Dodaj do ulubionych

Mózg - twoje centrum dowodzenia

IP: *.chello.pl 19 lat temu
chyba jestem mężczyzną (mimo że zasadniczo jestem kobietą), ponieważ numery
telefonów, dokumentów, piny itd. zapamiętuję jako ciągi cyfr, ewentualnie
liczby, a ten pomysł z numerowaniem ciała tylko by mi mętlik w głowie zrobił.
Obserwuj wątek
    • tetlian Re: Mózg - twoje centrum dowodzenia 19 lat temu
      16 punktów. Nie jest ze mną tak źle :)
    • Gość: hehe Re: Mózg - twoje centrum dowodzenia IP: *.acn.waw.pl 19 lat temu
      cytat:
      "Tak jak dla komputera podstawą jest twardy dysk, tak u nas taką rolę odgrywa
      właśnie ona. W niej mózg przetwarza informacje."

Od kiedy to komputer prztwarza dane twardym dyskiem? Od jakiegoś czasu nie
      śledzę rozwoju technologii komputerowych, czy coś mnie ominęło?
    • Gość: kobieta Re: Mózg - twoje centrum dowodzenia IP: 83.2.116.* 19 lat temu
      A ja jestem chyba facetem bo ciagle mam ochote na sex
    • Gość: Jj Re: Mózg - twoje centrum dowodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      "Leżąc, nabieraj powietrza tak, by najpierw wysoko unosiła się klatka
      piersiowa, a potem brzuch. Wykonuj ćwiczenie 10 minut."

Hej, hej! Powinno być dokładnie odwrotnie! Najpierw przepona, potem klatka
      piersiowa! Przy wydechu też najpierw opada przepona.
      I nie 10 minut! Może 1 lub 2.
      • rock_man Re: Mózg - twoje centrum dowodzenia 19 lat temu
        co za bzdurny artykul. autorka niby cos tam wie, niby cos przeczytala i probuje sama sklecic z tego 'autorski' tekst, jednoczesnie popelniajac gafe w co drugim zdaniu i wprowadzajac ludzi w blad. szkoda czasu na przyklady, bo trzeba by bylo poprawic caly artykul.
        wolalbym juz, aby byly to cytaty z ksiazek, a nie wlasne (bledne) interpretacje.

a co do testu. nie mierzy on czy ktos jest mezczyzna czy kobieta, ale czy ma zblizony mozg do ktorejs z plci. a jeszcze dokladniej, jaki poziom testosteronu sie posiada...
    • Gość: zp10 Re: Mózg - twoje centrum dowodzenia IP: *.4web.pl 19 lat temu
      Test sprawdzający pamięć jest do kitu. Np. pkt 13 dot. upomnienień za
      niezapłacone rachunki. Czasami nie płaci się w terminie, bo nie było środków, a
      nie dlatego, że się zapomniało.
      • Gość: april Re: Mózg - twoje centrum dowodzenia IP: *.sciences.univ-nantes.fr 19 lat temu
        dolicz sobie 4 punkty za nieumiejetnosc czytania ze zrozumieniem, pkt 13 dotyczy
        niezaplaconych rachunkow ale przez zapomnienie o nich, nikogo nie interesuje w
        tym przypadku czy masz kase zeby je oplacic czy nie
    • Gość: zp10 Re: Mózg - twoje centrum dowodzenia IP: *.4web.pl 19 lat temu
      Przeczytałam raz jeszcze z wielką uwagą i, mam nadzieję, zrozumieniem. Otóz w
      punktach od 2 do 12 jest: gubie się, zapominam, nie mogę sobie przypomniec,
      trudno mi zapamiętać, nie mogę zapamiętać itd. Jedynie w punkcie 13 jest, jak
      jest.I jak sie dobrnie do tego ostatniego punktu, to można zapomnieć, czego
      test dotyczy......
    • Gość: kinga Mózg - twoje centrum dowodzenia IP: *.aster.pl 19 lat temu
      Pani Beato naprawdę warto się przygotować do kolejnych tekstów!!!!Też dobrze to
      wpłynie na Pani mózg!!!!!!!!
      • badjuk Re: Mózg - twoje centrum dowodzenia 19 lat temu
        (-2) punkty za zapamietanie poszczegolnej punktacji
    • Gość: noise Mózg - twoje centrum dowodzenia IP: *.cable.ubr01.haye.blueyonder.co.uk 19 lat temu
      jakie bzdury
    • Gość: aga A my z mężem nie podlegamy tym regułom ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      To on zapamiętuje wygląd miejsc, a ja będac w obcym miescie ilość rond, przez
      które przejechałam i ilość skrętów w prawo ;-)... Najważniejsze, ze obydwoje
      dcoieramy do celów, bo jesteśmy przedstawicielami handlowymi obsługujacymi po
      1/3 kraju, a nasze firmy na GPS jeszcze długo się nie rzucą ;-).
    • Gość: reese Re: Mózg - twoje centrum dowodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      na prace mózgu bardzo pozytywnie wpływają kwasy omega3 i 6
      można je znaleźć np. w tłustych rybach, ja kupuje do smarowania żółtą Florę
      które tez je zawiera
    • Gość: Brunetka Re: Mózg - twoje centrum dowodzenia IP: *.adsl.inetia.pl 19 lat temu
      rozowe mozgi to maja swiniojady i blądynki ;)
      sledziojady i krowojady maja niebieskie mozgi.
    • Gość: ja Re: Mózg - twoje centrum dowodzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Pomimo gorzej funkcjonującej prawej półkuli mózgowej, jakoś egzystuję i staram
      się o tym nie myśleć...
    • Gość: Freemind Mózg - twoje centrum dowodzenia IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 19 lat temu
      Poradnik ma nieco przestarzale informacje.Od kilku juz lat wiadomo,ze w mozgu
      nie tylko obumieraja neurony ale i przybywaja nowe.Istotna jest stymulacja mozgu
      i korzystanie a niego .W naturze obowiazuje oszczednosc materialu i
      energii.Jesli np.wykonujemy zajecie wymagajace duzego wysilku fizycznego to
      nasze miesnie powieksza sie i odwrotnie u ludzi ktorych zajecie nie wymaga
      wysilku fizycznego miesnie sa mniejsze.Zmniejszaja sie takze z czasem miesnie u
      ludzi ,ktorzy przestaja je cwiczyc.Ta zasada stosuje sie takze do mozgu.Ludzie
      aktywni (zarowno umyslowo jak i fizycznie) zachowuja sprawnosc intelektualna
      nawet w bardzo podeszlym wieku i obserwowano u nich wrecz pojawianie sie nowych
      neuronow a takze tworzenie sie nowych synaps.Natomiast nawet stosunkowo mlodzi
      ludzie,ktorych aktywnosc sprowadza sie tylko do otwierania butelki z piwem lub
      wywolywania burd na stadionach sie nie byliby pewnie w stanie rozwiazac testow
      dla emerytow z demencja starcza.
    • Gość: milczek ściśnij pośladki i ugnij kolana IP: *.widzew.net 19 lat temu
      Żeby się tylko w urzędzie nie naciąć i jakoś tak nieświadomie nie zacząć kręcić biodrami ze ściśniętym tyłkiem i wysuniętymi kolanami.
    • Gość: ~~basia Cud pameci IP: 193.108.194.* 19 lat temu
      Nie ma możliwości wszystkiego zapamiętać. I nie trzeba nawet próbować.
    • naprawdetrzezwy Wyglądem przypomina pół orzecha? 19 lat temu
      To chyba móżdżek autora?

• naprawdetrzezwy Im dalej, tym większe debilizmy: 19 lat temu
      "Tak jak dla komputera podstawą jest twardy dysk, tak u nas taką rolę odgrywa właśnie ona. W niej mózg przetwarza informacje."

autor właśnie dokonał rewolucji i od dzisiaj dane przetwarzane są przez twarde dyski. Procesory zapewne zajmują się magazynowaniem danych...

;>>>

biegnę czytać dalej.
    • naprawdetrzezwy Ale jaja, debilizm do kwadratu: 19 lat temu
      "Najprostszy przykład to wielkość mózgu - kobiecy waży średnio 1200 g, zaś męski - 1350 g. To jednak żaden argument"

Nie ma to jak najpierw wagę uznać za niezbity dowód, by w następnym zdaniu zaprzeczyć samemu sobie.
      ;>>>

Czytam dalej...
    • naprawdetrzezwy Im dalej tym straszniej się robi: 19 lat temu
      " Otóż myślimy zupełnie inaczej. Kobiety np. szybciej zapamiętują szczegóły, które widzą, zaś mężczyźni myślą abstrakcyjnie. (...) Trudno się więc dziwić, że gubimy mężów w supermarketach."

A w tym czasie normalni ludzie, którzy RAZEM poszli na zakupy są nadal RAZEM.
      Sposób zapamiętywania szczegółów nie ma nic wspólnego z tym, że para jest razem, bo razem poszła na zakupy.

(tak, wiem, debile natychmiast idą w różne strony, ale tylko dlatego, że są debilami lub się nienawidzą/nie znoszą)
    • naprawdetrzezwy I na koniec fantastyczny kwiz. ;>>> 19 lat temu
      Jeśli zapominasz o wszystkim, lub nie potrafisz pamiętać, to...

tak! EUREKA! masz kłopoty z pamięcią.
      ;>>>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka