ewusia132 19 lat temu podczas prasowania wylatuje kamień, nawet para brudzi ubranie, probowałam juz z octem..ale nie bardzo..macie moze pomysły jak przywrocic czystą sprawnosć żelasku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inna Re: kamień z żelaska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Co to jest żelasek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: kamień z żelaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Mam też taki problem i sama nie wiem już co robić. Już od dawna zaczęłam używać wody niegazowanej, kupionej w sklepie i nadal kamień sypie mi się z żelazka. Ciekawa jestem czy są jakieś sposoby na te kamyczki wyskakujące razem z parą. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: kamień z żelazka 19 lat temu Jak się odkamieni gorącym octem od czasu do czasu, to nic nie wylatuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allo Re: kamień z żelazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Należy używać wody d e s t y l o w a n e j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: kamień z żelazka IP: *.akron.net.pl 19 lat temu A ja od zawsze używam wodu destylowanej i też mam ten problem. Już parę razy żelazko" buchając" obrzydliwym kamieniem zniszczyło mi ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: kamień z żelaska 19 lat temu Żelazko trzeba czyścić, tak każą w każdej instrukcji. Nawet te żelazka, które teoretycznie sa samooczysczjace się. Należy tylko przeczytać instrukcję i stosowac sie do zaleceń. Skończa sie problemy. Dodam tylko, że taka operacje wykonuje sie dosyć często, wg zaleceń co 2 tyg - 1 mies, zależnie od typu żelazka. Odpowiedz Link Zgłoś