Dodaj do ulubionych

Dlaczego on nie chce się żenić?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
a moze by tak ktoś wspomniał o kobietach nie chcących wychodzić za mąż?
Dlaczego Gazeta powiela stereotypy skoro cały czas twierdzi, ze jest
odwrotnie?
Na co kobiecie marudzące, często zniewieściałe chłopię? Fakt, ze po ślubie
nagle to zona ma prać jego przysłowiowe skarpetki i prasowac koszule chociaz
przed slubem swietnie dawał sobie sam z tym radę? ZA CO?? I niestety -
znikają kwiatki, kolacyjki, niespodzianki, - BARDZO CZĘSTO! Znika chęć
starania się. Za to nadchodzi pewność, że "ona jest juz moja" i przechodzimy
do porządku dziennego. Proponuję sondę na ten własnie temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: mała Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.chello.pl 20 lat temu
      Właśnie dlatego nie zamierzam wychodzić za mąż. Mój chłopak wyobrażał sobie że
      będę pracować na nas oboje "bo przecież jestem taka mądra" i on jest całkowicie
      za równouprawnieniem, a jednocześnie zrobienie prania czy zakupów uważał za
      całkowicie niemęskie.
      Ale to już przeszłość.
      • Gość: heh dzieci, sio spać IP: *.ds.pg.gda.pl 19 lat temu
        Skąd tu nagle gimnazjum się wzięło na tym forum?
        • jeshua Kobiety nie rozumieją swojej roli 19 lat temu
          Macierzyństwo, rodzina, dom – to są powinności niewiasty. Z całą mocą podkreślał to wasz Wielki Rodak, którego tak bardzo kochacie. Oto jego słowa: „prawdziwy awans kobiety domaga się od społeczeństwa szczególnego uznania dla zadań macierzyńskich i rodzinnych, ponieważ są one wartością nadrzędną wobec wszystkich innych zadań i zawodów publicznych”.
          Jak więc widzicie, czcigodne niewiasty, życie poświęcone głównie obowiązkom rodzinnym, a więc również praniu, sprzątaniu i gotowaniu w żadnym wypadku nie jest dla was degradacją, lecz oznacza „prawdziwy awans”. Doceńcie tę mądrość, subtelną i wyrafinowaną, jeśli rzeczywiście cenicie nauczanie mojego – i waszego – Kościoła.
    • Gość: sss Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Dokładnie. W dzisiejszych czasach nie ma już mężczyzn... są niedojrzali,
      nieprzystosowani do życia, niedorozwinięci intelektualnie chłopcy, za których
      trzeba wszystko robić, usługiwać im i dawać się poniżać, utrzymywać ich. I nie
      można liczyć nawet na wdzięczność czy szacunek. Paranoja. Kobieta nie dość, że
      rodzi dzieci, wychowuje je, sprząta, gotuje, pierze, prasuje, wykonuje
      irracjonalnie nieodpowiednie prace (jak upokarzające mycie podłóg itp.), to
      jeszcze pracuje zawodowo, niejednokrotnie utrzymując takiego cholernego trutnia.
      Do tego obowiązkowo musi pięknie wyglądać i być zadbaną, bo przecież co noc
      gwałci ją wymagający, zaniedbany brudas - 'mąż' - bezrobotna oferma, nie mająca
      nic do roboty, nie mająca żadnych obowiązków i funkcji. Dzisiejsze kobiety są
      samowystarczalne i to one nie chcą wstępować w związki małżeńskie - nie
      potrzebują kolejnego, upośledzonego dziecka do opiekowania się. Współczesny
      mężczyzna nie ma żadnej, choćby najmniejszej roli. Przyszłość z chęcią wyobrażam
      sobie bez 'mężczyzn'. Zniknęłoby wszystko, co złe na świecie, przede wszystkim
      prymitywizm i przemoc. Pozdrawiam gorąco wszystkie Panie.
      • Gość: kaska Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
        jedym slowem niech zyje seksmisja ;)
      • Gość: pekaenowiec Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Naprawdę strasznie Ci współczuję... Twoje życie musi być piekłem...
      • Gość: zizu Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.era.pl 19 lat temu
        oj, biedna ty jesteś... może chcesz o tym porozmawiać...
        dla takiego przypadku zrezygnuje z honorarium...
      • Gość: _mrk Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        skoro nie potrafisz nalezc sobie faceta to chyba jestes slabo przystosowana to
        zycia ... zastanow sie moze masz wybujale ego? zeby zainteresowac porzadnego
        faceta tez musisz miec w sobie cos wartosciowego, nie ma nic zadarmo :)
      • Gość: Waltersdorf Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.18.25.213.easy-com.pl 18 lat temu
        Jak czytam Twoje głupie żale to, aż się gotuje wewnątrz mnie.
        Jesteś tępą, sfrustrowaną babą, która czyni wyrzuty facetom, a sama
        nic nie osiągnęła, albo jesteś feministką - bo to od razu tłumaczy
        poziom IQ.
        A tak na serio, to bez facetów życie by nie istniało.
        To właśnie dzięki nam ten świat poszedł tak technologicznie do
        przodu, a baby od zarania dziejów tylko marudziły, marudziły i
        jeszcze rozwój opóźniały.
        A o tym utrzymywaniu to dosłownie zwaliło mnie z krzesła -
        g...prawda, najwięcej zarabiają faceci. Wy tylko krzyczycie za
        równouprawnieniem, a same nic nie robicie. Przyszłość z chęcią sobie
        wyobrażam bez feministek, bo one są największą zmorą społeczeństwa.
        W głębi duszy 3/4 z was to po prostu nieszczęśliwe kobiety, które
        chciałyby mieć dzieci, kochającego mężczyznę i jednorodzinny domek,
        ale względu na to, że nie umiecie zmienić swojego postrzegania,
        jesteście chore psychicznie i jak przechodzi byle jaki facet, nawet
        intelektualista to od razu z ryjem i w ogóle. Po prostu twarz w
        kubeł i wynocha z forum idiotko!!!
    • Gość: sadf A dlatego Ona nie chce się żenić: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Dokładnie. W dzisiejszych czasach nie ma już mężczyzn... są niedojrzali,
      nieprzystosowani do życia, niedorozwinięci intelektualnie chłopcy, za których
      trzeba wszystko robić, usługiwać im i dawać się poniżać, utrzymywać ich. I nie
      można liczyć nawet na wdzięczność czy szacunek. Paranoja. Kobieta nie dość, że
      rodzi dzieci, wychowuje je, sprząta, gotuje, pierze, prasuje, wykonuje
      irracjonalnie nieodpowiednie prace (jak upokarzające mycie podłóg itp.), to
      jeszcze pracuje zawodowo, niejednokrotnie utrzymując takiego cholernego trutnia.
      Do tego obowiązkowo musi pięknie wyglądać i być zadbaną, bo przecież co noc
      gwałci ją wymagający, zaniedbany brudas - 'mąż' - bezrobotna oferma, nie mająca
      nic do roboty, nie mająca żadnych obowiązków i funkcji. Dzisiejsze kobiety są
      samowystarczalne i to one nie chcą wstępować w związki małżeńskie - nie
      potrzebują kolejnego, upośledzonego dziecka do opiekowania się. Współczesny
      mężczyzna nie ma żadnej, choćby najmniejszej roli. Przyszłość z chęcią wyobrażam
      prymitywizm i przemoc. Pozdrawiam gorąco wszystkie Panie.
      • delfina77 Re: A dlatego Ona nie chce się żenić: 20 lat temu
        Matko, co za traumatyczne przeżycia macie, brrr. Na szczęście nie wszyscy są
        tacy... Mój jest z pokolenia 1981, młodszy ode mnie zresztą i ożenił się bez
        problemu i nacisków:) W domu pomaga, nikogo nie gwałci, kochamy się i choć nie
        zawsze jest różowo, nie żałuję, że się pobraliśmy. Trzeba po prostu znaleźć tego
        właściwego.
        • biserka79 Re: A dlatego Ona nie chce się żenić: 20 lat temu
          Hmm.... coś musi być w tym roczniku '81 :)
          My jeszcze nie jesteśmy po ślubie, ale przez ponad 5 lat bycia razem zdążyłam
          się przekonać, że mogę liczyć na mojego Narzeczonego (a za rok już męża) w
          robótkach uważanych za babskie. Zresztą w moim domu tata też zajmował się takimi
          rzeczami jak prasowanie (wychodzi mu to lepiej ode mnie, mojej mamy i siostry!)
          czy zmywanie itp. Z własnej nieprzymuszonej woli! Więc, miłe panie, rozejrzyjcie
          sie uważniej wokół siebie. Może po prostu do tej pory trafiałyście na
          wychuchanych mamisynków, którym wszystko się podawało na tacy. Głowa do góry, są
          jeszcze prawdziwi mężczyźni, którym nie ujmuje męskości pomaganie swojej żonie w
          codziennych obowiązkach.
    • Gość: krakusia Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: 212.160.65.* 20 lat temu
      Maaatko!!! ja nie wiem skad Wy macie takie doswiadczenia ale tylko wspolczuc.
      Rozni panowie chodza po tej ziemi ale zeby posuwac sie do takich uogolnien to
      juz chyba tylko swiadczy o jakis swoich wlasnych problemach. Ja osobiscie nie
      przezylam takiej traumy co by glosic takie madrosci. Nie mowie tylko w swoim
      imieniu bo w moim otoczeniu rowniez nie spotkalam sie by ktorakolwiek kobieta
      plula takim jadem. Pozdrawiam wszystkie Panie o zdrowym podejsciu do zycia.

• Gość: lubię_mężczyzn Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Życie bez mężczyzn byłoby straszne, tym bardziej że kobieta jest największym
        wrogiem ...kobiety. Utopiłybyśmy sie we własnym jadzie;))
        • rrosemary ja nie chcę wychodzić za mąż 20 lat temu
          i już!! niech sami sobie prasują skarpetki :>
          • Gość: ??? a po co w ogóle prasować skarpetki???? IP: *.aster.pl 19 lat temu
            ...
        • Gość: krakusia Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.ramtel.pl 20 lat temu
          nie jest tak aż tak beznadziejnie... nie rób nikomu co Tobie nie miłe a
          odwracaj się plecami do tych co robią Tobie źle... kobitki też nie są takie
          straszne ;)

życzę wszytkim gazetowiczkom aby trafiały na fajnych facetów i fajne panie :)

Pozdrawiam!!

• bitch.with.a.brain Re: Dlaczego on nie chce się żenić? 20 lat temu
      a po co ślub? Ja tam nie chce wychodzic za mąz choc z moim facetem jest mi
      super.ale po co to komplikować papierkiem?
      • Gość: Delfina Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 20 lat temu
        A co konkretnie ci ten "papierek" skomplikuje? Bo jak dotąd widzę same plusy
        zamążpójścia, z punktu widzenia prawnego to wiele ułatwia
          oto co utrudnia:
          w razie brania kredytu, kupowania czegos itp zgoda współmałżonka
          wspólnota majątkowa (można podpisac że nie,ale to dodatkowa opłata) a ja nie
          chce mieć z nikim wspolnego majątku
          jesli chce sie rozstac upokarzające procedury sądowe
          W dodatku w razie ciąży jako samotna mama moge lcizyc na dodatkowe pieniadze.

wiec ja widze same plusy wolnego zwiazku
          • Gość: Delfina Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 20 lat temu
            Hm, ok, a ja ci podam inny przykład: mój mąż jedzie do pracy w Irlandii i zarobi
            tyle, że wskoczy w 2gi próg podatkowy. Ale dzięki temu, że jesteśmy małżeństwem,
            rozliczymy się wspólnie i zostaniemy w pierwszym progu:) Bez urazy, ale nie
            powinnaś brać pieniędzy od państwa bo nie jesteś samotną matką, są kobiety,
            które naprawdę same wychowują dzieci i ledwo wiążą koniec z końcem. Ale tak to
            jest z zapomogami, stwarzają okazję do przekrętów
              ale te pieniądze państwo mi najpierw zabrało. Wiec ja po prostu chce sobie
              stworzyc możloiwość odebrania czesci haraczu który musze oddawac.
                ??? Jeśli chodzi o podatki to płacimy je wszyscy, niestety. Na pewno opłaca się
                być "samotną matką", ale dla tych paru groszy nie rezygnowałabym z tego, co dla
                mnie w życiu ważne.
                  a ja z powodu wspolnych rozliczen nie zrezygnuje z tego co dla mnie ważne:)
                    No i ok, grunt to żyć w zgodzie ze sobą:) Pozdrawiam
            • Gość: kajka Malzenstwo sie finansowo nie oplaca IP: *.acn.waw.pl 20 lat temu
              Gość portalu: Delfina napisał(a):

> Hm, ok, a ja ci podam inny przykład: mój mąż jedzie do pracy w Irlandii i zarobi
              > tyle, że wskoczy w 2gi próg podatkowy. Ale dzięki temu, że jesteśmy małżeństwem,
              > rozliczymy się wspólnie i zostaniemy w pierwszym progu:)

Policzylas, ile zlotych miesiecznie w ten sposob zaoszczedzicie?
              Niewiele. Od 0 do 380 w zaleznosci do tego ile w tym drugim progu zarobi Twoj maz i ile zarobisz Ty
              (o ile w ogole pracujesz).

Jesli pracujesz zarobkowo, to oszednosc bedzie mniejsza. Wiec pracujac zawodowo zmniejszasz
              oszczednosc na wspolnym rozliczeniu podatku.
              Ale jednak jesli nie pracujesz, to lepiej idz do pracy, bo pewnie uda Ci sie znalesc prace za wiecej niz te
              380 zl miesiecznie.
              Czyli zamiast liczyc na oszczednosc na podatkach, bardziej op[laca sie isc do pracy.

A moze nie pracujesz, bo wychowujesz dziecko i dlatego nie mozesz isc do pracy? Widzisz, jesli macie
              dziecko, to lepiej byscie wyszli finansowo, jesli nie bedziecie formalnie malzenstwem i bedziecie sie
              rozliczac w spolnie z dziecmi, niz rozliczajac sie wspolnie jako malzonkowie.

Wiec ten przyklad nie jest dobry. To przyklad na to, ze bardziej oplaca sie nie byc malzenstwem.

P.S
              Jesli Twoj maz pracujac w Irlandii wpada tylko w drugi prog polskich podatkow, to nie licz na to , ze
              przywiezie Ci zbyt duzo pieniedzy. Tam starczy mu to tylko na przezycie.
              • Gość: Delfina Re: Malzenstwo sie finansowo nie oplaca IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 20 lat temu
                Wpada w drugi próg za te parę miesięcy, na które jedzie w tym roku. Nie
                przeliczałam ile to wypadnie na przyszły rok, ale za następny rok nie będzie już
                podlegał opodatkowaniu w Polsce, na szczęście. Nie wiem jak wyliczyłaś te 380
                zł, mi wyszła dużo większa różnica?? Zresztą, jak śpiewał Soyka, "są na tym
                świecie rzeczy, których nie można kupić". Pewnych spraw, takich jak miłość i
                zaufanie, których dowodem jest małżeństwo, po prostu nie da się przeliczyć na
                pieniądze...
                • Gość: żona Re: Malzenstwo sie finansowo nie oplaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
                  Delfinko, dziecko drogie! Malzenstwo, wbrew temu, co piszesz, nie jest zadnym
                  dowodem na milosc i zaufanie. One istnieja niezaleznie od malzenstwa. Moga, ale
                  wcale nie musza mu towarzyszyc.
                  • Gość: Maksymalista Re: Malzenstwo sie finansowo nie oplaca IP: *.18.25.213.easy-com.pl 18 lat temu
                    Kobieto, swoje filozofie możesz wypowiadać na wykładach
                    uczelnianych, a tutaj nie są mile widziane.
                    Zrozum - dzisiaj małżeństwo nie opłaca się. Mało, że ze względu
                    finansowego, ale także psychicznego.
                    A małżeństwo z alkoholikiem? To jest po prostu świadome wpakowanie
                    się w bagno, z którego wyjść będzie Ci bardzo trudno.
                    Najpierw ślub kościelny + przyjęcie(kupa forsy). Potem intercyza,
                    wspólny majątek. A co zrobisz, gdy miłość przejdzie właśnie z powodu
                    alkoholu?? Rozwód, ciąganie się po sądach - proces, który trwa
                    często latami. Po prostu małżeństwo się nie opłaca. Tak jak w
                    książce "Powrót z gwiazd" Lema. Lepiej żyć w wolnym związku, bo
                    uczucie wygasa, to wyprowadzasz się i nie masz na głowie problemów
                    finansowo-prawnych.
                • Gość: zizu Re: Malzenstwo sie finansowo nie oplaca IP: *.era.pl 19 lat temu
                  hallo .... pomalutko miłość, zaufanie... do tego nie potrzeba małżeństwa. Nawet
                  jestem skłonny powiedzieć, że małżeństwo troche studzi miłość....
                  Ale to tylko moja opinia ...

pzdr.
              • Gość: Delfina Re: Malzenstwo sie finansowo nie oplaca IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 20 lat temu
                Według tego, co znalazłam na temat drugiego progu podatkowego, to wygląda to
                tak: płaci się 6.504 zł 48 gr + 30% nadwyżki ponad 37.024 zł (czyli tego, co
                zarobione). Nie znam się na tym więc jeśli wiesz coś więcej to mnie oświeć:) Co
                prawda nie rozwiodę się gdy mi wyliczysz nieopłacalność małżeństwa, tak samo jak
                nie wychodziłam za mąż z powodów materialnych, ale zawsze warto wiedzieć więcej:)
                  I druga sprawa, jeśli urodzi nam się dziecko, to z tytułu pracy męża w Irlandii,
                  niezależnie, czy będę w Polsce czy tam z nim, co miesiąc otrzymujemy pewną
                  kwotę, wyższą niż polski zasiłek dla samotnych matek, która przysługuje do
                  ukończenia przez dziecko 16go roku życia. Nie miałabym prawa do tego zasiłku
                  gdybyśmy nie byli małżeństwem, więc jednak czasem się opłaca:) Pozdrawiam
    • Gość: Louisiana Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.acn.waw.pl 20 lat temu
      współczuję wszystkim Paniom z traumą....
      są mężczyźni, którzy nie chcą się żenić, nie mając odpowiedniego "gruntu", aby
      zapewnic bezpieczeństwo materialne swojej partnerce (znam taki przypadek). TEż
      uważam, że trzeba dobrze trafić i znaleźć odpowiedniego człowieka. Ja też
      miałam szczęście i znalazłam takiego kogoś - również po traumach ;)) ale się
      udało... jesteśmy razem 3 lata, i jeśli wszystko się dobrze ułoży, to za rok
      się pobieramy :D
      ps. a czy prace domowe są niemęskie? e tam! moj Tata robił najlepsze ciasto
      drożdżowe na świecie i piękne swetry na drutach! a moj Skarb pięknie sobie sam
      prasuje i nie ma zamiaru tego zarzucić, nawet po ślubie :P
      • fake_plastic_goch Re: Dlaczego on nie chce się żenić? 20 lat temu
        kurde, mialam GW za rozsądną gazete. tak trzymajcie, a czytac was beda tylko
        ograniczone osoby myslące stereotypami.wrrrrrrrr
    • Gość: Daniela Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Ja kocham swojego męża i jest nam b.dobrze.
      Życzę milego dnia.
    • Gość: asia261 Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.petrus.com.pl 20 lat temu
      ja tam mam bardzo fajnego meza, Nie narzekam! duzo pomaga, zmywa tez gary i robi tez obiadki, zmywa podloge w kuchni i pomaga w zakupach. a jestesmy malzeństwem o sierpnia. I jest nam super! serio!
      • Gość: jasio Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Ja też mam bardzo fajną żonę. nie narzekam! Dużo mi pomaga, reperuje samochód,
        złożyła silnik, maluje ściany i wiórkuje podłogę, skoczy do obi po farby. A
        jesteśmy małżeństwem od sierpnia. I jest nam super!serio!
        • Gość: sadf Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
          A oto typowy przykład prymitywnego, stereotypowego myślenia z nutką nieudanej i
          jakże niecelnej ironii, kompromitującej autora. Otóż drogi chłopcze, zapamiętaj
          sobie tylko jedną, jedyną zasadę (polecam zapoznanie się z nią wszystkim
          'mężczyznom'): KOBIETA TO DELIKATNA, GODNA, WRAŻLIWA ISTOTA, KTÓRA NIE JEST
          STWORZONA DO POSŁUGIWANIA, PRAC DOMOWYCH, CZY JAKIEJKOLWIEK PRACY FIZYCZNEJ. JEJ
          GŁÓWNĄ FUNKCJĄ JEST CIĄŻA I MACIERZYŃSTWAO, A NIE MYCIE PODŁUG. MĘŻCZYZNA,
          KTÓREGO KOBIETA MYJE PODŁOGI, PIERZE I ZMYWA GARY, TO NIE MĘŻCZYZNA - TO ZERO.
          Dziękuję i przepraszam za capsa, ale niektóre rzeczy należy wyszczególnić. Btw:
          jestem facetem, moja żona nie pracuje, utrzymuję Ją i staram się dawać wszystko
          (wynajmuję nianię-gosposię-sprzątaczkę). Pozdrawiam wszystkie Panie.
          • Gość: alifio Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
            Drogie sadfie mozliwe, że nie jesteś kobietą, ale też z całą pewnością NIE
            JESTES TEŻ MężCZYZNą. Kilka postów wyżej napisałeś/łaś/łoś tekst ziejacy
            nienawiścią do mężczyzn zakończony stwierdzeniem:<<Przyszłość z chęcią wyobrażam
            prymitywizm i przemoc. P>> Biedny bezpłciowy frustracie;)))
            • Gość: sadf Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
              Drogi alifio, zapewne niedostatki intelektualne nie pozwolą ci zrozumieć faktu,
              że jestem czymś w rodzaju feministy, a moja nienawiść do 'mężczyzn' (a w istocie
              do niedojrzałych chłopiąt) wynika z tego, jak ktoś niegdyś traktował moją obecną
              Żonę. Pomimo wszystko pozdrawiam i proponuję nieco więcej wyobraźni na przyszłość.
              • Gość: żona Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                Swoją drogą to ta Twoja żona ma nieustającego pecha;-)))
                  Tak, moja Żona miała wielkiego pecha i doznała w życiu wielu krzywd, chamstwa i
                  niesprawiedliwości. Jednak teraz jest najszczęśliwszą kobietą na świecie. Żyję
                  tylko dla Niej i dołożę wszelkich starań, ażeby czuła się kochana, rozpieszczana
                  i - przede wszystkim - szanowana.
                  • Gość: żona Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                    Uważaj żebyś jej nie zagłaskał na śmierć;-))
                      Aktualnie pracujemy nad tym ;)
              • Gość: buhaha Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.acn.waw.pl 20 lat temu
                Drogi sadf, Toja zona ma malo myslacego meza. Pomysl, gdyby nie bylo mezczyzn, nie bylo by rowniez
                Ciebie (skoro, jak twierdzisz, jestes mezczyzna). Ktoz by wtedy ochranial Twoja biedna, niezaradna zone
                przed zlym switem?
                  Nie będę odpowiadał na takie posty. Ostatni wyjątek. Sprawa wygląda tak, że 90%
                  'mężczyzn' to tacy, jak opisałem w pierwszej wypowiedzi, czyli niedojrzałe
                  dzieciaki. Ja zaliczam się do tych pozostałych 10%. Pisząc, że chętnie
                  widziałbym świat bez 'mężczyzn', użyłem cudzysłowu, zatem miałem na myśli
                  jedynie te 90% pseudomężczyzn. Nie będę odpowiadał na opinie ludzi ograniczonych
                  intelektualnie, którzy nie wiedzą nawet, co to czytanie ze zrozumieniem. Ale to
                  normalne w Polsce. Dajecie tylko dowód tego, jacy są 'mężczyźni'. To po prostu
                  żenujące. Dziękuję.
                  • Gość: xyz Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
                    Psychopata ogarnięty obsesją "uszczęśliwiania" żony;))
          • Gość: qwerty Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
            KOBIETA TO DELIKATNA, GODNA, WRAŻLIWA ISTOTA, KTÓRA NIE JEST
            > STWORZONA DO POSŁUGIWANIA, PRAC DOMOWYCH, CZY JAKIEJKOLWIEK PRACY FIZYCZNEJ.
            (wynajmuję nianię-gosposię-sprzątaczkę)
            A NINIA,GOSPOSIA,SPRZATACZKA TO NIE KOBIETA ???
        a dlaczego napisałaś "pomaga"? To sugeruje ,że są to twoje obowiązki,a on tylko
        z dobrej chęci czesc ich wykonuje.
        Oto jak stereotypy w ludziach siedzą!
    • Gość: Aga Re: Dlaczego on nie chce się żenić? IP: 151.92.176.* 20 lat temu
      Zabrakło w tym artykule wzmianki o odpowiedzialnośći! Czy nie jest to tak, że
      niektórzy mężczyźni boją się odpowiedzialności za drugą osobę? Można by szukać
      wiele powodów dlaczego niektórzy niechcą się żenić...
    • Gość: franuś Do kobiet co nie chcą wziąć ślubu... IP: *.ds.pg.gda.pl 19 lat temu
      Pomyślcie, co bedzie gdy będziecie miały 40 lat. Brak dzieci, brak stałego partnera. Jedyne kogo można znaleźć w takim wieku to zdziecinniałych kawalerów.
      Nie mówię tu o dziewczynach które nie moga znaleźć drugiej połówki, mówie do tych które myślą że zawsze będą młode, zawsze rodzice im pomogą i zawsze bedą miały do kogo zagadać.
      Nie wiem jak krótkowzrocznym trzeba być żeby tego wszystkiego nie zauważyć? Gorzej że niektóre się nie obudza na czas i zostaje im tylko kot :(
      • Gość: zdzisiek Re: Do kobiet co nie chcą wziąć ślubu... IP: *.bas504.dsl.esat.net 19 lat temu
        no tak to juz jest mezczyzna z wiekiem zyskuje na atrakcyjnosci jesli w miare
        dba o siebie to kolo 50tki moze byc jeszcze calkiem do rzeczy do tego jesli ma
        odpowiedni status materialny wieleeeee mlodych pan bedzie zainteresowane
        blizsza znajomoscia a kobieta no coz jak ma 20scia pare lat to spoko ale puzniej
        to juz jedynie polowanie na jakies odpadki
        • Gość: ona Re: Do kobiet co nie chcą wziąć ślubu... IP: *.pronet.lublin.pl 19 lat temu
          sam jestes odpadek , a i i nie dziw sie jak te 20 latki potem okazuja sie takie
          dziwne i cie w tylek kopia z twoim kolega
          • Gość: as Re: Do kobiet co nie chcą wziąć ślubu... IP: *.4web.pl 19 lat temu
            Gość portalu: ona napisał(a):

> sam jestes odpadek , a i i nie dziw sie jak te 20 latki potem okazuja sie takie
            >
            > dziwne i cie w tylek kopia z twoim kolega

dwudziestolatki są dla faceta w średnim wieku jedynie towarem do bzykania i
            raczej on je kopie w du*ę i wymienia na lepszy model niż one jego.
      • Gość: Dobrusia Re: Do kobiet co nie chcą wziąć ślubu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Po 40 dzieci już odchowane,szansa na znalezienie dojrzałego partnera kilkaset
        razy większa niż gdy się ma lat 20.
        Małżeństwo nie oznacza że ma się do kogo zagadać.Czasem to kot jest lepszym
        towarzyszem niż mąż.
        Krótkowzroczny to jesteś ty,nie wyobrażasz sobie,że dojrzała kobieta może mieć
        wspaniałe dzieci i powodzenie u mężczyzn.Nie pisze że mi cię żal,bo nie żal.
    • Gość: marcin Małżeństwo seksualna śmierć dla mężczyzny IP: *.chello.pl 19 lat temu
      W naturze mężczyzny nie leży związek monogamiczny. Jego celem i zadaniem jest
      sprawdzenie jak największej liczny partnerek. W przypadku węzła małżeńskiego
      takie działanie jest NIECO (hahaha!!!!) utrudnione - mówi prof. Zbigniew
      Lew-Starowicz, seksuolog.
      Przecież w małżeństwienie nie chdzi o zmywanie garów. Faceci nie chcą się żenić,
      bo ciężko im się seksulanie realizować w małżeństwie. Wiadomo na początku są
      uniesienia itp., ale później każdy facet przynajmneij myśli o innych kobietach
      nawet jakby jego żona była niebywałą piękością. Taka jest natura i koniec.
      Wyjatki sa oczywiście ale reguła jest taka jak napisałem i nic się na to nie
      poradzi.
      • Gość: Dobrusia Re: Małżeństwo seksualna śmierć dla mężczyzny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
        A kto ci każe sobie z tym radzić?Nie żeń się,mów o tym otwarcie,bo nie nadajesz
        się do małżeństwa.
    • Gość: normalny jakie pranie,jakie sprzątanie, o czym wy piszecie? IP: *.4web.pl 19 lat temu
      niektórym paniom chyba średniowiecze ze współczesnością się pomyliło. w dobie
      pralek automatycznych i odkurzaczy te czynności zajmują mi w sumie 2godz
      tygodniowo, a ty takie larum z tego powodu.
      • Gość: gryl Re: jakie pranie,jakie sprzątanie, o czym wy pisz IP: *.as.kn.pl 19 lat temu
        Dokładnie. Pranie w pralce to najbardziej "luzacka" praca domowa, więcej zachodu
        jest ze zrobieniem śniadania.
    • Gość: aa ONA tez nie chce :P IP: 128.61.146.* 19 lat temu
      Wlasciwie to u mnie jest odwrotnie - moj facet ciagle tylko
      o jednym - slub i slub... Mi sie do tego wcale nie spieszy
      i przeciagam ile moge. I nie chodzi o zadne pranie skarpetek,
      etc., to jest swietny czlowiek, z ktorym takie problemy nie
      istnieja, pracujemy razem, wspieramy sie razem, pomagamy sobie
      nawzajem. I moze o to wlasnie chodzi - jest dobrze, wiec nie
      chce nic zmieniac :). A moze mi dobrze z tym, ze jestem kochanka,
      przyjacielem, partnerem, a po slubie zostane po prostu... zona... :)
    • Gość: franek Ksiądz Tischner ,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Ksiądz Tischner mówił tak:
      Gazda, który ma nieograniczony dostep do mleka nie kupi krowy.
    • Gość: Mirek Dlaczego on nie chce się żenić? IP: 80.53.51.* 19 lat temu
      Powiem tak, przyczyną dzisiaj jest też na pewno pieniądz. Kobieta wychodzi za
      mąż, bo chce być bezpieczna a jak zapewnić kobiecie bezpieczeństwo bez
      pieniędzy? Zwłaszcza w dzisiejszych czasach? Zapytam Was, czy w ogóle można
      sobie znaleźć dziewczynę bez gotówki? I kobiet za to nie potępiam, że lecą na
      pieniądze, to naturalne. W przeciwnym wypadku - to tak jakby facet wziął sobie
      dziewczynę, która mu się całkowicie nie podoba i powiedział "uroda dla mnie nie
      ma znaczenia". Możliwe? Możliwe, ale w znikomym stopniu. Chciałbym się z tym nie
      zgodzić, ale pieniądz rządzi światem. Pozdrawiam czytelników.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka