Gość: muza24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu nie wiem czym to smierdzi klejem guma czy czyms innym , nowe buty a nosic sie nie da jak temu zaradzic??? pozdrowien moc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jadwiga_r Re: nowe buty okropny zapach 20 lat temu Zanieś do sklepu, niech Ci oddadzą pieniądze. Zapachu kleju nie usuniesz, a przez skórę trucizna dostaje Ci się do organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
orku Re: nowe buty okropny zapach 20 lat temu nie da się nic zrobić - kiedyś skusiłam się na klapki ze stadionu. Przez kilka dni głowa mnie bolała, zapach był jakby ktoś wylał benzyne w domu. Pralam je, moczylam, nic nie pomoglo. w niektorych sklepach typu ccc jest też taki specyficzny zapach., szczególnie w lecie kiedy sprzeaje sie duzo butów "plastikowych" - wspolczuję sprzedawczyniom!! Nie wiem czy te opary nie sa szkodliwe (trujące) może jakies inspekcja pracy porobiłaby tam jakieś pomiary, powinny dostawać dodatek za prace w szkodliwym środowsku. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: nowe buty okropny zapach 20 lat temu no z ta trucizna przedostajaca sie do organizmu to lekka przesada. Bo nawet jesli cos takiego mialoby sie zdarzyc, to chcialabym zauwazyc, ze nie kazda trucizna ma zapach, buty czy to smerdzace czy nie sa klejone i bezzapachowe "wydzieliny" tez moga przeniknac do organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś