Dodaj do ulubionych

dziwna sprawa :/

19 lat temu
moze któras z was mogłaby mi coś poradzić.otóż walcze od długiego czasu z
zapalenie mieszka włosowego na nogach i juz brakuje mi sił.ilekroc sie ich
pozbede, za chwile znowu sie pojawiaja...coz,lato przyszło i chciałabym
załozyc jakąs sukienke lub spódnice, niekoniecznie krótka.dermatolog wymysla
coraz to inne masci,antybiotyki,mydełka itp. czy któras z was spotkała sie z
czym takim?jak sobie poradzić?
Obserwuj wątek
    • alexxa6 Re: dziwna sprawa :/ 19 lat temu
      zrobić dokładne badania,choroba skórna może być następstwem całkiem innego stanu
      zapalnego w organizmie.
      vanilla-cafe.net/
    • Gość: Anka Re: dziwna sprawa :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Nie golić nóg maszynką. Włoski wtedy wrastają pod skórę i zapalenie mieszków
      włosowych gotowe.
      • zabeczka84 Re: dziwna sprawa :/ 19 lat temu
        potwierdzam. Golić kremem. Ja też bardzo czesto miałam zapalenie, masci i kremy
        nie pomagały, dermatolog rozkładał ręce. Zmieniłam maszynkę na krem Veet do
        skóry wrażliwej a miejsca gdzie wrastały włoski potraktowałam ostro peelingiem z
        kawy, na koniec zabiegów warstwa oliwki dla niemowląt z wit F. Śliczne nóżki mam :P
        • elka83 Re: dziwna sprawa :/ 19 lat temu
          dzieki za odpowiedzi:)
        • Gość: ja jaki peeling z kawy? IP: *.adsl.inetia.pl 19 lat temu
          jak sie robi peeling z kawy???
          • Gość: agnieszka Zapalenie mieszków IP: *.unused.derbynet.waw.pl 19 lat temu
            Na zapalenie mieszków najlepszym lekarstwem jest słońce, a jak go nie ma to
            dermatolog poleciła mi krem Cerkoderm 15 (dostępny w aptekach). Krem dobry jest
            też na pięty
          • zabeczka84 Re: jaki peeling z kawy? 19 lat temu
            Kupujesz kawe najtańszą mieloną, ale trzeba zwrocić uwagę czy jest czysta (bo
            domieszki zbożowej nie są odpowiednie). Ja kupuje 500 gram marki "1" carrefoure
            za 1.50 czy jakos tak. Na całe ciało to wychodzi ok 2 filiżanek kawy sypkiej,
            wrzucasz do miski i zalewasz gorącą wodą ale tylko tyle by kawa została
            przykryta. Jak trochę przestygnie możesz peelingowac ciało. Niektórzy dodają
            cynamon lub imbir. Ja przed nałożeniem na ciało dodaję trochę zelu pod prysznic
            lub mydła w płynie, lepiej się potem spłukuje.
            W zasadzie peeling z kawy stosuje się przy celulitisie bo świetnie wygładza ciało.
            Druga metoda to peeling cukrowy. Cukier mieszamy z żelem pod prysznić lub mydłem
            w płynie, ale trzeba się spieszyć bo cukier się szybko rozpuszcza.
            • Gość: gospodyni domowa Re: jaki peeling z kawy? IP: *.dip.t-dialin.net 19 lat temu
              cukier dodaje sie do oliwy z oliwek oliwy z oliwek :)
    • kalina997 Re: dziwna sprawa :/ 19 lat temu
      zgadzam się, przy wrastających włoskach najlepiej używać kremów zamiast
      maszynki (najlepiej do skóry wrażliwej), Ja miałam ten problem przy depilacji
      bikini, kupiłam sobie wtedy Duo bikini veeta i problem się skończył - przy
      okazji krem łagodzący "po" zlikwidował swędzące krosteczki...
      A może krem przeciw wrastaniu włosków? Widziałam taki w drogerii - też Veet-a,
      nie kupowałam bo nie mam już problemu, ale może któraś próbowała?
        wow,dzięki za pomoc,zobaczę co się da zrobić :) pozdrawiam wszystkie śliczne nóżki
        • Gość: ? Re: dziwna sprawa :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
          A ja mam pytanie odnośnie kremów do depilacji:
          Czy usuwa takie krótkie włoski czy trzeba je wyhodować?
            ja muszę trochę wyhodować inaczej prawie zdzieram je ze skóry bo ciężko schodzą :/
          :(,niestety ponawiam prośbe o pomoc,peelingi nic nie dały,krem Veet też ani
          oliwka dla niemowląt.Dalej mam krosteczki...jeśli ktoś ma pomysł....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka