Dodaj do ulubionych

prezent od świadkowej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
W październiku będę świadkową mojej siostry ciotecznej i mam problem - nie wiem jaki prezen wręczyć Młodej Parze? Nie mam pojęcia co może się im podobać, bo nie mam z nią duzego kontaktu, może się widzimy dwa razy do roku, a świadkową jestem dlatego że w mojej rodzinie jest taka tradycja, że świadkową musi być siostra, a z niezamężnych dziewczym tylko my we dwie zostałyśmy.

Byłabym wdzięczna za każdy pomysł.

Pozdrawiam i dziękuje Młoda
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: prezent od świadkowej IP: *.knc.pl 20 lat temu
      wśród swoich ślubnych prezentów znalazlam jeden jedyny obraz. mysle ze to dobry
      pomysl wisi na ścianie, zdobi, cieszy oczy i kazdego dnia przypomina o tej
      szczesliwej chwili. nie jakis tam znowu drogi pejzaz, ale zwykły obraz: kwiaty
      w wazonie.
    • Gość: Kaśka Re: prezent od świadkowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Myślę, że najłatwiej byłoby przyszłą parę młodą zapytać co chcieliby dostać -
      to nie jest w złym tonie a jest szansa, że "młodzi" nie dostaną 20 tosterów, 10
      mikserów czy 15 kompletów pościeli w innych wymiarach niż mają kołdrę czy
      poduszki...
      • Gość: mloda_86 Re: prezent od świadkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        w tym rzecz - pytałam się ich co by chcieli dostać a oni na to że nie wiedzą

też na początku myslałam nad obrazem, ale gdy byłam ostatnio u nich, aby omówić sprawy weselne zauważyłam, że nie mieliby gdziego powiesić - mają małe mieszkanko i jak na razie planów na jego zmiane nie mają więc taki obraz by leżał gdzieś w szafie
    • Gość: heidi Re: prezent od świadkowej IP: *.petrus.com.pl 20 lat temu
      A ja mam pytanie co do tego "w mojej rodzinie jest taka tradycja, że świadkową
      musi być siostra, a z niezamężnych dziewczym tylko my we dwie zostałyśmy". To
      kto w takim razie będzie świadkował Tobie skoro już i ona bedzie zamężna?;))
      Proszę o odpowiedź.
      • Gość: warszawianka Re: prezent od świadkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        najlepiej to kase dac praktyczne tj.i napewno uzyteczny prezent dla nich
        bedzie:))
      • Gość: mloda_86 Re: prezent od świadkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Mi bedzie mogła osoba z zewnątrz to znaczy z poza rodziny, bo nikogo nie ma a nie będę czekać aż moja siostrzenica skończy 18 lat bo to będzie dopiero za 15 lat.
        • Gość: beata Re: prezent od świadkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
          jednym z najczesiej dawanych prezentów sa pieniadzie i moze nie jest to zbyt
          gustowne ale sprawdzone. prezenty sie nie dubluj a a mlodzie sami zdecyduja na
          co je wydac. innym dobrym pomyslem jest obraz,zegar scienny lub jakis wiekszy
          wazon lub swiecznik. niektorych zadowalaja dziela sztuki w drzewie a zatem
          figura np.czpli lub zyrafy stanie sie orginalna ozdoba domu. lub z innej beczki
          moze cos ze sprzetu agd np. jakis malakser lub kupenka mikrofalowa -
          przedewszystkim zalezy to od zasobmosci twojego portfela.
          • Gość: sucharek Siostrze... IP: *.bsk.vectranet.pl 20 lat temu
            możesz dać "coś ładnego" z biżuterii, w końcu to Twoja Siostra, więc może być prezent tylko dla niej, a poza tym od października będzie miała mnóstwo obowiązków, niech więc ma jakiś miły prezencik (a biżuterii nigdy za dużo)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka