Dodaj do ulubionych

Nowe w TVP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:04
Jak Wam się podobało wczorajsze przerwanie filmu, nadawanego w Jedynce od 20.
po to, żeby widzowie wszystkich kanałów musieli warować pod krakowskim oknem
(jeszcze pustym)? Czy nikt nie zauważył niestosowności zachowania się tłumu,
który po zaintonowanej po włosku przez papieża modlitwie wydzierał się "sto
lat" do pustego już okna?
Obserwuj wątek
    • karampukpuk Re: Nowe w TVP 27.05.06, 13:33
      Gość portalu: lalka napisał(a):

> Jak Wam się podobało wczorajsze przerwanie filmu, nadawanego w Jedynce od 20.
      > po to, żeby widzowie wszystkich kanałów musieli warować pod krakowskim oknem
      > (jeszcze pustym)?

Bardzo się podobało. Wreszcie wiem, dlaczego płacę za kablówkę. Na TVN jak
      zwykle kogoś mordowali, gdy papież w oknie...

Czego oczekiwałaś po Bronek TV? :)
      • Gość: lalka Re: Nowe w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 11:12
        Właśnie się zastanawiam, czego oczekuję. Jako sponsor kilku publicznych kanałów
        (poprzez haracz zwany abonamentem) o 20 miałam taki wybór, że filmik o
        rehabilitacji człowieka koniem był jedyną alternatywą w stosunku do
        wszechobecnego wszędzie indziej papieża. Oczekiwałabym, że mój wybór zostanie
        uszanowany. Rozumiałabym przerwanie filmu (bez żadnego tłumaczenia), z okazji
        zawalenia się gmachu Sejmu, czy nagłej śmierci prezydenta, ale to łączenie z
        podokienną widownią w Krakowie było żałosnym naginaniem medialnych faktów do
        rzeczywistości. Papież pokazał klasę, widownia wręcz odwrotnie, czego też nie
        zauważono na czas, żeby przerwać pokazywanie bałwochwalstwa tym, którzy się od
        tego dystansują. Na koniec pozwolono widzom powrócić do oglądania tego, co
        chcieli, bez słowa przepraszam.
        Przypadek ten najlepiej dowodzi, że utrzymywanie kilku programów przez TVP jest
        zupełnie zbędne. Skoro nikt nie widzi potrzeby ich zróżnicowania, ja nie widzę
        potrzeby płacenia i utrzymywania monotematycznego molocha.
        • karampukpuk Re: Nowe w TVP 28.05.06, 14:34
          Obawiam się, że to dopiero początek - a oczwiście zgadzamy się, że to jest skandal.

Ktoś już zauważył, że po wygranej PiS telewizja publiczna zamienia się w TV
          Trwam. Coś w tym jest...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka