Gość: mmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Jak zrobic w domu jogurt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Matylda Re: Domowy jogurt IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu 2 litry mleka 1 jogurt naturalny owoce Zmieszać mleko z jogurtem, podgrzać do temp. 40 stopni. Dodać rozdrobnione owoce, ewentualnie dosłodzić. Pozostawić na kilka godzin w otwartym termosie lub w naczyniu owiniętym w koc. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Domowy jogurt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Dziękuję Słyszałam że można użyć kwaśnego mleka, czy znacie jakiś przepis Odpowiedz Link Zgłoś
halszka2 Re: Domowy jogurt 20 lat temu Z powodów zdrowotnych jem ostatnio dużo jogurtu. Robię go korzystając z tabletek trilacu (do kupienia w aptece) Kupuje mleko (byle nie z UHT), zagotowuję i ochładzam do temperatury ok.50stopni. Wsypuje zawartośc jednej kapsułki trilacu i ustawiam naczynie w ciepłym miejscu. Zakręcony słoik z mlekiem ustawiam na kaloryferze.Kiedyś wstawiałam też do pościeli. Następnego dnia rano mam litr pysznego jogurtu. Smacznego. Halszka Odpowiedz Link Zgłoś