Dodaj do ulubionych

PRALKA AUTOMATYCZNA-POMOCY!!!

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21 lat temu
MUSZĘ KUPIC NOWĄ PRALKĘ.nAJLEPIEJ JAK NAMNIEJSZYCH GABARYTÓW -CZYLI CHYBA
WCHODZA W GRE TYLKO ŁADOWANE OD GÓRY.
pROSZE DORADZCIE JAKĄ KUPIC:
-JAKA FIRMA
- NA CO ZWRÓCIC UWAGĘ:
- PRĘDKOŚĆ OBROTÓW
- ŁADOWNOŚĆ ( RODZINA TYLKO 3 OSOBOWA)

????
PROSZE O SPOSTRZEZENIA.
DZIĘKI

Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: PRALKA AUTOMATYCZNA-POMOCY!!! IP: *.osk.enformatic.pl 21 lat temu
      Najlepiej taka która waży pranie i sama dobiera ilość wody , znanej firmy żeby
      nie było kłopotów z serwisem popytaj wśród znajomych o doświadczenia , ja
      polecam Wirpoola raczej sie nie psują, serwis jest fachowy no i firma znana a
      nie jakiś no name.
    • Gość: torrero Re: PRALKA AUTOMATYCZNA-POMOCY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Niekoniecznie ładowana od góry - są teraz pralki o szerokości 39 i 33 cm, a
      pakowana z boku. Przyjmuje najczęściej 3,5 kg prania. Z takich właśnie polecam
      Ardo albo Whirpool.
      • Gość: anel Re: PRALKA AUTOMATYCZNA-POMOCY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
        ja mam pralke firmy Amica, waska ok. 35cm,ladownosc 3,5 kg, wirowanie 800 obr.
        z funkcja reulowania, moja rodzina tez jest 3 osobowa i ta pralka jest dla nas
        odpowiednia, prosta i latwa obsluga bez zbednej elektroniki i bajerow, mam ja
        4 lata i nie bylo zadnej awarii, polecam pomimo ze firma Amica, ktora raczej
        specjalizuje sie w innym sprzecie agd
    • Gość: han21 Re: PRALKA AUTOMATYCZNA-POMOCY!!! IP: *.eltronik.net.pl 21 lat temu
      Sprawdz dokladnie czy mozesz wcisnac ladowana od frontu a jesli juz ladowana od
      gory to nie polecam wirpolla. Mialam,otworzyla sie podczas wirowania(1 para
      spodni 2 pary koszulek tylko to bylo w pralce)szlak trafil 1 i 2 beben koszt
      naprawy byl taki ze postanowilam kupic nowa.Kolezance przytrafilo sie to samo
      tez z wirpollem
    • Gość: EWA Re: PRALKA AUTOMATYCZNA-POMOCY!!! IP: *.intranet / *.piwet.pulawy.pl 21 lat temu
      proponuję Boscha 1650, ładowana od góry,800obr. 4 kg ładowności, pełna
      elektronika. mam od 4 lat i jest super
    • Gość: miki Re: PRALKA AUTOMATYCZNA-POMOCY!!! IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Ja polecam Siemensa. Jest ładowana nie od góry tylko ,,normalnie", ale ma
      mniejszą głębokość - przez co jest mniejsza. Mam dwoje znajomych, którzy mają
      pralkę otwieraną od góry i są problemy z zamknięciem bębna - coś się zacina.
      Bardzo zautomatyzowane potrafią się zawiesić. A jeśli chodzi o obroty to
      wystarczy 800. Podobno im większe tym szybciej zuzywa się silnik. Nie polecam
      Boscha (miałam wcześniej to może pralka nie była najgorsza ale psuły się
      przyciski co mnie doprowadzało do szału), do firmy Amica nie mam zaufania po tym
      jak u mojej siostry popękała w pewnych miejscach lodówka ( wiem że nie na
      temat,ale mam przez to uraz). A jeśli chodzi o whirlpoola to podobno siemens
      jest zrobiony z lepszych materiałów tak słyszałam od fachowców. Ja nie jestem
      żadnym fachowcem,ale za pralką długo chodziłam. I naprawdę jestem zadowolona z
      siemensa (ładowność 4 kg - w standardowych wielkościach wchodzi 5 kg).
    • Gość: Jaga Re: PRALKA AUTOMATYCZNA-POMOCY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Sa również małe pralki otwierane z przodu ,jest to napewno wygodniejsze,niż
      otwierane z góry.A przeważnie wszystkie pralki maja 5 kilo wsadu.
      • sylwiassss Re: PRALKA AUTOMATYCZNA-POMOCY!!! 21 lat temu
        Macie rację, że są pralki ładowane od przodu o głębokości do 40cm. Ale trzeba
        wziąć pod uwage że drzwiczki otwierają się na kolejne 40cm, a już na to ja np.
        nie miałam miejsca w łazience.
    • Gość: Gospodyni Energooszczędność - to też jest ważne! IP: *.chello.pl 21 lat temu
      Zwróć uwagę, żeby była klasy energetycznej A, bo inaczej będzie żarła dużo
      więcej prądu. Obroty - ja mam pralkę maX. 1200 obrotów i nie warto było wydawać
      kasy - jeszcze nie wirowałam na 1200, Tak naprawdę by mi wystarczyło 600.
      Pozdro!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka