marcus.wolf Watykańska ruletka 19 lat temu Jedynym słusznym środkiem jest Watykańska Ruletka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu pigułka po to zwykła aborcja, nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emma Antykoncepcja po fakcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Ludzie, czy jesteście tak głupi ze dajecie sobie wmówić że antykoncepcja jest ok????? Każdy kto stosuje antykoncepcje jest MORDERCĄ i nic tego nie zmieni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Antykoncepcja po fakcie IP: 80.54.207.* 19 lat temu Jak jest mi żal takich ciemnych, niedouczonych ludzi. Bóg dał dzieci i Bóg da na dzieci, tak? Chore! Ciekawa jestem, ilu księży już korzystało z antykoncpecji i aborcji, żeby tylko nie wyszedł na jaw ich sekrecik łamania przysięgi przed Bogiem. Zajmijcie się najpierw problemem pedofilii i krzywdzenia, maltretowania już narodzonych dzieci, a dopiero później bierzcie się za płód, który nic nie czuje. Boże, jak mogłeś pozwolić na to, by Twoje baranki były tak ciemne i niedouczone? Płód to człowiek - haha, śmiechu warte. Może jeszcze niech kobieta wprowadzi sobie do brzucha lodówkę i telewizor, żeby "człowiek" mógł sobie poużywać, niech wsadzają jej do brzucha zabawki, bo przecież to małe dziecko. Dziwi mnie jeszcze to, że ludzie dobrowolnie wchodzą do tej sekty katolickiej. No, ale cóż... W kńcu sekta zawsze zaślepia, a guru pokazuje jedynie same pozytywne strony i zapomina wspomnieć o ogromnej ilości wad, np. w postaci niedouczenia, zaślepienia, fanatyzmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łuka Re: Antykoncepcja po fakcie IP: *.cache.telstra.net 19 lat temu Raju.. ani Escapelle ani Postinor ani Cilest, Diane, Mercilon, Yasmin i inne nie są środkami poronnymi! Czyli według Ciebie, jezeli twierdzisz, że antykoncepcja zabija, nie dopuszczając do zagnieżdżania sie jajeczka, to każda kobieta jest morderczynią, ponieważ naturalnie conajmniej połowa zaplodnionych komórek jest usuwana z organizmu kobiety. Nie każda się zagniezdża w macicy. Czy to oznacza, że kobieta zabiła swoje dziecko? Nie! To jeszcze nie jest ciąża! Już nie mówie o definicji ciąży, jaką podaje WHO, ale na logike. Kiedy test beta hCG czy zwykłe testy ciążowe wykrywają ciąże? Wtedy, gdy komórka już zostanie umocowana. Dopiero wtedy wydziela sie ten hormon i dopiero to jest wkaźnik ciązy. Troche rozsadku. Zamiast kombinować i utrudniac sobie życie trzeba przyjąć rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hołk Re: Antykoncepcja po fakcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu To ja tak dorzucę , że właśnie wg WHO ciąża zaczyna się od momentu zagnieżdżenia się zapłodnionego jajeczka w macicy. A hormonalne środki antykoncepcyjne, te przyjmowane regularnie, jak i antykoncepcja "po" działają na takiej zasadzie, że zapobiegają jajeczkowaniu i zagęszczają śluz, żeby plemniki nie mogły dotrzeć do jajeczka <jeśli doszło do jajeczkowania> oraz utrudnianie zagnieżdżenia się jajeczka w macicy. Odpowiedz Link Zgłoś