Dodaj do ulubionych

Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
Prosze o poradę. Kot sąsiadów notorycznie obsikuje "zaznacza teren" mi
wejście do domu /szczególnie wycieraczkę/ i wokół domu. co zrobić aby
zniechęcić intruza. Opcja psa lub kota domowego nie wchodzi w grę. dzięki za
porady
Obserwuj wątek
    • anmanika Re: Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20 lat temu
      Gość portalu: aga - zrozpaczona napisał(a):

> Prosze o poradę. Kot sąsiadów notorycznie obsikuje "zaznacza teren" mi
      > wejście do domu /szczególnie wycieraczkę/ i wokół domu. co zrobić aby
      > zniechęcić intruza. Opcja psa lub kota domowego nie wchodzi w grę. dzięki za
      > porady
      W sprzedaży są spraye które skutecznie zniechęcają zapachem.
    • Gość: wera Re: Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Namówić sąsiadów na wykastrowanie kocura. Kastrat nie "znaczy terenu".
      • f.l.y Re: Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20 lat temu
        te spraye nie są takie znowu skuteczne...

chwilowo odstraszają....

ktoś kiedyś radził sypać pieprz na takie miejsce, zlewać octem (najbardziej
        skutkuje)
    • Gość: Kate Re: Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Ocet, spraye, sok z cytyny też pomaga ( bynajmniej u mnie)- nacieram drzwi
      skórką od cytryny np.
    • unicef123 Re: Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20 lat temu
      słyszałam ,że rozsypanie proszku do pieczenia ( tak!) pomaga.
      Pozdrawiam
      • Gość: Iwona Re: Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 20 lat temu
        Spraje są nieskuteczne, proszki też.Współczuję -zapach OKROPNY!
        Musisz dogadać się z sąsiadem,aby dał wykastrować kotka.To jedyny ratunek.
        lek.wet.
        • joko5 Re: Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20 lat temu
          Jeśli kot nauczył się obsikiwać, nawet kastracja nie wyeliminuje u niego tego
          nawyku.
          • Gość: rwe Re: Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
            po kastracj koci mocz aż tak nie śmierdzi, a poza tym taki kot nie znaczy terenu.
    • Gość: olek Re: Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Ja sikam przed kotem i wtedy on wie że to mój teren
      • Gość: Jorik Re: Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20 lat temu
        Ukatrupić kocura.I po problemie.
        • Gość: bozby Re: Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Jorik, jesteś sadystą.........
          Ocet, tylko ocet.........umyj porządnie miejsca zaznaczone przez kota, potem
          polej octem.........rób tak przez kolejne dni dwa razy dziennie........pomoże.
          • candy74 Re: Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20 lat temu
            Jesli nie chcesz uciec się do rozwiązań ostatecznych ;) możesz kupic w sklepie
            zoologicznym specjalny spray, który ma kocura skutecznie zniechęcić do robienia
            tego, co robi :) Podobno działa skutecznie! Głowy nie daję, bo wiem to tylko z
            czyjejś opowieści.
            • Gość: Jorik Re: Problem !!! - KOT- pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20 lat temu
              Masz rację.Wykąpałem kota w occie.Tylko coś zmarniał w oczach i trzeba mu było
              palnąć w łeb.Kolega zakopał ścierwo pod jabłonką w ogrodzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka