem bardzo duzo. Mam dzieci rok
        po roku wystarczy wiecej nie chcvem mieć ! Kapturki i globulki czy prezerwatywy
        mnie nie interesują. Wasz świadomy wybór.
    • Gość: Magda Re: Wkładki aborcyjne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20 lat temu
      Oczywiscie, ze jest to srodek aborcyjny i jak najbardziej szkodliwy dla
      organizmu kobiety skoro musi tak sie kontrolowac. Kazdy metal w organizmie moze
      powodowac powazne problemy zdrowotne. Wystarczy jeszcze inny metal w tym samym
      ciele np. plomba amalgamatowa i mamy swoja wlasna baterie w organizmie.
      • Gość: karola Re: Wkładki aborcyjne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20 lat temu
        wszelkie środki wczesnoporonne są w polsce zakazane. gdyby wkładki nimi byly
        nie sprzedawano by ich legalnie w aptekach to samo tyczy sie każdej innej
        antykoncepcji dostępnej na rynku.
        ps. właśnie zsatanwaiam sie nad założeniem wadki a to forum dodatkowo mnie
        przekonuje:)
      • Gość: karola Re: Wkładki aborcyjne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20 lat temu
        a co do szkodliwosci to owszem, wszystko jest szkodliwe, pryskane pomidorki z
        bazaru również
      • totalna_apokalipsa Re: Wkładki aborcyjne 20 lat temu
        Kazdy metal w organizmie moze
        >
        > powodowac powazne problemy zdrowotne.

Sugeruję powyjmować sobie wszystkie plomby, motki, koronki, nie daj boże
        implanty zębow, albo spojenia go kości czy panewek biodrowych. Głupota ludzka
        nie zna miary. Stal chirurchiczn - ten termin coś ci mówi?
      • Gość: maja Re: Wkładki aborcyjne IP: 212.160.86.* 19 lat temu
        bateria w organizmie? hmmm jeszcze jeden plus,mniejsze rachunki za
        swiatło...tak na powarznie,swiadome macierzynstwo to luksus,
    • nieznany23 Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu
      skąd wiesz, że jest to napewno środek wczesnoporonny ? Bo tak mówi Kościół ? Na
      przestrzeni mojego niezbyt długiego życia (54 lata) Kościół dopuścił
      kalendarzyk małżeński, później metodę termiczną, następnie objawowo-termiczną,
      teraz nagle nie ma w prezerwatywach porów, które przepuszczałyby wirusy HIV, a
      za 100 lat może się okazać, że wszystko jest cacy, bo katolików można policzyć
      ledwo na setki.
      • Gość: nieznany Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        własnie rozważam założenie wkładki i mam starszne opory, bo nie wyobrażam sobie jakiegos metalu we mnie. niestety ginekolog ze względów zdrowotnych zaleca mi tę metodę antykoncepcji. mam już dwoje dzieci z małą różnicą wieku i nie chcę dalej ryzykować!
        • Gość: grara Re: Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
          > własnie rozważam założenie wkładki i mam starszne opory, bo nie wyobrażam
          sobie
          > jakiegos metalu we mnie. niestety ginekolog ze względów zdrowotnych zaleca mi
          > tę metodę antykoncepcji. mam już dwoje dzieci z małą różnicą wieku i nie chcę
          d
          > alej ryzykować!

Jak rozumiesz ryzyko, przecież od następnego dziecka nic ci się nie stanie,
          ryzykujesz zakładając wkładkę, że zabijesz swoje dziecko, albo że coś ci sie
          stanie
          • Gość: Ojjj Re: Wkładki domaciczne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20 lat temu
            Dokladnie.
          • Gość: KATJA Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
          Też miałam duże opory, ale kiedy załozyłam, po miesiącu - dwóch zaczęłam być
          zadowolona. Na początku sa plamienia i czasem boli.
        • Gość: dorota Re: Wkładki domaciczne IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 20 lat temu
          Ja założyłam wkładkę też po dwójce dzieci. Jestem szczęśliwa i czerpię pełną
          radość z seksu- choć pierwsze dwa miesiące się stresowałam, czy będzie w
          porządku. Plamienia dodatkowe owszem są, ale po jakimś czasie to się normuje i
          znikają. Teraz mogę zawsze, wszędzie, jeśli tylko mam ochotę! Nie czekam
          później zdenerwowana na spóźniający się okres. Wkładka była świadomym wyborem,
          bo narazie nie mogę pozwolić sobie na więcej dzieci.

PS. Mnie straszono, że założenie wkładki boli= wogóle tego nie czułam, a brzuch
          mnie "bolał" w zasadzie ćmił tylko jeden wieczór, jak się wkładka "układała". A
          jak było u was?
          • Gość: asika Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
            Witam. Mam pytanko, załozyłam wkładkę półtora miesiąca temu. Pierwszą
            miesiączkę dostałam po 23 dniach, teraz minęło 31 dni i nadal nie dostałam
            miesiączki. Boję się, czy nie jestem w ciąży. I stąd moje pytanko, czy cylke są
            nieregularne przy wkładce? Nadmieniam, że mam Multiload. Pozdrawiam.
    • Gość: Ojjj Re: Wkładki aborcyjne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20 lat temu
      • Gość: mary Re: Wkładki aborcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        właśnie rozważam zakłożenie wkładki, jak dotąd od okolo 9 lat biorę tabletki i
        niestety (podobnie jak pani z forum) zawsze przed miesiączką mam straszne bóle
        głowy. Czy może miec to związek z tabletkami antykoncepcyjnymi?
    • Gość: A. Re: Wkładki domaciczne IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 20 lat temu
      zapraszam na stronę www.narodziny.med.pl/wkladki.htm - tam dowiesz się o
      najnowszych odkryciach medycyny - okazuje się, że to nie jest środek
      wczesnoporonny...
    • Gość: bydgoszczanka Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Jak czytam, że wkladka domaciczna to środek wczesnoporonny, to mnie zatyka.
      Nikt nie każe zakładać wkładki kobiecie, która chce mieć dzieci! Ja urodziwszy
      zdecydowałam się na zastosowanie i przynajmniej nie oszukuję siebie ani męża
      Już 10 lat stosuję tę metodę antykoncepcji i nie narzekam. Po prostu do innych nie
      mam zaufania i tyle.....
      Jestem matką 4-ga udanych dzieci.A te banialuki o poronieniach......
      • niunia1212 Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu
        Wkładka domaciczna nie jest środkiem wczesno poronnym gdyby tak było jej
        stosowanie było nby niedozwolone.Postanowiliśmy z mezem założyć wkladkę ,pomimo
        ze planujemy kolejne dziecko ufam swojemu lekarzowi ze to najlepszy srodek
        antykoncepcyjny.wkładka ma zapobiegać ciazy wiec i dotarciu plemników do
        jajeczka wiec nie moze być srodkiem wczesno poronnym.
    • Gość: Kat Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Ale bzdury opowiadasz...
      • Gość: wlala Re: Wkładki domaciczne IP: *.ztpnet.pl 20 lat temu
        HEJ JA MAM MIRENĘ OD 10 MIESIĘCY ZAŁOŻYŁAM JĄ ZE WZGLĘDÓW ZDROWOTNYCH, MIAŁAM
        DO WYBORU MIRENĘ LUB USUNIĘCIE MACICY, GDYŻ ZAMIAST MIESIĄCZEK MIAŁAM KRWOTOKI.
        JESTEM TERAZ ZADOWOLONA BO OKRES JEST NIEWIELKI, NIE MUSZĘ BAĆ SIE O NIECHCIANĄ
        CIĄŻĘ. RÓWNIEŻ PLAMIŁAM PO ZAŁOŻENIU ALE MÓJ LEKARZ KAZAŁ MI BRAĆ PRZEZ 6
        TYGODNI CYCLO 3 FORT I TO POMOGŁO.
        POZDRAWIAM WSZYSTKI MIRENOWICZKI
    • Gość: agis Re: Wkładki domaciczne IP: *.crowley.pl 20 lat temu
      mam wkładke i co miesiąc regularnie mam obfite krwawienia, nieraz bardzo
      plamienia mniej więcej 5 dni po okresie, ostatnio mnie coś kuje w brzuchu i
      boli i boje sie jak cholera o co chodzi
      • Gość: mel Re: Wkładki domaciczne IP: *.fbx.proxad.net 20 lat temu
        Lekarz prawde ci powie :) W kazdym razie,jesli boisz sie ze wkladka przebija ci
        brzuch to to akurat jest niemozliwe :) Nie bralas aby przedtem pigulek?
    • mariolaw8 Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu
      ja mam wkładkę 3 lata podobno można nosić ok 6-7 lat,często mam zapalenia
      pochwy ale nie sądziłam że od tego(myślałam o płynach do
      higieny,tamponach ),okres mam też obfitszy (przy tabletkach jest
      b.skąpy),zastanawiam się czy boli jak wyciągają wkładkę może ktośmi powie
      • Gość: beata Re: Wkładki domaciczne IP: 212.183.136.* 17 lat temu
        czesc,ja mam wkladke od ponad 5 lat i zamierzam ja w za pol roku
        wyciagnac,nie wiem czy boli,choc jestem pewna ze tak,bo jak ja
        mialam zakladana to strasznie bolalo... Po zalozeniu dostalam okres
        i zakaz urzywania tamponow-z powodu prawdopodobienstwa zakazen-jak
        do twj pory-zadnych nie mialam,slyszalam za to z ejesli ma sie
        wkladke dluzej niz 7 lat to pozniej ciezko zajsc w ciaze-dlatego ja
        chce ja wyciagnac bo chce miec jeszcze jedno dziecko,ktos cos
        slyszal na ten temat?prosze o odpsanie,pozdrawiam
    • Gość: anna Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      pozdrawiam wszystkie posiadaczki wkładek!moje kochane czy spirala moze wpłynąc
      na opóżnienie miesiączki? pierwszy dzień mojej pierwswzej miesiączki to 3.11
      ostatni -8.11 i jeszcze nie mam następnej .Czy słusznie się obawiam?
      • gdsta Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu
        wolna wola to jedno i można nosić wkładke albo nie; natomiast wiedza to drugie;
        wkładka nie pozwala zagnieździć sie jaju więc nie ma ciązy i nie ma oczywiście
        poronień.
        Kto sobie chce bez seksu - nie mamy nic przeciwko takiej metodzie, ktoś chce
        metodami naturalnymi też proszę bardzo tylko bez bzdur.
        Kobiety które noszą wkładkę wiedzą, ze może ona u niektórych mieć jakieś wady
        ale ma więcej zalet i wybrały. Wiedzą również, ze np im bardzo szkodzi brak sexu
        i też wybrały sex z wkładka, bo nie chcą tabletki.
        Jesli ktoś chce propagować naturalne metody bardzo dobrze, ja tak żyłam do czasu
        kiedy urodziłam dwoje dzieci ( udało mi się zaplanować i to po kilku latach
        małżeństwa) potem kiedy byłam pewna, ze nie mogę być w ciązy zdecydowałam się na
        wkładke i było wszystko o'key.
        Trzeba poczytać wiedzieć co sie wybiera i nie pleść głupot.
        Wkładka nie powoduje poronień i to najważniejsze.
        A tak przy okazji to zycie też szkodzi a niektórym to mocno.
    • Gość: ila Re: Wkładki domaciczne IP: *.teleton.pl 19 lat temu
      no i co z tego że przeciwporonny bardzo dobrze !skoro żyjemy w zacofanym
      swiecie to super ze sa jeszczec inne metody zeby sie pozbyc niechcianej ciazy
      niech zyje wolnosc kobiety to nasze d...i my nimi rzadzim! mocherowe berety do
      domu
    • Gość: anika Wkładki domaciczne IP: *.lomza.mm.pl 19 lat temu
      mam dwoje dzieci w wieku 4lata i 1 roczek w ciąże zachodziłam na pstryknięcie
      palcami (po nocy poślubnej za 9 miesięcy urodziłam) wkładkę mam od roku żadnych
      plamień między miesiączkami nie ma wcześniej stosowałam tabletki i de-provere
      (zastrzyk)który miał zlikwidować torbiele na jajnikach po dawce hormonków
      spuchłam zmieniłam lekarza i teraz cenię sobie wygodę wkładka naprawde jest
      super polecam kiedys byłam jej przeciwniczką ale PUNKT WIDZENIA ZMIENIA SIĘ OD
      PUNKTU SIEDZENIA
    • Gość: anex Wkładki domaciczne IP: *.centertel.pl 19 lat temu
      bylam bardzo zadowolona z wkladki mialam ja 5 lat i bez problemu wspolzylam
        Dziewczyny, a czy przy tej metodzie antykoncepcji uzywacie dodatkowo
        prezerwatywy??Ja aktualnie biore depo-provere i zastanawiam sie nad wkładką
        prawie sie zdecydowałam przekonują mnie bardzo wasze opinie. pozdrawiam
        • Gość: melmire Re: Wkładki domaciczne IP: *.fbx.proxad.net 19 lat temu
          Ja nie uzywam, przy pigulce nie uzywalam, a skutecznosc jest podobna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka