Gość: kinga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Zawsze,gdy robi sie cieplo w moim mieszkaniu co roku pojawiaja sie mrowki.Moze ktos zna dobry sposob aby sie ich pozbyc ???Pojawily sie dopiero dzisiaj-pomozcie prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaamilka Re: Mrowki 21 lat temu Ja mam ten sam problem! Tylko chodzę i zabijam je w kuchni! Pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś
zoltra Re: Mrowki 21 lat temu Expel jest dobry na mrówki można go stosować w mieszkaniach.U mnie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Mrowki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Expel-to spray czy proszek? Gdzie to mozna kupic i jak stosowac.Mam male dzieci w domu a wiec czy to jest bezpieczny srodek? Odpowiedz Link Zgłoś
zoltra Re: Mrowki 21 lat temu Ja to kupowałam w sklepie ogrodniczym jest to proszek.Ja też mam dzieci ale sypałm to w takich miejscach gdzie dzieci nie mają dostępu za szafkami.Może w ogrodniczym doradzą Ci coś innego bo faktycznie przy dzieciach należy uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Mrowki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Mrowki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Moze ktos jeszcze ma sposob na mrowki w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
maga785 Re: Mrowki 21 lat temu Można postawić spodek albo jakąś inną miseczkę z miodem wtedy mrówki wchodzą do miseczki a nie do mieszkania.Ja miałam mrówki które przechodziły pod drzwiami balkonowymi więc ustawiłam miseczkę na balkonie.Po tygodniu utopione w miodzie były dziesiątki mrówek:)a w mieszkaniu nie było żadnej.Jest to sposób na "oszukanie mrówek",ale warto spróbować mnie się udało:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Mrowki 21 lat temu i ja mam co roku plage co mnie szczegölnie dziwi, ze mieszkam na 4 pietrze i te bydlatka przychodza tylko z jednej strony, choc mam balkony z dwu stron. Poniewaz mam tez dwa koty, nie moglam uzywac chemii. Posypalam wiec wszystki ich drogi oraz szparki prowadzace do mieszkania oraz progi balkonowe proszkiem do pieczenia. Pomaga rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Mrowki 21 lat temu To jeszcze napisz jakiej marki, bo ja posypałam listki na śliwie, a ta zaraza nic sobie z tego nie robi i szykuje się do wyprowadzenia mszyc, łażąc po listkach, jakby nigdy nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaamilka Re: Mrowki IP: 82.177.80.* 21 lat temu Pozbyłam się mrówek w kuchni, teraz zostaje mi tylko jeszcze łazienka. Mój sposób jest następujący: zbadałam, gdzie jest ich najwięcej, gdzie się pojawiają i w tym miejscu postawiłam pokrywkę z wymieszanym cukrem z proszkiem do pieczenia, dodałam trochę wody, żeby było lepkie. Mnóstwo mrówek w pokrywce, zero w kuchni. Cukier, bo słodki, proszek do pieczenia po je truje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zolzietta Re: Mrowki 21 lat temu W moim mieszkaniu podzialal Globol- proszek na mrówki. Niedobitki jeszcze znajduję, ale skonczyly się na szczęście pochody mrówek. Expel trutkę też kupilam. Tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś