Dodaj do ulubionych

jak rozciągnąć uwierające buty?

IP: *.sieci.fonet.pl / 217.98.102.* 20 lat temu
Może zna ktoś sposób na rozciągnięcie butów, które uwierają?
Kupiłam ostatnio półbuty zamszowe, rozmiar jest dobry ale prawy but natarł mi
piętę, poradźcie co zrobić by takie buty jak najszybciej dopasowały się do
stopy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Matylda Re: jak rozciągnąć uwierające buty? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Dać ponosić je komuś, kto ma troszkę większą stopę. Niech pochodzi po domu z
      pół godziny. Powinno wystarczyć.
      • Gość: Dorna Re: jak rozciągnąć uwierające buty? IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
        Posmaruj wewnątrz denaturatem,załóż skarpety frotte i nałóż buty.Pochodż tak
        ok.2-3 godzin po mieszkaniu.Zawsze tak dopasowuję nowe buty.
        • hubertus79 Re: jak rozciągnąć uwierające buty? 20 lat temu
          Może być też podgrzany ocet , smarować, założyć skarpete i ponosić. Wypróbowany
          sposób na dpoasowanie buta ze skóry do nogi.
          • aktsieta najlepiej osikać 20 lat temu
            nasikać również do buta.STARY INDIAŃSKI SPOSÓB!
            • jadwiga_r Re: najlepiej osikać 20 lat temu
              Tylko nie może tego zrobić kot, bo buty nadają sie wtedy do wyrzycenia.
        • Gość: maryna Re: jak rozciągnąć uwierające buty? IP: *.stacje.agora.pl 20 lat temu
          Denaturat śmierdzi, znacznie lepszy jest spirytus salicylowy. Jak smaruje nim
          buty przez kilka dni, za każdym razem wkładam na nogi wilgotne. POmaga w
          wiekszości przypadków.
    • ramaria Re: jak rozciągnąć uwierające buty? 20 lat temu
      Posmarować je od środka płynem "k" do płukania tkanin.
    • burza4 Re: jak rozciągnąć uwierające buty? 20 lat temu
      a) dać do szewca, on je rozciągnie
      b) są specjalne spraye do zmiękczania skóry do kupienia w obuwniczym
      • Gość: lina Re: jak rozciągnąć uwierające buty? IP: *.acn.waw.pl 20 lat temu
        Dokladnie: u szewca.
    • Gość: emilka Re: jak rozciągnąć uwierające buty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      jeżeli są to zamszowe buty,nie mają w sobie skaju,najlepszą metodą jest namoczenie ciepłą wodą skarpetki i buta wewnątrz i chodzenie w nim aż do wyschnięcia.Jest to jeden ze starychmsprawdzonych sposobów.
    • alexi100 Re: jak rozciągnąć uwierające buty? 20 lat temu
      są specjalne spraye do rozciągania obuwia ale ja poprostu zakładam skarpety
      (grubsze) i chodzę w nich w domu przez jakiś czas
    • alexi100 Re: jak rozciągnąć uwierające buty? 20 lat temu
      są specjalne spraye do rozciągania obuwia ale ja poprostu zakładam skarpety
      (grubsze), zakładam na nie niewygodne buty i chodzę w nich w domu przez jakiś
      czas
      • Gość: Anna Re: jak rozciągnąć uwierające buty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        niewygodne - wyrzucam
    • Gość: mara Re: jak rozciągnąć uwierające buty? IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
      denaturat, ale nie nos zbyt grubych skarpet bo ci bucik bedzie z nogi lecial

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka