Gość: Jola W. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu czy mógłby mi ktoś poadać lekarza z jakim trzeba się skontaktować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marlon Re: Śpij dobrze IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 20 lat temu Tak, w Gorzowie jest monoć zakład dla umysłowo chorych :P Żrtuję sobie :D Lekarz rodzinny chyba może dać skierowanie prawda...? Duuuh... myślałem że to oczywiste.... :/ po za tym pytasz o lekarza każdego z polski a także i spoza niej, powiedzmy że mieszkasz w Mońkach a ja w Szczecinie i podam ci lekarza ze Szczecina to pomoże ci on? pyaj się przyjaciół albo lekarzy z którymi masz kontakt a nie ludzi w internecie :P I dla czego te wszystkie artykuły są zawsze napisane dla kobiet!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k poniewaz to jest "Poradnik Domowy" IP: *.aster.pl 20 lat temu dla gospodyń domowych płci żeńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iGrek Dziwny artykuł IP: 80.50.180.* 20 lat temu Nie twierdzę, że bez sensu, lecz bez seksu. Nic więc dziwnego, że tyle problemów ze snem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Dopiero co narodzone niemowlę ... IP: *.aster.pl 20 lat temu "Dopiero co narodzone niemowlę śpi nawet przez 2 godziny na dobę" ?! raczej rodzice tegoż :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brakebit Re: Śpij dobrze IP: *.c9.msk.pl 20 lat temu Melatonina 1,2,5 mg - substytut naturalnego hormonu i śpisz super , budzisz się jak nowo narodzona do tego w super nastroju ;-) Testowałem działa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Śpij dobrze 20 lat temu Testowałem działa ;-) ============= Jak wyszedł test? Strzelały dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enon Re: Śpij dobrze IP: *.chello.pl 19 lat temu Na dodatek melatonina - w odróżnieniu od środków nasennych - nie uzależnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ricofederico Sposob na sen.. 20 lat temu Joincik, piwko, seks, joincik... sposob na dobry sen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eli Re: Śpij dobrze IP: *.hsd1.wa.comcast.net 20 lat temu A nie mialo byc ze "niemowle spi 20h na dobe" a nie 2 jak napisano w tekscie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Śpij dobrze IP: *.onboard.pl 20 lat temu polecam ci odwiedzenie strony www.dobrzespij.pl tam jest nr infolinii, pod ktorym lekarze mowia gdzie można zdobyć równiez kontakty do lekarzy specjalizujacych sie w leczeniu bezsennosci. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senna Re: Śpij dobrze IP: *.onboard.pl 20 lat temu www.dobrzespij.pl (kopijue z ich strony) Pod numerem telefonu 0-22 321 51 91 można uzyskać odpowiedzi na pytania związane z zaburzeniami snu oraz jego higieną. Lekarze udzielają również informacji na temat placówek medycznych zajmujących się bezsennością. Infolinia jest czynna od poniedziałku do czwartku w godzinach 18.00-20.00. (Koszt połączenia według stawek operatora) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Śpij dobrze IP: *.icpnet.pl 20 lat temu Najlepiej to sie spi po basenie. Pływaczki synchroniczne na pewno śpią jak zabite po ciężkich treningach w wodzie i na sali. www.synchro.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Śpij dobrze IP: *.net.pl 19 lat temu "Dopiero co narodzone niemowlę śpi nawet przez 2 godziny na dobę." Chyba czuwa 2 godziny na dobę, ale mogę się mylić... Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Śpij dobrze 19 lat temu Gość portalu: Ja napisał(a): > "Dopiero co narodzone niemowlę śpi nawet przez 2 godziny na dobę." Chyba czuwa > 2 > godziny na dobę, ale mogę się mylić... mozesz sie mylic :-) obcowala/es kiedys z niemowleciem? Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Śpij dobrze 19 lat temu Mi tam wystarcza 4-5 godzin snu...a sa i takie noce kiedy w ogole nie spie... What? Is someting wrong with it? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śpioszek Re: Śpij dobrze IP: *.chello.pl 19 lat temu Myślę, ze nie jest Tobie potrzebny lekarz. Wiesz kiedyś miałam problemy ze snem długo nie mogłam usnąć, tułałam się po mieszkaniu, aby tylko usnąć. Ale któregoś dnia spotkałam znajomą i ona zaproponowała mi, że można kupić taką specjalną pościel, w której nie ma problemu zasnąć. Ta pościel marki GETZZZ. Nie byłam do tego przekonana, aż pomyślałam sobie, że muszę się przekonać. Zakupiłam GREEN MELANCHOLY bo to taki romantyczny wzór i muszę przyznać, że jak tylko położyłam się do łóżka to po paru minutach zasnęłam. Słyszałam opinie, że to pościel lecznicza. Spróbuj. Pozdrawiam :)Miłych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o123 Re: Śpij dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Tutaj recepta na idealny budzik. To naprawdę działa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Śpij dobrze IP: 83.220.216.* 19 lat temu Czy zastanawiałeś się kiedyś czy można spać krócej i czuć się WYSPANYM? Brzmi jak dobry pomysł na sesję com? =) A może na szybką naukę przed klasówką? Dla mnie to brzmi jak dobry tryb życia. Więc mam na to wyjście! Polifazowy sen :) Sen rozkłada się na drzemki, które są rozbite przez cały dzień i w ten sposób można go skrócić do 3 godzin dziennie bez straty humoru i samopoczucia. Myślę, że Tobie też się spodoba:) Jesteś dalej zainteresowany/a? Zapraszam na mojego bloga! Efektywny-sen.blogspot.com/ Pozdrawiam, Misiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Śpij dobrze IP: *.piaseczno.robbo.pl 19 lat temu Polecam tabletki ziołowe HOVA, dostępne bez recepty,nie uzależniają,pomagają w zasypianiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Śpij dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu często budzę się przed świtem albo wcześnie rano i boli mnie brzuch jest mi niedobrze ale to przez ostatnie trudne przejścia... myslę, że trzeba uzbroić sie w cierpliwość i przeczekać aż organizm sam się wyreguluje. Pomóż odtwarzać lasy! Jedno wejście dziennie-jeden listek kwachland.act4trees.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
stormy1 Re: Śpij dobrze 19 lat temu dokladnie sadze ze nie warto lykac pigulek jak sie ma jakies drobne klopoty ze spaniem ale dac szanse organizmowi zeby sam uporal sie z ta sytuacja. albo dobrze zmeczyc sie wieczorem to wtedy usypia sie bez problemow:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksunka Re: Śpij dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu A mi pomogl Benosen, bardzo dobry srodek na poprawe snu. Ziolowy ,wiec spoko wplyw na organizm ,a dziala naprawde szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buzka benosen IP: *.adsl.inetia.pl 18 lat temu No wlasnie, ciekawy preparat, nigdy nie bylam fanką ziołóek, a tu niespodzinka, bo działa.Benosen znajoma mi poleciła, a teraz stosuje juz sama. I cena nie odstrasza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA 22 Re: benosen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu Tak Benosen działa i to w 100% stosuje go już od 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basisia Re: benosen IP: *.ip.gronet.pl 15 lat temu na mnie tez zadzialal. sprobowalam przy problemach z przesypianiem calej nocy, polecenie farmaceutki. po kilku dniach zupelna zmiana! bardzo zadowolona jestemz tego preparatu ! polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PACINA234 Re: Śpij dobrze IP: *.adsl.inetia.pl 18 lat temu OD KĄT STOSUJE BENOSEN NORMALNIE CHODZE SPAC I NORMALNIE WSTAJE BEZ JECZENIA I WSTAJE JAK NOWO NARODZONA POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek 1234 Re: Śpij dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu dokładnie benosen jest bardzo dobrym środkiem który nie tylko pomaga w zasypianiu ale również może być stosowany w sytuacjach stresowych oraz podczas długotrwałego pogorszenia nastroju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA LIPKA Re: Śpij dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu tak benosen jest bardzo dobry na zasypianie i mnie np. pomógł jeszcze w ten sposób ze czuje ze jestem taka bardziej uspokojona , myślę ze to dzięki temu co wchodzi w skład benosenu a mianowicie ten chmiel ponieważ przeczytałam ze wykazuje on działanie uspakajające ,tak wiec jeśli ktoś ma problemy z zasypianiem a myślę ze sporo sposób to z czystym sumieniem mogę polecić benosen Odpowiedz Link Zgłoś
foxie777 Re: Śpij dobrze 18 lat temu Czy to sie kupuje w aptece. czy w sklepach zielarskich?. Cierpie na bezsennosc i bede wdzieczna za informacje. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola12 Re: Śpij dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu benosen jest dostępny w każdej aptece i normalnie bez recepty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saszka Re: Śpij dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu ja również zażywam benosen co prawda od niedawna ale po prawa w zasypianiu była już na 2-3 dzień zażywania ,polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mela45 Śpij dobrze 18 lat temu Może ktoś ma pomysł jak spać z chrapiącym bardzo głośno mężem? Może ktoś wypróbował skuteczne a zarazem wygodne w użyciu zatyczki do uszu? Bardzo proszę o radę. Narazie nie mam możliwości ucieczki do drugiego pokoju a moje noce to koszmar.Pozdrawiam.mela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusia Re: Śpij dobrze IP: 213.76.172.* 18 lat temu zatyczki stosuję, to dobry sposób od czasu do czasu i nie przez całą noc. szukaj w aptece takich zrobionych z pianki, bo są też takie a'la plastelina, ale nie za bardzo przyyjemnie się ich używa. zresztą kewstia upodobań. chrapiący facet to utrapienie, próbowaliśmy stosować kropelki na chrapanie i nic nie pomagały. są plastry, albo specjalne maski, tylko to kosztowniejsza sprawa i nie wiem czy skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.E. Re: Śpij dobrze IP: *.bredband.comhem.se 18 lat temu Uwazam,ze te wszystkie apteczne mikstury powinnismy omijac szerokim lukiem.Po co przyjmowac tej chemi jeszcze wiecej?Przeciez mamy tego pod dostatkiem w zywnosci.Nauczyc sie pic codzinnie szklnake dorze cielego mleka na okolo 1-godz.przed snem.Nastepnie juz pod kolderka pomyslec o przyjemnych,fajnych historiach,sytuacjach,marzeniach i planach na przyszlosc.Po zatym,wyciszyc sie.Nie brac kapieli a raczej prysznic co tez odradzam-uwazam,ze jest najleprzy na poczatek dnia-ale jestesmy rozni.Nie pic kawy w godz.popoludniowych i wieczorem miec czas na cos co lubimy robic.Starac sie stworzc spokoj,rozluznienie i nie myslec o tym,ze jutro cos "musimy" zrobic.Ale tego trzeba sie nauczyc.To nie przyjdzie natchmiast.Czas to najleprze lekarstwo i cierpliwosc.A "chemia"? Coz,organizm sie przyzwyczai a potem siegamy po cos mocniejszego.I do czego dazymy? Odpowiedz Link Zgłoś
mela45 Re: Śpij dobrze 18 lat temu Twoja rada to raczej dla tych co mają sami ze sobą problem bezsenności. Ja natomiast mam problem z chrapiącym jak smok mężem. I tutaj mi żadna szklanka ciepłego mleka nie pomoże tylko zatkanie uszu. Pozdrawiam i życzę dobrego snu. Mela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.E Re: Śpij dobrze IP: *.bredband.comhem.se 18 lat temu To po co z nim spisz?Wywal do drugigo pokoju i nie pytaj o rade!Bo jesli Ci ktos odpowiada na pytanie to podzikuj i skozystaj albo nie,ale nie krytykuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Śpij dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Myślę, że ziołowe preparaty akurat nie mają takiego negatywnego wpływu na organizm jak sugerujesz. Trudno się uzależnić od na przykład Benosenu - pierwszy z brzegu nasenny preparat ziołowy - skoro ma w składzie naturalne składniki typu wyciąg z chmielu i l-teanina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Anna Re: Śpij dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu Zaburzenia snu to często "kurier" wysyłany przez organizm w początkach choroby somatycznej. Ale zdarza się bezsenność spowodowana psychiką. To powinien ocenić lekarz. Odradzam rodzinnego. Dostaniesz estazolam i po pewnym czasie będzie jeszcze gorzej. Bezsenność leczy się u psychiatry (Tak, tak...), bo tylko psychiatrzy operują bezbłędnie substancjami, które LECZĄ, a nie usypiają doraźnie. Oczywiście, o ile mówimy o prawdziwej bezsenności, a nie kłopotami z zasypianiem. A melatonina ustawia proporcje dnia i nocy w trzy, cztery dni. Jeśli nie pomoże w tym czasie, to nie ma sensu jej brać. Ziłowe preparaty są dobre na kłopoty z zasypianiem, ale nie na zdiagnozowaną bezsenność. Niestety. Sama cierpiałam na patologiczną bezsenność (72 godziny bez snu...). POmógł dopiero kolega - psychiatra. Lekami nauczył od nowa mój organizm zasypiać. Brałam je ściśle wg zaleceń, pod kontrolą. Nie uzależniły. A zasypiam jak dziecko. Już od dawna :) Pzdr i życzę dobrego lekarza. I jeszcze jedno: czasem lepiej zacząć to leczyć szybciej. Zanim się rozkręci i dojdzie do patologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kratka Re: Śpij dobrze IP: *.adsl.inetia.pl 18 lat temu Potwierdzam, brałam Benosen parę tygodni akurat przed rozwodem i potem mogłam spokojnie odstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Śpij dobrze IP: *.piastlan.net 18 lat temu pisze to zapewne osoba, która nigdy nie miała poważnych problemów ze snem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iu654e Śpij dobrze IP: *.elpos.net 18 lat temu a idż w cholere z tym spaniem żeby jeszcze leki brać na sen myślicie ku.. że trzeba spać 10 godzin tylko po cholere czas tracić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Śpij dobrze IP: 212.182.29.* 18 lat temu Ja mogę spać, ale tylko w zupełnej ciszy a że mąż jest sową a ja skowronkiem-więc od czasu ślubu niewysypiam się przez cały czas i ciągle chodzę zmęczona. Bez stoperów już nie zasnę, chociaż uszy już mi od nich pękają z bólu-tylko czekać aż będzie jakieś zapalenie albo częściowa utrata słuchu. Tak mam od dzieciństwa. W domu było nas zawsze za dużo i spaliśmy na kupie-więc też cierpiałam. Teraz chociaż śpię w osobnym pokoju to i tak dopadają mnie hałasy-te nowe budownictwo jest mało hałasoszczelne. W domu mąż-łażący po nocach po mieszkaniu, na górze sąsiedzi, prowadzący aktywne życie do północy.Nic nie mogę poradzić...Chyba dopiero w trumnie się wyśpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniusiek2 coś na sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Polecam wizytę w PORADNI ZABURZEŃ SNU. np. przy ul. Sobieskiego w Warszawie. Takie poradnie są przy większych szpitalach. POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agataaa śpij dobrze IP: 212.14.47.* 16 lat temu Najlepszym sposobem na cisze w nocy jest wybudowanie własnego domu, o czym ja marze od dawna, tez mam hałaśliwych sąsiadów do tego stres przez który nie mogę spać. Nie stosowałam jeszcze żadnych środków na sen oprócz melisy, ale myślę o wizycie u psychologa, bo niespanie z nerwów trzeba leczyć inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś