kara13 20 lat temu No właśnie... mają ścieżke wzdłuż pionu i dodatkowo włażą na mój balkon. Jak się ich pozbyć. To nie są faraonki tylko te zwykłe czarne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kam31 Re: czarne mrówki na balkonie 20 lat temu U mnie były na balkonie a potem którejs nocy weszły przez dziurkę we frmudze drzwi do mieszkania i powędrowały do kuchni. Przeżyłam szok rano kiedy wszystko na stole sie ruszało i zamiast popijc poranna kawe z mężem zabralismy się za zaduszanie intruzów. Zaraz tez kupiłam w aerozolu Mucho Spray (na owady latające i biegające) i po paru psiknięciach problem z głowy. Są jeszcze inne metody, jakiś biały proszek który się wysypuje jak trutkę, ale ja mam małe dzieci (min. Mikołaj czerwiec 2005) wiec wolałam nie ryzykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: czarne mrówki na balkonie 20 lat temu A masz kwiaty na tym balkonie? jeśli tak to mrówki sa raczej pozyteczne bo zżerają mszyce z owych kwiatkow wiec dobrze im robi ich obecność. Jesli nie włażą ci do mieszkania tak, jak powyżej ktos pisał, to daj im spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
bekamilek4 Re: czarne mrówki na balkonie 20 lat temu Nasyp trochę soli kuchennej koło tych pionów, którymi mogą wejść mrówki. pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka115 Re: czarne mrówki na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu zdecydownie, sól jest cudownym środkiem na pozbycie sie mrowek. Mnie niedawno nawiedzily, a raczej moja kuchnie, ale juz pozbylam sie ich właśnie dzieki soli, mam nadzieje, że skutecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ila_4 Re: czarne mrówki na balkonie IP: *.tvsat364.lodz.pl 20 lat temu Słuchajcie, mi sie mrówki wzięły nie wiadomo skąd nagle dwa dni temu. to znaczy, widomo, ze sciany w balkonie, wyłażą z muru ale jest ich coraz wiecej takie mam wrażenie. własnie rozsypałam sól, dzis kupie cos w areozolu może, nie wiem. sama nie wiem czy areozol lepszy czy cos do rozsypania, żeby zaniosły to do gniazda. wczoraj je 1 raz zobaczłam, ale bylo ich niewiela. a dzis rano szok.wlazły do pokoju przez okno w nocy i pełno ich było na parapecie. w dzien chyba przedostrym sloncem sie chowają. a wczesniej czemu ich nie byó? nie wiem. ale przezyłam dizs szok. boje sie, żeby tego wiecej nie było, bo co otwieram balkon to w szczelinach siedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kam31 Re: czarne mrówki na balkonie 20 lat temu lepiej zacznij działac bo jak w domku założą Ci gniazdo to makabra będzie. Proszek jest dobry jak nie ma dzieci i niebezpieczeństwa, że będą go ruszac. Ale u mnie po spray'u wyniosły sie i mam spokój. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna_c Re: czarne mrówki na balkonie 20 lat temu u mnie sól nie pomogła - i tak właziły (sól tylko na podłodze a właziły po ścianie i drzwiami balkonowymi pod sufitem) - kupiłam spray m.in. na mrówki - opryskałam wkoło drzwi balkonowych i na ścianie przy balustradzie balkonu i mam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś