alejajaniemaco Warto dodac ze Adam to student WSGH gdzie ... 20 lat temu chodzi na wyklady pana Balcerowicza. I wszystko jasne. Dlatego glosuje na PiS a Balcerowicz musi odejsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Warto dodac ze Adam to student WSGH gdzie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Teraz wiemy skąd ten dogmatyzm Balcerowicza Znowu dziś ogłosił że nalezy schładzać gospodarkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Warto dodac ze Adam to student WSGH gdzie ... IP: *.aster.pl 20 lat temu bo gospodarke trzeba czasami schladzac przeczytaj jakiekolwiek podstawy makroekonomii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Warto dodac ze Adam to student WSGH gdzie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Owszem ale balcerowicz to maniak , dogmatyk, klapki na oczach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacaranda Wszyscy wiedza,ze Madonna jest walnieta IP: *.onlink.net 20 lat temu i to zdrowo. Ale zeby az tak glupia byla Maryla Rodowicz to naprawde trudne do uwierzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cruise to palant W co wierzą nasi idole? IP: *.21.pl 20 lat temu No to zakładam własną sekte hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Maryla i Gorniakowna powinny nosic czerwone nitki. IP: *.chello.pl 20 lat temu Pierwsza, zeby schudnac wreszcie a druga, zeby nauczyc sie spiewac i przeczytac pierwsza ksiazke w zyciu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacaranda Re: Maryla i Gorniakowna powinny nosic czerwone n IP: *.onlink.net 20 lat temu Gorniak udowodnila, ze umie spiewac. W koncu zajela drugie miejsce na festiwalu Eurowizji. A ciebie kto zna? Co potrafisz spiewac? Moze staniesz w koncu w zawody zeby popisac sie swoim glosem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: W co wierzą nasi idole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Ludzie przylecieli z galaktyki PiS2006 2600000 lat temu i pierwsze ich lądowanie miało miejsce we Włoszczowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook W co wierzą nasi idole? IP: *.pronet.lublin.pl 20 lat temu Kretynizm to wiara w jakiegoś Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot W co wierzą nasi idole? IP: *.crowley.pl 20 lat temu jedrzejczak to chyba powinna nosic inne bransoletki, takie zamykane na kluczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr W co wierzą nasi idole? IP: *.crowley.pl 20 lat temu Jestem etnologiem, Skąd tyle wrogości do wyznań? Przecież żyjemy w kraju, w którym (jako jednym z ostatnich w Eurpie) tak silne są związki ludzi z Kościołem i gdzie Kościół ma tak wielki wpływ na ludzi. Grzebanie zmarłych, w którym przejawia się wiara w życie pozagrobowe, odbywa się od 40 tyś lat. Wiara jest jednym z ważniejszych nośników kultury, motorem politycznym, podstawową funkcją tożsamości. Gwiazdy potrzebują najwyraźniej czegoś więcej. Nie muszą, jak już to zauważyliście, pracować 12h na dobę. Tom u Scientologów wreszcie odnalazł sens życia. Poznał kogoś, kto mówi mu, co ma robić. On zaś wydaje pieniądze, których nie jest w stanie przejeść. Ile można mieć Porshe i innych zabawek. Tom jest ważny, już nie tylko jako gwiazdeczka z uśmiechem. Działa wśród ludzi, oni są mu wdzięczni. Pragnę, z punktu widzenia etnologa, przestrzec przed ocenianiem wierzeń jedynie w kategoriach racjonalnych. Nie chodzi przecież o samą wiarę w takie a nie inne przedstawienie stworzenia świata. Wielki wybuch to również opowieść SF. Nie wiemy, skąd się wziął ten świat, ani co z nim będzie. Interesuje nas to, że wszyscy (włączając niewierzących) zadają sobie te pytania i opowiadają się za którąś z wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: W co wierzą nasi idole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Każdy w coś wierzy nawet jeśli nie wierzy ;) Ale sa Kościoły i sekty Wyznania setek milionów ludzi mające tysiące lat historii i grupki sekciarzy-zawsze były sekty w każdej kulturze Ważne jakie sa ich cele i środki działania Scjentolodzy wirzą w złotego cielca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: W co wierzą nasi idole? IP: *.crowley.pl 20 lat temu Są ludzie, którzy uważają Kościół za żydowską sektę... Sekta to pojęcie wartościujące. Scientyści są ciekawym zjawiskiem i nie wolno nam ich potępiać, tak jak tzw. "kanibalów" (kapitana Cooka zjedzono na Hawajach...) Złoty cielec? Mam nadzieję, że zdajecie sobie sprawę z tego, że każda grupa uważa swoich bogów za jedynie słusznych i prawdziwych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: W co wierzą nasi idole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Tak samo ateistów można uznać za sektę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-c2 W co wierzą nasi idole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu pierdoły,jak nie ma o czym pisać piszecie o taki bzdetach,losy ludzi nie zależą od czerwonych nitek,czy jakichś idiotycznych wymyślonych przez nawiedzonych w ubiegłym wieku głupków lecz od tego co sami osiągną,MARYLA GDYBY NIE MIAŁA TALENTU I CHARYZMY mogłaby się 40 lat temu obwiesić cała czerwonymi nitkami i nic by jej to nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: W co wierzą nasi idole? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Ja tam nie widzę istotnej różnicy między wiarą, że ludzi stworzył bóg Jahwe, a pewien zbuntowany anioł wszystko spierniczył, a wiarą, że ludzi na ziemię sprowadził zły bóg Xenu, a następnie częściowo ich wytępił. Jedno i drugie to jakaś tam koncepcja, judeochrześcijaństwo ma oczywiście dłuższą tradycję, co jednak nie dowodzi jeszcze jego słuszności. Religie w ogóle to jakaś dziwna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Godhimself Re: W co wierzą nasi idole? IP: *.lodz.msk.pl 20 lat temu Xenu? Kaczor Donald - byłoby bardziej wiarygodne moim zdaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atakowac rydzyka polskie biuro bezpieczenstwa narodowego, ha, ha IP: *.hsd1.or.comcast.net 20 lat temu polskie biuro bezpieczenstwa narodowego na strazy katomaryjnej mafii, co za cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bałamuciciel_kobie Kretyni IP: *.ar.wroc.pl 20 lat temu Tak bardzo mi żal tych ludzi... Mają miliony dolców w kieszeniach i kisiel w mózgach. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: W co wierzą nasi idole? 20 lat temu "Dlaczego różnym guru tak łatwo ich omotać?" Warto to pytanie zadać sobie, rozmyślając o tow. Grzybie z Ryja Maradyjo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CezaryT Re: W co wierzą nasi idole? IP: *.0501.adsl.tele2.no 20 lat temu Wybierz teologa Zamiast Scjentologa Wyznawcy xenu scjentolodzy Okrutnie w sercu są ubodzy Uwielbiają tylko pieniądze Nimi zaspakajają żądze Zaciekła wojna scjentologa Z fortuny stworzyła kult boga Są zajadli wobec niewinnych Krwawo wykorzystują innych Szatan powołał scjentologa On z człowieka uczynił wroga Pożąda władzy ponad światem Scjentolog jest rozumu katem CezaryT Dedykuję ten wiersz niżej wymienionym sekciarzom i odszczepieńcom: Tom Cruise, John Travolta, Bruce Willis, Priscilla Presley czy Shirley MacLaine Niech się nawrócą CezaryT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatara Nie widze w tym nic szokujacego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Zyjemy w kraju w ktorym podobno 97% ludnosci wierzy w podobne brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya głupie? jak każda religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Głupota? Na pewno, ale nie większa niż wiara w to, że dziewica urodziła dziecko, że świat stworzyła jakaś niewidzialna istota i że istnieją uskrzydlone postacie, zwane aniołami:)) Przyganiał kocioł garnkowi.. wiara w czerwony sznurek jest równie głupia co wiara w to, że wypowiedzenie magicznej formułki przed rzeźbą lub obrazem (świetym, a jakże) w czymś pomoże albo pokropienie wodą odegna zło:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignorant W co wierzą nasi idole? IP: *.range217-44.btcentralplus.com 20 lat temu "Zginęła w wypadku samochodowym..."-ło jezusiczku!!! Do tego momentu doczytałem...chyba zaraz odpadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ndfr W co wierzą nasi idole? IP: *.chello.pl 20 lat temu jak można brać przykład z aktorów filmowych w takich kwestiach? to chyba troszkę nie ich działka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zydziu Re: W co wierzą nasi idole? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu oł maj gad czy glupcow sieja czy oni tak sami z siebie ?? no ale w dzisiejszych czasach nju ejdż to robi furore gdzie pieniadz, slawa i poklask sa bogami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddddd Re: W co wierzą nasi idole? IP: *.brnt.cable.ntl.com 20 lat temu ja gdy mam cos waznego do zalatwienia np w piatek to sie nie myje 77 (dwie szczesliwe 7-ki daja super szczesliwa czternastke) godzin przed tym wydarzeniem. podobno to szczescie przynosi... Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: W co wierzą nasi idole? 20 lat temu Kto nie widział south parku o scientologach zapraszam tutaj: www.youtube.com/watch?v=E2VJRuD6baY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doli Re: W co wierzą nasi idole? IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 20 lat temu Jedna z pozytywnych rol chrzescijanstwa bylo skuteczne zwalczanie przesadow tego typu w poganskiej Europie. No, ale mamy nawrot poganstwa wiec wszystko sie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 W co wierzą nasi idole?W ideał Jana Pawła II 20 lat temu Zakon. Czystość i dziewictwo w sensie brudnego seksu. Rodzina jaką głosił Jan Paweł II, a jakiej nigdy nie miał bo nie potrafił. I jeszcze kilka dyrdymałów. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Mydło!!! debile!To nasz Jan Paweł II 20 lat temu Przejdziemy to pranie naszej duszy!!! Będziemy czyści jak pielucha po regeneracji. Jak Aktor co go podziwia Hitlerowiec w Krakowie. Ludu Polan powstań z kolan. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: W co wierzą nasi idole? 20 lat temu mmój Boże jakie to żałosne,żeby dorośli ludzie wirzyli w takie bzdury, mnie to się przydarzyło w młodym wieku, i to mnie wyleczyło na całe życie, też poszliśmy z kolegami do jakiejś sekty, gdzie był ukwiecony obraz jakiegoś guru pod, spodem dary które wierni przynosili, nie pamiętam już dlaczeo trzeba było się do niego modlić, prznosić dary w naturze lub pieniądze, trzeba było długo chodzić i wspomagać pasożytów , aby dostąpić zaszczytu przyjęcia do tej sekty, po inwigilacjach i donosach, mnie odżucili, twierdząc że mam guru kturym jest Chrystus, zostałam uratowana, bardzo trudno było od nich się wyrwać jak już ktoś został przyjęty i zaprzysiężony. Rodzice pilnujcie młodzież. do wyborów pójdę każdy głos na wagę Złota. też chcę rządzić, pozdrowienia od szerszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Bzdury?Pokolenie Jana Pawła II. 20 lat temu znowuż przycicnołem nieopatrznie enter. To już nawyk. szerszen039 napisała: > mmój Boże jakie to żałosne,żeby dorośli ludzie wirzyli w takie bzdury, > mnie to się przydarzyło w młodym wieku, i to mnie wyleczyło na całe życie, > też poszliśmy z kolegami do jakiejś sekty, > gdzie był ukwiecony obraz jakiegoś guru pod, spodem dary które wierni przynosil > i, > nie pamiętam już dlaczeo trzeba było się do niego modlić, > prznosić dary w naturze lub pieniądze, > trzeba było długo chodzić i wspomagać pasożytów , > aby dostąpić zaszczytu przyjęcia do tej sekty, > po inwigilacjach i donosach, mnie odżucili, > twierdząc że mam guru kturym jest Chrystus, > zostałam uratowana, bardzo trudno było od nich się wyrwać > jak już ktoś został przyjęty i zaprzysiężony. > > Rodzice pilnujcie młodzież. I tak nie upilnujecie. Ale próbujcie. Amen > > do wyborów pójdę każdy głos na wagę Złota. > też chcę rządzić, > > pozdrowienia od szerszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
koninawburaczkach Imperator vs. żebro 20 lat temu Nie wydaje mi się, żeby gwiezdny imperator był bardziej bzdurny od panienki kiełkującej z żebra i szatańskiego węża. ---------------------------------------------------------------- www.myspace.com/koelhybris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master W co wierzą nasi idole? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu kocham ja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: W co wierzą nasi idole? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Zastanawia mnie niezachwiana pewność niektórych z was, że Bóg nie istnieje. Ludzie WIERZĄ, ze istnieje i nie twierdzą, że WIEDZĄ. Wy WIECIE, że nie istnieje...Bo?? Ogarnęliście już rozumami całą strukturę świata? Czy wszystko można udowodnić? Jeśli śniło ci się, że - na przykład - stałeś nad wodą, a woda zmieniała kolor i opowiadasz mi ten sen, który dobrze pamiętasz to: 1. mogę ci uwierzyć, że istotnie to śniłeś 2. mogę ci nie uwierzyć, że miałeś taki sen. Jeśli nie uwierzę i zarzucę ci kłamstwo - jak mi udowodnisz, że to prawda? Jak mi udowodnisz, że byłeś wczoraj wieczorem na spacerze z psem, jeśli nikt tego nie widział, bo nikogo nie spotkałeś? A nawet jeśli spotkałeś, mam prawo temu świadkowi nie wierzyć, bo ostatecznie kamery nie miał, a jego słowo nic dla mnie nie znaczy? JAK mi to udowodnisz? Moja niewiara jest potęgą - NIE i koniec. Nie pochlebiajcie sobie - przeczytanie paru książek, pooglądanie świata przez dwadzieścia parę lat to za mało, zeby WIEDZIEĆ. Przeczytanie tysięcy książek i przeżycie stu lat - też. Czujecie się lepsi, bo zbyt inteligentni, żeby "wierzyć w bajki". Lepsi od was wierzyli. A wasza niewiara też jest wiarą. Wy WIERZYCIE, że Boga nie ma. Bo nie możecie wiedzieć, tak jak nie możecie wiedzieć, czy w waszych komórkach nie zaczął się dziś niekontrolowany rozrost i zmiany histopatologiczne, choć to wasze komórki. Nie wszystko ogarnia umysł. Tych zmian, na przykład - nie. A jeśli taki rozrost się zaczął, posuwać się będzie tak samo jak u tych, którzy wierzą, dokładnie tak samo, ale sposób w jaki staniecie przed tym faktem będzie różny. Jestem onkologiem z dwudziestoletnim stażem. Oglądam wiarę i niewiarę na co dzień. Są takie przypadki, które zawsze kończą się tak samo, z punktu widzenia bilogii. Ale oglądam umierających wygranych i przegranych. Macie wykształcenie, pieniądze, swoją niewiarę, swoją niezachwiną pewność udane życie, piękny dom, rodzinę? Fajnie. Póki co...Dużo przed wami - są drogi na które wchodzi się samotnie i nikt, nawet najbardziej kochający człowiek, nie może na nich towarzyszyć. Spróbujcie się wtedy oprzeć na swojej pewności... powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: W co wierzą nasi idole? 19 lat temu Pozddrawiam Pana serdecznie, panie xxx Odpowiedz Link Zgłoś