marrtawu 19 lat temu Czy znacie jakieś spooby jak "rozmiękczyć" twarde boki pantofli? Dorobiłam się już czterech plastrów:) Dzięki za wszelką pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazkax Re: obcierające buty 19 lat temu mhh,ja mam stary sprawdzony sposób,ale.... do tego potrzebny jest młotek i kawałek flaneli albo kocyka.boki bucików przykrywamy kawałkiem tegoż materiału i obijamy młotkiem aż skórka zrobi się miękka. W ten sposób mój małżonek uratował moje stopy od pęcherzy . Odpowiedz Link Zgłoś
mariolaw8 Re: obcierające buty 19 lat temu wujek kiedyś nasmarował od wewnątrz krawędzie kremem lub wazeliną a później wkrętakiem "jeździł""masował"(nie wiem jak to nazwać)aż zrobiła się miękka krawędź, sama kiedyś próbowałam młotkiem jak w poprzedniej poradzie,zrobiłam to mało delikatnie i zniszczyłam wyściółkę porwała się i buty trafiły do śmieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: obcierające buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu jest taki preparat do rozmiękczania skóry, kupiłam go w sklepie Daichmana ale chciałam zwrócić uwagę na coś innego, ponieważ mnie dosyć często obcierają buty na piętach doszłam do wniosku,że najlepszym wyjściem są "podpiętki", wkładam do półbutów i po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś