Dodaj do ulubionych

pur czy ludwik?

IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
Jakiego środka używacie do mycia naczyń? Czy przekonuje was Bożena Dykiel do
Pur-a, czy wolicie tradycję czyli Ludwika? A może jeszcze jakiś inny i przy
okazji tani?
Obserwuj wątek
    • Gość: karu Re: pur czy ludwik? IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
      ludwik tani i skuteczny , a bozena d mnie nie przekonuje do pura, djabliwo
      takie, ze hej
    • Gość: poki_0987 Re: pur czy ludwik? IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
      hej, ja uzywam ludwika- cytrynka. ladnie pachnie tani i skuteczny
    • Gość: panidomu2 Re: pur czy ludwik? IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
      a moze zmywarka? ja mam a wczesniej stosowlam ludwika.
    • malaszka4 Re: pur czy ludwik? 20 lat temu
      ja lubie pur
      jest wydajny i nie niszczy rak
      ludwik mi psuje aksamitne raczki :)
      • Gość: SEkret_7685 Re: pur czy ludwik? IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
        Ja stosuję Ludwika. Droga Malaszko, naczynia myje się w rękawiczkach gumowych
        (albo przynajmniej powinno).
      • Gość: SEkret_7685 Re: pur czy ludwik? IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
        Ja stosuję Ludwika. Droga Malaszko, naczynia myje się w rękawiczkach gumowych
        (albo przynajmniej powinno). Zmywarka też jest ok.
        • etabeta Re: pur czy ludwik? 20 lat temu
          Ludwik cytrynowy zdecydowanie
          • namsto Re: pur czy ludwik? 20 lat temu
            Uzywalam ludwika ktory byl naprawde dobry , ale obecnie przezucilam sie na pur
            cytrynowy gdyz jest lepszy i i nie mam uczulenia ktore wystepowalo po uzyciu
            Ludwika.
            • Gość: laluda Re: pur czy ludwik? IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
              co takiego cudownego jest w purze??? chyba tylko bozena dykiel:)
              • namsto Re: pur czy ludwik? 20 lat temu
                hmm wedlug mnie nie jestem osoba podatna na perswazje reklam , wiec nie dlatego
                uzywam puru tylko dlatego ze jest dobry :)
                • Gość: m Re: pur czy ludwik? IP: *.elk.mm.pl 20 lat temu
                  "Ludwik" oprócz bycia płynem do naczyń ma jeszcze jedno, wyjątkowo skuteczne zastosowanie: nic tak dobrze nie usuwa plam z tłuszczu jak ten płyn. Ile razy zatłuściłam gdzieś ubranie, przed wrzuceniem do pralki polewałam trochę "Ludwikiem" i plama znikała (a np. wcześniej nie schodziła po odplamiaczu).
        • malaszka4 Re: pur czy ludwik? 20 lat temu
          a ja nie lubie w rekawiczkach
          musze lubic?
          myje purem bez rekawiczek i mam ladne rece
          a ze sie pieni - to fakt, ale dla mnie to zaleta
          lubie jak sie pieni
    • Gość: v Re: pur czy ludwik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Obydwa sa rownie dobre w usuwaniu tluszczu, ale ludwik jest tanszy i nie pieni
      sie az tak bardzo (co jest oczywista zaleta, bo walka z piana jest bardzo
      uciazliwa)
      • Gość: ludwik; the best Re: pur czy ludwik? IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
        V ma rację: Ludwik się nie pieni, czego serdecznie nie lubie.
    • Gość: erty Re: pur czy ludwik? IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
      ludwik, ale nie wiem co macie do pura. tez ok, ale zapach fujjjj, śmierdzi.
      skutecznosc taka sama
      • Gość: panidomu_23 Re: pur czy ludwik? IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
        z tego wynika ze lepszy jest ludwik. oki
    • skorpionica11 Re: pur od lat uzywany jest w domu 20 lat temu
      poniewarz moja mama jest uczulona i miala krostki po innych plynach a jak
      zaczela uzywac pur-balsam to juz nie ma klopotu z tym uczuleniem
    • Gość: Inka Re: pur czy ludwik? IP: 86.67.66.* 20 lat temu
      Normalnie zmywarka, do ewentulanego ręcznego byle co + rękawiczki.
    • bajsarka Re: pur czy ludwik? 20 lat temu
      Przekonałam mamę do skuteczności Pura :) Zawszw używała Ludwika, ale teraz
      twierdzi, że Pur jest skuteczniejszy i bardziej wydajny, czyli więcej kasy w
      portfelu zostaje :)
      Muszę dodać, że mama jest bardzo konserwatywna - do dzisiaj okna myje płynem do
      naczyń i używa do tego 3 wiader wody. Może ją namówię do jakiegoś "psikacza" :)

Pozdrawiam!
      • Gość: baska Re: pur czy ludwik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Przez lata używałam Ludwika ale jednak przekonałam się do Pura. Jest przede
        wszystkim o wiele bardziej wydajny a to że się pieni nie przeszkadza mi a wręcz
        przeciwnie. Im dłużej go spłukuję tym większą mam pewność że cała chemia została
        z talerzy dokładnie zmyta. Jest też łagodniejszy dla rąk co ma dla mnie
        znaczenie, nie znoszę myć naczyń w gumowych rękawicach.
    • bekamilek4 Re: pur czy ludwik? 20 lat temu
      tylko i wyłącznie ludwik miętowy. próbowałam już bardzo wiele płynów i on jest
      najlepszy.
      • Gość: bobi Re: pur czy ludwik? IP: *.info / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Według mnie tylko PUR. Jest rzeczywiście b. wydajny i na długo wystarcza.
    • przeciwcialo Re: pur czy ludwik? 20 lat temu
      Ludwikiem mozna w zasadzie wszystko umyc a nawet zaprac tłuste plamy.
      • Gość: mala Re: pur czy ludwik? IP: *.gdynia.mm.pl 20 lat temu
        tylko niemiecki Palmolive - obojetnie jaki rodzaj, starcza na co najmniej 3
        miesiace i nie niszczy rąk, kiedyś kupiłam ten Pur...porażka
    • figa.kw Re: pur czy ludwik? 20 lat temu
      Nie znoszę LUDWIKA! Szczypią mnie ręce i ma nieciekawy zapach, zaś PUR jest
      zbyt drogi. Kupuję w Biedronce płyn dla nich wyprodukowany (ok.1,60 zł),
      starcza na długo i świetnie myje!! Poza tym jest dość gęsty jak na ta cenę!!
      • Gość: Dorna Re: pur czy ludwik? IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
        Pur jest bardziej wydajny od Ludwika.Jedna kropla na gąbkę wystarcza do umycia
        sterty talerzy.Ma ładny zapach i się ładnie pieni.Stosując pura używam jedną
        butelkę a ludwika trzy.Oczywiście na plus pura.
    • Gość: luca Re: pur czy ludwik? IP: *.zabrze.net.pl 20 lat temu
      Uważam że oba płyny są dobre. bardzo długo myłam ludwikiem i byłam zadowolona.
      Niestety moje dłonie wyglądały fatalnie(alergia na płyn, a rekawiczki bardzo
      szybko się dziurawią). Próbowałam różnych płynów aż w końcu trafiłam na pur
      balsam, stosuję go od kilku lat i jestem bardzo zadowolona, dłonie gładziutkie,
      nie muszę używać rękawiczek na które wcześniej wydawałam fortunę.
      • Gość: AnkaK Re: pur czy ludwik? IP: *.pl / *.enterpol.pl 20 lat temu
        PopieramPur jest bardzo dobry,Ludwik nie pieni się tak dobrze i nie zmydla
        tłuszczu.Poza tym po ludwiku miałam przesuszoną skóre rąk.Po purze nie.Nawet nie
        muszę używać rękawiczek,korych nie znoszę.Tak!Tylko Pur.
        • Gość: sad Re: pur czy ludwik? IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
          ludwik balsam ten niebieski, super
          • Gość: ja Re: pur czy ludwik? IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
            ja wczesniej stosowalam ludwika potem pura ale to totalna porażka!!!jak juz
            ktos napisal
            • Gość: panidomu_23 Re: pur czy ludwik? IP: *.zetosa.krakow.pl / *.zetosa.krakow.pl 20 lat temu
              kupiłam ten w Biedronce, ale jednak wolę Ludwik Balsam. Co do tego palmolive to
              nigdzie nie mogę go dostać, ale kumpel z niemiec obiecał mi że go przywiezie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka