Gość: nasolatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu troche za dlugi artykul. jak mazna zapamietac co po kolei robic skoro jest tak dlugi??!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dora Rosół IP: *.pro-internet.pl 20 lat temu moim zdaniem o.k bardzo smaczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Rosół IP: *.chello.pl 19 lat temu wspaniały artkuł jestem facetem i będe robił rosołek mojej żonie bo jest zmęczona po sylwestrze i jeszcze śpi ale będzie miała niespodziankę,jak i się uda dziękuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekisk Re: Rosół IP: 80.54.10.* 19 lat temu Nie zgadzam się tylko w jednym punkcie . Chodzi mi o rosół gotowany z zamrożonego mięsa - ja zawsze gotuję z zamrożonych porcji , bez uprzedniego rozmrażania . Zawsze mam czysty i klarowny rosół . Kiedy próbowałam gotować rosół z mięsa świeżego , zawsze był mętny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Rosół IP: *.cable.ubr02.perr.blueyonder.co.uk 19 lat temu właśnie bardzo dobrze, że przepis jest tak dokładny, szczególnie jeśli ktoś jest początkujący i nie bardzo wie, co po czym powinien zrobić! dzięki za artykuł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosołek Rosół IP: *.rybnet.pl 19 lat temu uwielbiam rosół,dlatego jak czytam to to go jem;)pyszny:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: Rosół IP: *.aster.pl 19 lat temu Ja tez uwielbiam rosół tylko niemiłosiernie meczy mnie po nim zgaga.Zawsze, jeszcze nie było tak zebym zjadła go bezbolesnie.ale zawsze sie zabezpieczam i mam Ranigast Max to przynajmniej jest łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
grandepunto Re: Rosół 19 lat temu Wera,mysle ze masz racje z tym Ranigastem,działa naprawde skutecznie,ale spróbuj tez wypic na czczo wode z cytryna wtedy pokochasz rosół na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Rosół IP: *.bredband.comhem.se 18 lat temu Po co bierzesz "RANIGAST"? Lek doszc kosztowny. Wez pol szklanki wody i romieszaj w nie pol lzeczki sody kuchennej i wypij. Sekunda i jest po zgadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wazwach Rosół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu i o to właśnie chodzi - super!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Rosół IP: *.chello.pl 19 lat temu Dzieki za ten przepis. Wszystko jasne! Zabieram się do gotowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Rosół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Bardzo dziękuję za przepis:) Włąśnie gotuję ZUPKĘ BOGÓW ;) wg Waszego przepisu. To mój drugi raz, poprzedio wyszło super. Wielkie dzięki i proszę o więcej :D Odpowiedz Link Zgłoś
ewelkaw Re: Rosół 19 lat temu Uwielbiam chudy rosół z drobiu, nie znoszę tłustego - moja mama zawsze taki gotuje, wrzuca pełno wołowiny blehhh nie da się tego jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RaMzi Re: Rosół IP: *.nott.cable.ntl.com 19 lat temu Hehe artykul rewelacyjny wlasnie gotuje rosól a jestem w Angli gdzie wszystko co do jedzenia jest niedobre poczawszy od chleba no ale znalazlem jakies dwa udka i mam nadzieje bedzie smaczne bo juz naprawde tesknie za polska kuchnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Rosół IP: *.core.lanet.net.pl 19 lat temu a ja podaje rosol z nalesnikiem i serdecznie wszzystkim polecam. usmazony nalesnik zwinac w rulon i pociac w cienkie pasecki. Odpowiedz Link Zgłoś
s.z-n Re: Rosół 19 lat temu O super, zaczelam wierzyc obserwujac otoczenie, ze zrobienie roslolu polega na wrzuceniu kostki rosolowej do wrzatku , ewentualnie na zgotowaniu zupki chinskiej w garnku. Myslalam, ze tylko ja uzywam miesa do zrobienia tej zupy. Co prawda rzadko gosci u nas rosol ale jesli juz to nie odbiega od tego co w przepisie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Rosół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu A już myslałem że Ten rosół poleci w kosmos, ta precyzja :) moze mi ktoś wytłumaczyć dlaczego następuje dzielenie składników? zwłasza jeżeli chodzi o miesa? jaki to ma sens? Jeżeli chcemy żeby mięso oddało wszystko co można wodzie to dlaczego tylko część gotujemy od zimnej wody? Warzywa:) Myślę że spokojnie można wrzucić razem z miesem ważne żeby nie była to gotowa mrożonka pocięta w kostkę lub jeszcze lepiej w paski:) Dobry rosołek zdrowy rosołek, myslę że najlepszym sposobem na spalenia cebuli jest zwyczajnie spalić ją nad gazem ... pyszne.... i jakie zdrowe, lub zamiast meczyć się z cebulą wrzucić brykiet z węgla drzewnego, kolorek gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andras Rosół IP: *.pppoe.wtnet.de 18 lat temu jacy jestes cie smieszni poniewasz w lokalu placicie ogromne pieniadze i jakie smaczne bo ktos zaprosisl! wiec moim zdaniem tradacyjne jedzenie i przyrzadzanie to sztuka co ma witaminy i rozkosz jedzenia a nie placenia za glupia reklame!! zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Rosół IP: *.dip.t-dialin.net 18 lat temu No tak wszystko sie zgadza poza paroma drobiazgami,zadnych lisci laurowych ani ziela angielskiego,grzybek suszony ,podpalona cebula ,i zawsze mieso wkladamy w gotujaca wode bialko scina sie od razu i niema mowy ometnym rosole oczywiscie dalej gotujemy na malenkim ogniu .Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beginner Re: Rosół IP: *.acn.waw.pl 18 lat temu Aby uzyskać ładny kolor można dodać kawałek czerwonego buraka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Rosół IP: *.59.jawnet.pl 18 lat temu Poza jednym. Gotuję rosół już 30 lat i nigdy nie daję tak duzo włoszczyzny, zwłaszcza selera. Rosół będzie śmierdział selerem, a jak za dużo marchewki to może być za słodki, niektóra marchew jest bardzo słodka. Więcej selera do pomidorowej, jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dandi Rosół IP: *.aster.pl 17 lat temu rewelacja!!!!Pierwszy raz w życiu robiłem rosół i dzięki temu przepisowi wyszedł jeden z najlepszych,jakie jadłem w życiu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Rosół IP: *.54.174.69.tvksmp.pl 17 lat temu Ja mam swoj przepis,jest cudownie klarowny a mieso wrzucam na gotujaca wode i oczywiscie wszyskie podane w przepisie składniki (bez cieleciny oczywiscie)za wyjatkiem tak duzej ilosci włoszczyzny.Nie przykrywam przykrywka garnka,gotuje długo na bardzo wolnym ogniu.Jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: Rosół IP: *.54.174.69.tvksmp.pl 17 lat temu Moje hobby to rowniez gotowanie,bardzo chcialam sprobowac rosołku z tego przepisu i bardzo sie starałam by niczegonie przeoczyc ale bede szczera ze zupełna kicha,zapach i smak do kitu.Jednak tradycyjny jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student mechaniki Rosół IP: *.solaris.ds.polsl.pl 17 lat temu mój pierwszy rosół w życiu, musze przyznac ze rewelka Odpowiedz Link Zgłoś