Gość: fleeeja IP: *.e-wro.net.pl 20 lat temu witam ! mam pytanie czym najlepiej próbować usunąć plamy z soku owocowego oraz krwi? Czy je sie da usunąć, czy lepiej dać sobie spokój? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika9949 Re: usuwanie plam 20 lat temu Google-usuwanie plam.No i problem z głowy.:) Odpowiedz Link Zgłoś
shaolinka Stary sposób...Ale jary :) 20 lat temu Plamy z krwi najlepiej usuwać zimną wodą. Jeżeli krew nie jest już bardzo zaschnita to należy moczyć tkaninę w zimnej wodzie. Wtedy najlepiej schodzi. Jeżeli jest to na przykład ręcznik to można wyprć dwa razy w pralce w temperaturze np. 90 stopni ( ja prałam i zeszło - teraz ani śladu ) Jeżeli są to jednak delikatne tkaniny to tak jak wyżej - najlepiej zimną wodą :) A plamy z soku owocowego to myślę, że warto spróbować kwaskiem z cytryny (takim granulowanym) albo po prostu kupić jakiś bezchlorowy odplamiasz np. Vanisch :) POZDRAWIAM :)) Odpowiedz Link Zgłoś
deni58 Re: Stary sposób...Ale jary :) 20 lat temu Jednym z najlepszych sposobów na plamy typu owoce, warzywka itp jest polanie świeżej plamy wrzątkiem lub prawie wrzątkiem. Oczywiście nie dotyczy to plam z krwi. Odpowiedz Link Zgłoś