Dodaj do ulubionych

Suszarka do włosów

20 lat temu
Jaką suszarke wybrac? Jakimi kryteriami się kierować?
Co powinna mieć?
Wiem, ze chcę zimny nawiew, ale nic poza tym nie przychodzi mi do głowy.
Obserwuj wątek
    • etykietka Re: Suszarka do włosów 20 lat temu
      Ja kupiłam taką
      idg.allegro.pl/show_item.php?item=140924671
      Wprawdzie nie ma zimnego nawiewu , ale włosy układa fajnie
    • anabel7 Re: Suszarka do włosów 20 lat temu
      twarz2, napisz troche wiecej szczegolow: czy masz dlugie czy krotkie wlosy,
      geste czy rzadkie, czy to ma byc lokosuszarka czy swykla susz., czy ma sluzyc
      do ukladania wlosow czy tylko do suszenia.
      • twarz2 Re: Suszarka do włosów 20 lat temu
        Włosy długie, gęste. Zwykła suszarka - taka do suszenia głównie, układanie też,
        ale rzadziej.
        Na pewno chce mieć zimny nawiew, ale wiem, że sa jakies z funkcją jonizacji, z
        czyms tam ceramicznym itp. No i nie wiem co z tą wiedzą zrobic :)
        • aankaa No i nie wiem co z tą wiedzą zrobic :) 20 lat temu
          zapomnij o niej
          idź do byle jakiego sklepu, kup najprostszą (nawet taką za 19,99)

"chce mieć zimny nawiew, ale wiem, że sa jakies z funkcją jonizacji, z czyms
          tam ceramicznym itp. No i nie wiem co z tą wiedzą zrobic :)"
          • Gość: Aga Re: No i nie wiem co z tą wiedzą zrobic :) IP: *.as.kn.pl 20 lat temu
            No i co się nabijasz :D

Zawsze miałam takie najprostsze, a teraz zamarzyła mi sie taka fajna..
        • anabel7 Re: Suszarka do włosów 20 lat temu
          Do długich gestych wlosow najlepiej nadaja sie suszarki o duzej mocy np.2000
          watt. Idealnie, jesli jest mozliwosc niezaleznej regulacji sily nawiewu i
          tepmeratury (np. w rowencie). Dodatkowy przycisk zimnego powietrza potrzebny
          jest do utrwalenia fryzury.
          Super wyposazeniem jest jonizator. W suszarkach jonizujących (np.remington,
          rowenta, philips) znajduje się wyzwalacz jonów naładowanych ujemnie, które
          neutralizują działanie jonów dodatnich. Tym samym zmniejszają rozmiar molekuł
          wody, ułatwiając w ten sposób ich przenikanie w głąb włosa. W ten sposób
          pomagają wygładzać powierzchnię łuski włosa.
          Dodatkowe wyposazenie w postaci dyfuzora przydaje sie, jesli chcemy podniesc
          odrobine wlosy u nasady (otrzymujemy efekt gestych wlosów),wiec twarz2 pewnie
          go nie bedziesz potrzebowala.

Jesli chodzi o loko-suszarki, wybierz sobie taka z szeroka szczotka. Braun ma
          fajne szczotki ale te suszarki sa slabe w mocy, poszukaj sobie cosc z
          remingtona, rowenty lub philipsa.
          • twarz2 Re: Suszarka do włosów 20 lat temu
            Dziękuję ślicznie za radę :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka