Dodaj do ulubionych

pot pod pachami!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
Wiem ze już kiedyś był poruszany ten wątek ale ja mam nieco odmienny problem. Od pewnego czasu, jak włożę bluzke czystą po praniu to za około 1h już czuję zapach potu pod pachami. nie jest to kwestia nie mycia się ani złego dezodorantu.
Próbowałam już wszystkich możliwych z tych najmocniejszych dla np sportowców.
niestety jak bluzka jest obcisła to zaraz pojawia się ten problem.
co gorsza zauważyłam ze po praniu jak powącham bluzkę pod pachami to już wtedy czuć od niej nieprzyjemny zapach tak jakby była nieuprana?
Czy to kwestia rodzaju potu? Moze to ja powinnam iść do lekarza a moze kupić nową pralkę. Używam dobrego proszku: ariel Platinum oraz płynu do płukania Quanto. Juz nie wiem co mam robić gdyż każda nowa bluzka po kilku dniach śmierdzi jak stara szmata do podłogi.
może ktoś zna sposób na taki problem. Mam moczyć w czymś te bluzki?
Proszę odpiszcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: brygida Re: pot pod pachami!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      koniecznie kup ETIAXIL w aptece! Kosztuje ok. 50zł ale warto! Trochę szczypie,
      ale efekt jest rewelacyjny. A apropos prania - może dopieraj ręcznie, ale zapach
      smrodek niestety zostaje...
      • Gość: hanka Re: pot pod pachami!!! IP: *.dip.t-dialin.net 21 lat temu
        mam ten sam problem z niektorymi bluzkami, nawet jak sie nie poce, i nie wiem
        co mozna zrobic
        • Gość: k Re: pot pod pachami!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Powodem może być materiał bluzki
      • Gość: hanka Re: pot pod pachami!!! IP: *.dip.t-dialin.net 21 lat temu
        to so obcisle bluzki, ja uzywam Vichy i nie poce sie, ale jednak jakis zapach
        tam zawsze powstaje, widac zawsze tez na bialych bluzkach plamy i tego nie
        mozna doprac
        • Gość: jjj Re: pot pod pachami!!! IP: *.tebo.net / 195.116.90.* 21 lat temu
          polecam unikać bluzek ze sztucznych materiałów i preparat Antidral - skuteczny
          i kosztuje ok 14zł
          • Gość: lolitka12341 Re: pot pod pachami!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
            te bluzki o których mówiłam są wszystkie z bawełny.
            wczoraj właśnie próbowałam jedną z nich doprać ręcznie tak jak ktoś mi radził ale mimo użzycia mydła i proszku i szorowania po wyschnięciu także był lekki zapach potu. W momencie kiedy taką bluzkę zakładam po 2 h lekki zapach zmienia się w odór.
            Juźż nie wiem co mam robić.
            • Gość: lolitka1213 Re: pot pod pachami!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
              Poza tym nie wiem czy peritol,i inne wymienione laki moga mi pomóc a nawet czy powinnam ich używać ponieważ moim problemem nie jest nadmierna potliwość tylko zapach jakim w zetknięciu z najmniejszą ilością potu przechodzą moje bluzki.
              Wcześniej tego nie miałam może tak jak pisałam pralka była lepsza albo może intensywność potu się zmieniła. Moze powinnam po prostu sporzywać więcej płynów żeby nie był pot tak intensywny.
              Wiem jedno jak mam luźne ubranie nie pocę się dużo i nie ma zapachu.
              Wszystko jest ok.
              • eeddkkaa Re: pot pod pachami!!! 21 lat temu
                Też mam ten problem :-(
                Próbuję dopierać ciuchy w Vanishu (ale się pieni!!!) albo moczyć w sodzie
                oczyszczonej. Jest trochę lepiej...
                Też polecam Antidral.
                • dagab3 Re: pot pod pachami!!! 21 lat temu
                  a co to ten antidral?
                  • komik23 Re: pot pod pachami!!! 21 lat temu
                    Antidral to taki rollon leczniczy stosowany w profilaktyce przeciw nadmiernemu
                    poceniu sie (pod pachy). Działapoprzez zachamowanie czynnosci gruczołów
                    potowych. Niektórzy twierdzązejest szkodliwy - bo zatyka gruczoły potowe,
                    jajednak myślę że nacałym ciele mamy tyle tych gruczołów, żejeśli zastosuję
                    Antidralpod pachy - niczłego sie nie dzieje z orgaizmem. No i - w
                    moimprzypadku - okazał sie bardzo skuteczny. Wkońcu niemam problemu z mokrymi
                    bluzkami pod pachami. Dostepny w aptekach, w rollonach 50mil, kosztuje ok
                    13zł,i wystarcza na bardzo długoooo bo stosuje się go na noc raz na 2-3dni.
                    • Gość: kasik Re: pot pod pachami!!! IP: *.gorzow.mm.pl 21 lat temu
                      Ja także miałam z tym problem ale okazało się mam problemy z hormonami i to był
                      powód pocenia a dodatkowo nie kupuje złej jakości bluzek ani sweterków zawsze
                      to musi być 100% bawełny,zła jakość bluzek to też powód pocenia,ale generalnie
                      radzę wybrać się do endykronologa
                      pozdrawiam
                      kasia
              • Gość: kaska Re: pot pod pachami!!! IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 21 lat temu
                ja jak używam dezodorantu o zapachu cytrusowym to po zmieszaniu z potem
                smierdze jak bym sie tydzień nie myła
            • Gość: kaska Re: pot pod pachami!!! IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 21 lat temu
              a może spróbuj polac octem słyszałam że to pomaga
    • Gość: bagarmosen Re: pot pod pachami!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      tu poczytaj users.nethit.pl/forum/forum/erytrofobia/
    • Gość: ja Re: pot pod pachami!!! IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 21 lat temu
      mam ten sam problem :(
      pot jakby "wszedł" w ubranie
    • Gość: wicki Re: pot pod pachami!!! IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 21 lat temu
      ja też miałam duży problem z potem używałam dezodorantów typu roll-on i nie
      skutkowałam wstydziłam sie zakładać dopasowane bluzki zwłaszcza w kolorze
      czerwieni którą tak lubie aż wkońcu spróbowałam nivea antyperspirant w aerozolu
      efekt zadziwiający. A myślałam że już nic nie pomoże.
    • Gość: doswiadczona Re: pot pod pachami!!! IP: *.dip.t-dialin.net 21 lat temu
      przede wszystkim unikaj tak ciasnych/dopasowanych bluzeczek. Ja sie prawie
      wcale nie poce, w lecie nie musze uzywac dezodorantu. a jak wloze ciasna
      bluzke, jeszcze na dodatek ze sztucznego tworzywa, to mam ten sam problem.
      wiec zaczelam nosic luzniejsze bluzki/sweterki i problemu nie mam. tylko czasem
      zal tych dopasowanych:(((
    • Gość: noana Re: pot pod pachami!!! IP: *.torun.mm.pl 21 lat temu
      ja mysle,ze skoro tu chodzi o zapach potu a nie o nadmierne pocenie, to nie ma
      sensu wydawac na np. etiaxil, bo to nie rozwiaze problemu.

moze ostatnio jesz po prostu cos, po czym twoj pot ma inny zapach. jedzenia ma
      duzy wplyw na to ,jaka czlowiek wydziela won. moze zrezygnuj na jakis czas z
      mocno przyprawionych potraw itp? moze pomoze.pozdrawiam
    • harpia46 Re: pot pod pachami!!! 21 lat temu
      To nie noś bluzek kilka dni tylko zmieniaj co dzień. Mam koleżankę w pracy ta
      to ma zapach! Podejrzewam że po ziółkach na uspokojenie które ciągle pije a w
      pracy nosi anilankę i rzadko ją pierze.Mam przechlapane bo jestem węchowiec .A
      w tramwaju !latem !To jest ciekawe ze ludzie przyzwyczajaja się chyba do
      swojego zapachu { nie wszyscy} dobrze że ty widzisz {czujesz} ten problem bo ja
      się zastanawiam jak powiedzieć koleżance żeby się nie obraziła .To chyba wina
      gruczołów potowych , pomagają kąpiele w jakichś ziołach tylko nie wiem
      jakich,bodajże szałwia ale nie jestem pewna.Pozdrawiam
    • Gość: Ela Re: pot pod pachami!!! IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 21 lat temu
      Też miałam taki problem z bluzkami ale jak zaczęłam prac w perwolu ( ten lilowy
      w butelce) do ubrań ze sztucznymi składnikami i teraz jest zupełnie inny efekt
      po praniu.Wcale nie czuć potu. Jeśli moge podpowiedzieć to jest b. dobry
      chociaż dość drogi lek w aptece specjalny przy nadmiernym poceniu się .Jest
      SUPER.
      • Gość: brygida Re: pot pod pachami!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        A jak nazywa się ten SUPER lek?
    • kasiunia62 1000% LEKARSTWO!! 21 lat temu
    • kasiunia62 1000% LEKARSTWO!!!!! 21 lat temu
      ANTIDRAL do kupienia w aptece za ok 13zł!!!
      Pisałam o nim już wielokrotnie- pomógł mi całkowicie Pozbyć się Potliwości!!!!
      Nic a nic się nie pocę pod pachami:D jestem taka szczęśliwa i chciałabym pomóc
      wszystkim którzy mają ten problem!!!!
      Tak więc koniecznie odwiedz aptekę i zapytaj o ANidral!!!
      pozdrowionka!
      i pamiętaj- codziennie po wieczornej kąpieli zaaplikuj sobie preparat- bedzie
      swiędziało troszkę i piekło, ale to wszystko warte jest ostatcznego efektu :)
    • litzenberger Re: pot pod pachami!!! 21 lat temu
      duzo daje usuniecie wlosow spod pach, poza tym na rynku istnieje wiele
      dostepnych antyperspirantow. jezeli to nie pomoze to najlepiej udac sie do
      lekarza lub poprostu poszukac w ksiazkach lub internecie czegos na temat
      nadmiernego pocenia sie. napewno gdzies cos pisze.
    • litzenberger Re: pot pod pachami!!! 21 lat temu
      ach no i dobrze jest nosic przewiewne ubrania, takie, ktore nie przylegaja do
      ciala.
      • Gość: julia Re: pot pod pachami!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        napewno nosisz ubrania z tworzyw , a nie z naturalnej bawełny.Wtedy zapach potu
        utrzymuje sie w nich nawet po praniu. Używaj do płukania środków zmiękczających.
        • Gość: az Re: pot pod pachami!!! IP: 212.219.40.* 21 lat temu
          Mozesz tez przed praniem zaprac bluzke pod pachami w zwyklek pascie BHP lub
          KONFORT, koszt ok 3 zl. Ponadto dopiera zolte plamy po pocie! Wyprobowane!
    • sol21 Re: pot pod pachami!!! 21 lat temu
      A może jesz dużo cebuli lub czosnku a to przechodzi przez skórę i pot ma
      wyjątkowo okropny zapach. Polecam antyperspirant w sztyfcie Secret jest bardzo
      mocny, natomiast do bani jest Lady speed stick i Dove. Zdecydowanie zrezygnuj z
      syntetycznych tkanin tylko bawełna, bawełna z domieszką..... bawełny:) No i
      wybierz sie do lekarza bo moze to byc bardzo indywidualny problem no bo nie jest
      to zdrowy objaw:( Pozdrawiam serdecznie:)
      • Gość: Klaudia Re: pot pod pachami!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 21 lat temu
        Mialam ten sam problem.
        Antyperspirant pomoze ci zniwelowac zly zapach potu,mi przynajmniej
        pomogl,mialam rowniez smierdzacy pot i to po jakiejs godzinie sama ze soba
        wytrzymac nie moglam,ale zmienilam antyperspirant zabrzmi smiesznie bo jest on
        od jakiegos czasu na rynku tylko sie nie zwraca na to uwagi,zreszta chyba go
        udoskonalili,bo wiem ze go kiedys probowalam i nie byl taki rewelacyjny,zreszta
        nazywal sie wtenczas " Secret".
        Teraz jestem natomiast bardzo zadowolona,powinnas sprobowac"Secret PLATINUM"w
        zelu,nawet jak sie pocisz to zarabiscie pachniesz.Sa rozne jego
        zapachy.Sprobuj,cholera to dziala ,wiem co mowie.

Pozdrawiam

• Gość: sznapi Re: pot pod pachami!!! IP: *.devs.futuro.pl 21 lat temu
          pieprzysz
    • joanna.c Re: pot pod pachami!!! 21 lat temu
      czasami powodem przykrego zapachu potu jest przyjmowanie pigułki
      antykoncepcyjnej. Zmiana pigułki powoduje zmiane zapachu.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka