Dodaj do ulubionych

Przechytrzyć jo-jo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
Najpierw przyznajecie sobie duże premie i wynagrodzenia przez to stać was na
duzo żarcia a z drugiej strony to hcciałybyście pięknie wyglądać mieć
szczupłą figurę. Moja przełożona także jest otyła. Z niczego nie ma nic.
Babcia zawsze powtarzała , że w czasie wojny w Oświęcimiu nie było grubych.
Tak więc najlepsza dieta to "MJ" mniej jeść, druga to aby nie tyć to trzeba
wcześniej wstać nie z łóżka ale od stołu .
Obserwuj wątek
    • Gość: marzanna Re: Przechytrzyć jo-jo IP: *.tky.hut.fi 20 lat temu
      Nie ma w Polsce jogurtów z 0% tluszczu i bez aspartamu. A aspartam jest
      straszliwie niezdrowy, spozywany w duzej ilosci (albo w malej przez dlugi czas,
      bo po jego spozyciu odkladaja sie w naszym ciele substancje, które sa
      nieusuwalne z organizmu...) powoduje wiele schorzen - np. raka mózgu, utrate
      wzroku, sluchu.

Wiec juz lepiej jesc normalne jogurty w mniejszej ilosci.
      • citri Re: Przechytrzyć jo-jo 20 lat temu
        ja również nie jestem za aspartamem po kilku dniach takieg jogurtu czy
        produktów z nim wychodzi mi uczulenie pomijając jego smak :-( lepszy jest umiar
        z cukrem ale mniej. Kiedyś chodziłam do dietetyczki i faktycznie ona na zadane
        pytanie przezemnie czy mogę słodzic słodzikiem powiedziała to juzlepiej osłódź
        łyzeczka cukru jeśłi musisz. Wtedy jednak zrzucenie wagi było warzne
        najwarzniejsze wiec jej nie słuchałam (10 kg w miesiac)i niestety jestem
        ewidentnym przykładem efektu jojo :-( znów zaczełam liczyć kalorie i nadal jem
        1000 kcl dziennie jednak jem bardziej zdrowo warzywa gotowane miesko itd wiem
        że uda mi sietak jak wtedy i już nie wpadnę w pułapkę jojo!

...
        • agatazaba Re: Przechytrzyć jo-jo 20 lat temu
          Zamiast aspartamu i innych słodzików można stosować fruktozę - ok. 6zł za
          400g :)
          • Gość: MADZIK Re: Przechytrzyć jo-jo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20 lat temu
            FRUKTOZA JEST JEDNYM Z NAJBARDZIEJ NIEZDROWYCH CUKRÓW PROSTYCH, PONIEWAŻ JEJ
            SPOŻYCIE POWODUJE WIĄZANIE TŁUSZCZY W ORGANIZMIE, A CO ZA TYM IDZIE, CUKRU
            JAKBY MNIEJ ALE ZA TO TŁUSZCZU CORAZ WIĘCEJ!!!! JUŻ LEPIEJ JEST NIE SŁODZIĆ!
            POLECAM! JA NA PRZYKŁAD PIJĘ TYLKO CZERWONĄ LUB ZIELONĄ HERBATĘ I OCZYWISCIE
            BEZ CUKRU, SŁODZIKÓW I INNYCH
    • Gość: no name Re: Przechytrzyć jo-jo IP: *.4web.pl 20 lat temu
      > Babcia zawsze powtarzała , że w czasie wojny w Oświęcimiu nie było grubych...

co najmniej zle dobrany cytat, biorąc pod uwagę, ze ludzie umierali tam z
      głodu, albo składali sie z samych piszczeli;/
      • rinika Re: Przechytrzyć jo-jo 20 lat temu
        Efekt jo-jo jest wynikiem stosowania diet "głodówek" , podczas których organizm
        odzwyczaja się od jedzenia, po zakończeniu diety ze zdwojoną siłą przybieramy
        na wadze.Ja mam jedną sprawdzoną i stałą dietę, do której stosuję się od 1,5
        roku-ostatnie pół roku mniej rygorystycznie, ale o głównych zasadach ciągle
        pamiętam. Plan Punktów Weight Watchers pomógł mi bardzo w zrzucaniu wagi i
        pojęcia istoty zdrowego odżywiania!
        • Gość: frogus Re: Przechytrzyć jo-jo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
        • Gość: frogus Re: Przechytrzyć jo-jo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Zgadzam się z całkowicie.
          Obecnie stosuje plan WW i jestem bardzo zadowolona, a przede wszytskim dzięki
          WW nauczyłam się zdrowego odzywiania. Nie chodzę głodna a chudnę :)
          Pozdrawiam
    • Gość: kitz Re: Przechytrzyć jo-jo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      'zdrowe weglowodany'??? co to ma byc? kazdy weglowodan to zle paliwo dla
      czlowieka nie mowiac juz o tym jak latwo sie od nich tyje... nie dajcie sie
      omamic ludziom ktorzy beda wam mowili ze weglowodany zlozone sa lepsze. I tak i
      tak rozkladaja sie na glukoze. poza tym zaden rodzaj weglowodanu nie jest
      czlowiekowi niezbedny - kazdy moze powstac z bialka. Niskoweglowodanowa dieta
      gora
    • Gość: kamila Re: Przechytrzyć jo-jo IP: 217.153.221.* 20 lat temu
      a co zrobic kiedy je sie wszysko i nie mozna przytyc??mam 168cm.i
      52kg.najwiecej doszłam do56kg.i co ja mam zrobic?jem wszystko i nie moge przytyc
      .nawet fastfudy na mnie nie działają
    • Gość: kamila a ja chce przytyc IP: 217.153.221.* 20 lat temu
      a co zrobic kiedy je sie wszysko i nie mozna przytyc??mam 168cm.i
      52kg.najwiecej doszłam do56kg.i co ja mam zrobic?jem wszystko i nie moge przytyc
      .nawet fastfudy na mnie nie działają
      • Gość: buu a ja ci zazdroszczę IP: *.icpnet.pl 18 lat temu
        ja jem mało, zdrowo, a i tak jestem wciąż puszysta, czasem mam juz tego
        wszystkiego dość, poza tym mam już taka budowę dość "mocną" i nawet jakbym się
        głodziła przez miesiąc to i tak nigdy nie będę miała pieknej smukłej sylwetki. a
        ćwiczenia mi tylko szkodzą, bo jeszcze bardziej potęgują wrażenie masywności
    • Gość: Matylda Re: Przechytrzyć jo-jo IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      No właśnie, jak tu przytyć? Grubasowi nie jest dobrze, chudzielcowi tez. Dwie
      osoby będą jadły to samo i będzie je dzieliło kilkadziesiąt kilo. Czy to
      czasami nie zależy od predyspozycji organizmu? Jeśli człowiek jest zdrowy,
      odżywia się prawidłowo to czy koniecznie musi się mieścić w książkowych
      widełkach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka