Dodaj do ulubionych

Prawidłowy dobór oprawek

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20 lat temu
Jak prawidłowo powinny być dobrane oprawki,zeby nie obciskały i były wygodne?
Pytanie kieruję do pań,które juz troszkę się tych okularów nanosiły.
Przymierzałam bardzo ładne oprawki,ale wydaje mi się że były troszkę za ciasne
przy skroniach,w zakładzie optycznym wcisną człowiekowi wszystko,wiec
postanowiłam spytać Was dziewczyny.
Obserwuj wątek
    • Gość: ani Re: Prawidłowy dobór oprawek IP: *.18.udn.pl 20 lat temu
      Nanosiłam się rzeczywiscie tych okularków z 10 lat, w tym czasie zmieniałam
      trzy razy (moda :)). Teraz noszę soczewki, ale okulary na wieczory mam, choć
      szczerze powiem, że żałuję tego zakupu. Dałam sobie wcisnąć "byle co", choć
      były drogie, ale źle się w nich czuję. Okulary nie mogą w zadnym wypadku
      uciskać skroni ani nosa. Jak założysz i bądą uciskać to nie ufaj zbytnio, że
      one się uleżą, że można noski pogregulować (ja nawet po kilkakrotnym
      wyregulowaniu po zdjeciu okularów mam znaczki na nosie, wrrr). Bo w zakładzie
      optycznym masz je zaledwie kilka, kilkanaście minut, a nijak się to ma później
      do całodziennego używania. Dla mnie oprawki to trudny wybór, bo stojąc przed
      całą ścianą róznych opraw głupieję i nie wiem już póxniej na czym oprzeć swój
      wybór. Najpierw musisz się podobać sobie, zaakceptować się, a jak już wiesz
      jaki kształt Cię interesuje - dobrać przede wszystkim lekkie i wygodne. Życzę
      trafnego wyboru.
      • Gość: anna Re: Prawidłowy dobór oprawek IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20 lat temu
        Dzięki za odpowiedz.Mnie właśnie wczoraj chciali wcisnąć oprawki,które lekko
        uciskały na skronie,wyglądałam w nich naprawde świetnie,ale miałam wątpliwości.A
        sprzedawczyni twierdziła,że to da się wyregulować bo tam są sprężynki,ale jakoś
        trudno mi w to uwierzyć.
    • Gość: Laura Re: Prawidłowy dobór oprawek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Noszę okulary od ładsnuch kilkanastu lat i uwirz mi, że będą dla Ciebie
      najlepsze te, w których czujesz się najlepiej i nie ma co patrzeć na modę. No i
      oczywiście polecam okulary z silikonowymi zausznikami, to bardzo fajna, wygodna
      a przede wszystkim lekka sprawa i nie cisną jak inne. Życzę dobrego wyboru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka