Dodaj do ulubionych

woda w lodówce

IP: *.ghnet.pl 19 lat temu
mam lodówkę z automatycznym odszranianiem i dzisiaj zauważyłam wodę w miejscu
gdzie są pojemniki na warzywa, mam wrażenie, że zatkał się otwór w lodówce,
ale nie wiem czym go przeczyścić i czy można samemu, nie chcę nic uszkodzić

z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: ewqa Re: woda w lodówce IP: *.adsl.inetia.pl 19 lat temu
      Mozna samemu, wez kawalek druta i wepchnij w otwor, powinno pomoc.
      • Gość: mika9949 Re: woda w lodówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        No właśnie też si nad tym zastanawiałam,tylko u mnie z pewnością nie jest to
        wina otworu(bo co jakiś czas przepycham).Wiec jaki może być inny powód???
      • Gość: iza Re: woda w lodówce IP: *.ghnet.pl 19 lat temu
        dzięki za rady, delikatnie przeczyściłam otwór, faktycznie był zatkany i na
        razie jest ok

pozdrawiam
        iza
    • Gość: Matylda Re: woda w lodówce IP: 85.112.196.* 19 lat temu
      Przepychasz tylko otwór a tam dalej jest taka rurka, która odprowadza wodę do
      specjalnego pojemniczka. Trzeba przepchać całą rurkę bo tam robi się taki szlam
      i on zatyka.
    • gabi_43 Re: woda w lodówce 19 lat temu
      A może kilka razy wstawiłaś nieostudzone jedzonko ?
      W mojej lodówce jest na tylnej ściance korytko , dziurka i specjalny "bagnecik".
      A może na lodówkę świeci słońce ?
      • kinn26 Re: woda w lodówce 19 lat temu
        tez mam taki problem z lodówką, przeczyściłam takim załaczonym patyczkiem
        dziurke w lodówce ale woda po 2 dniach znów jest pod pojemnikiem na warzywa, co
        robic ??
        • agakonkol Re: woda w lodówce 19 lat temu
          ...u mnie to samo, czym przeczyścić to wszystko???????
          • Gość: silaisa Re: woda w lodówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
            Też mam taki problem.Dzisiaj po próbach przetkania wlałam odrobinę ace,spieniło
            się,wypłynęły jakieś farfocle,powycieralam.Później po troszkę wlewałam wodę
            żeby przepłukać.Przetkało się.Mam nadzieję,że lodówka się nie rozpuści ;))
            • jadwiga_r Re: woda w lodówce 19 lat temu
              Do tego celu wykorzystałam przewód elektryczny, odcięty od zepsutej suszarki do
              włosów.
              Przewód ten jest elastyczny i można go dość głęboko wpuścić do otworu, gdzie
              powinna ściekać woda.
        • koza031 Re: woda w lodówce 19 lat temu
          Musisz użyć długiego w miarę elastycznego przewodu, takiego który wyjdzie aż do
          rynienki znajdującej się z tyłu lodówki. Zanieczyszczenia mogą być głęboko nawet
          u ujścia do rynienki.
          • Gość: damianolo Re: woda w lodówce IP: *.jgora.dialog.net.pl 19 lat temu
            Zgadza się! U mnie w lodówce właśnie tak było. Na tylnej ściance znajdowała się
            rynienka, która była pełna wody, która to następnie się przelewała i wyciekała
            pod pojemniki z warzywami. W rynience znajdował się otworek ze specjalnym
            pręcikiem, ale pomimo jego wetknięcia do końca woda dalej stała w rynience.
            Dopiero wziąłem drucik miedziany o przekroju 1 mm i długości około 50 cm.
            Wepchnąłem go aż doszedł do końca i woda momentalnie zeszła z rynienki. Było
            widocznie zapchane na samym końcu. Teraz jest OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka