Dodaj do ulubionych

Pralka INDESIT lub CANDY-czy dobre??

IP: *.ch.pw.edu.pl 21 lat temu
czy ktos ma doswiadczenie w uzytkowaniu pralek marki INDESIT lub CANDY??
Prosze o wszelkie spostrzerzenia
Obserwuj wątek
    • f.l.y Re: Pralka INDESIT lub CANDY-czy dobre?? 21 lat temu
      użytkuję pralko-suszarki Indesit - moje, odpukać, jeszcze się nigdy nie popsuły
      pralka Indesit u rodziców użytkują do tej pory od lat kilkunastu...
      druga w innym domu chodzi, póki co od lat 6ciu...
      a od listopada mam model WIDL108 cośtam...i wielce sobie ją chwalę, ma opcję
      prania 1,5 godzinnego, 60 min, 45 i 30 minutowego...jak dla mnie bomba...
      przede wszystkim prosta w obsłudze - włączam i wyłączam...reszta jest ustawiona
      na stałe, temp i program...
      minusy? nie widzę...i jak na pralko-szuszarkę jest tania ok. 1900-2000 pln...

o Candy nie mogę się wypowiedzieć - nie miałam do czynienia....
      • madai Re: Pralka INDESIT lub CANDY-czy dobre?? 21 lat temu
        ja mam pralke candy-tą małą, 3.5 kg. Jest super. chodzi bez zarzutu, ma kilka
        fajnych programow. polecam.
        • Gość: Zyga Re: whirpool 6 zmysl-the best!!!!! IP: 193.151.48.* 21 lat temu
          najlepsza,najwspnialsza,przejrzysta,ma super programy,w niejpoprostu nie da sie
          spieprzyc prania!!!!!mam ja juz od 5 lat i nigdy mnie nie zawiodla!!!!!
          • dapop Re: whirpool 6 zmysl-the best!!!!! 21 lat temu
            Mam INDESIT i stanowczo odradzam, stale się psuje, już na gwarancji musiałam dwa
            razy wzywać serwisanata. Być może zależy to od danego modelu ale ja wiem, że tak
            na wszelki wypadek więcej takiej nie kupię.
            • greentea2 Re: whirpool 6 zmysl-the best!!!!! 21 lat temu
              Odradzam Candy zdecydowanie.
              • katija1 Candy 21 lat temu
                mam Candy od 8 lat. NIgdy mnie nie zawiodła. żadnych awarii (odpukać-pup puk)
                polecam!
    • vanilla4 Re: Pralka INDESIT lub CANDY-czy dobre?? 21 lat temu
      Odradzam Candy
      • Gość: ana Re: Pralka INDESIT lub CANDY-czy dobre?? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Odradzam Candy, proponuję Whirlpool.
    • inqa Re: Pralka INDESIT lub CANDY-czy dobre?? 21 lat temu
      Mam Candy od 12 lat. Nigdy jeszcze jej nie naprawiałam. Jest niezawodna !

Gorąco polecam.
      • Gość: mamuśka Re: Pralka INDESIT lub CANDY-czy dobre?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Ja osobiście mam w domku INDESIT "Time for you".Na początku coś nawalała ale
        wydaje mi sie że to była wina pewnej osóbki, która nie umiała sie nią
        posługiwac i ponaciskała niewłaściwe klawisze. Non stop jak ja prałam wszystko
        było OK. Jak prała ta druga osoba to piorąc po niej zawsze wyskakiwał mi jakiś
        bład i musiałam wyłączyc pralkę całkowicie z pradu i poczekać żeby dzień
        postała wtedy skasowała sie pamięć i mogłam normalnie prać. Ale teraz działa
        bez zarzutu. Tylka ją włączam , ustawiam program i czasami zmieniam temperature
        (zwykle na 30*C) a reszta.... wszystko robi sie samo (można nawet zmienic czas
        prania i właczyc ja w odpowiedniej chwili ustawiając godzine). Moja pralka ma
        elektroniczny wyświetlacz i jest bardzo prosta w obsłudze nawet nie była
        droga ..kosztowała niecałe 1200zł. NIE polecam Wirpoola, Amica. Życze
        powodzenia w podjęciu właściwej decyzji. Wybór należy do Ciebie . Pozdrawiam
    • oczko5 Re: Pralka INDESIT lub CANDY-czy dobre?? 21 lat temu
      INDESIT.
      Hmm.... mam wrażenie, często! że poprostu nie dopiera ubrań.
      No chyba, że to moje dzieci przynoszą je tak brudne.
      Co do psucia to nie narzekam. Pierze już 6 lat i jeszcze się nie popsuła,
      zaznaczam że piorę praktycznie codziennie.
      Zakup odradzam.
      • saluti Re: Pralka INDESIT lub CANDY-czy dobre?? 21 lat temu
        Ja mam Indesit od 9 lat i uzywam 4 razy w tyg. Nigdy nie mialam problemu.
    • iberia29 Re: Pralka INDESIT lub CANDY-czy dobre?? 21 lat temu
      polecam pralko-suszarke (w sumie nie ma roznicy w cenie miedzy zwykla pralka, a
      taka funkcja zawsze moze sie przydac), polecam Candy Al Cb 8.44 dziala od 3 lat
      bez problemow, moja Mama ma poprzedni model-10 lat zero awarii.
    • Gość: AS Re: Pralka INDESIT lub CANDY-czy dobre?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Zdecydowanie odradzam Candy. Ja mam i odpukać jeszcze się nie zepsuła, ale nie
      jestem zadowolona, bo klapa za bardzo lata w czasie wirowania. Moja kumpela
      kupiła tą samą i w tym samym czasie, po pół roku oddawała do naprawy (pralka
      nie pobierała płynu do płukania). Sąsiadka ma Candy 4 lata i ostro rdzewieje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka