tou 19 lat temu Drogie Panie Jakie macie doświadczenia z produktami z serii W5 (Lidl) ? Do czego ich używacie i co możecie jeszcze polecić ? :) Wasze zaskoczenia i rozczarowania :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Matylda Re: W5 IP: 85.112.196.* 19 lat temu Rozczarowań nie było. Odkryłam te produkty dzięki Forum. Wszystkich jeszcze nie przetestowałam ale kilka już na stałe zagościły w moim sercu. - płyn do mycia naczyń - Bardzo wydajny, skuteczny, tani, nie wysusza rąk, ma przyjemny zapach. - środek do czysczenia łazienek - Szkoda, że nie odkryłam go wcześniej. Wreszcie zniknął problem czyszczenia kabiny prysznicowej z osadu i kamienia. Wcześniej prztestowałam chyba wszystko i zawsze było się do czego przyczepić. Tani - środek do czyszczenia WC - skuteczny, prawie bezdotykowy, wystarczy spryskać muszlę, odczekać parę minut i spłukać. Nie drażni rąk. - środek do mycia tłustych powierzchni - to chyba najlepszy wynalazek. Pierwszy raz myłam okap i kratkę na kuchni bez odruchu wymiotnego. Idealny do mycia powierzchni z inoxu. Tani. - odświeżacz do WC (ten stojący) - już się kończy a jeszcze pachnie. Skuteczny, ma miły zapach i tani. - żel do WC - wydajny, miły zapach, tani. To wszystko co sama przetestowałam. Ktoś tu niedawno chwalił środek do usuwania plam na dywanie i tapicerce a koleżanka chwaliła płyn do mycia szyb. Podobno idealnie można nim wyczyścić też lustra. Ogólnie środki godne polecenia. Skuteczne no i tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tou W5 19 lat temu Matylda, dzięki za komentarz. Przyda się, jak ja będę je testować :) Osobiście wypróbowałam W5 do czyszczenia łazienek - i bardzo podobał mi się tropikalny zapach. Nawet po sprzątaniu, jak wchodziło się do łazienki to ładnie pachniało. W szoku byłam, że wystarczy popsikać muszlę, a potem spłukać i brud po prostu spływa. A ten do czyszczenia tłuszczu też był ekstra. Pięknie wyczyścił mi kuchenkę. Nawet zakamarki :) Ale ja tylko wypróbowałam W5 do łazienkie i W5 do usuwania tłuszczu. Nie wiem, czy są inne. Ale z tego co napisałaś, to są :) Będę musiała kupić i wypróbować. A swoją drogą, to one są dostępne tylko w LIDLU ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: W5 IP: 85.112.196.* 19 lat temu Jest trochę tych środków (np. podobno dobry proszek do prania i płyn do prania w automacie, środki do zmywarek)ale np. w "moim" Lidlu trzeba się dobrze rozglądać bo te rzeczy nie stoją obok siebie. Acha, zapomniałam jeszcze napisać o moim najnowszym nabytku, uniwersalnym płynie do czyszczenia. Idealny do mycia mojej podłogi w kuchni (biała terakota!). Na lakierowanym parkiecie też się dobrze spisuje. Ma miły zapach, jest wydajny (koncentrat) i oczywiście tani. Te środki sa chyba tylko w Lidlu. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: W5 19 lat temu Mam i używam tylko płyn do prania kolorów, świetny, Na pewno jeszcze kuppię. Odpowiedz Link Zgłoś
tou Re: W5 19 lat temu A czy tym W5, do czyszczenia łazienek można czyścić WANNY AKRYLOWE ? Czy nie bardzo? Zazwyczaj piszą, żeby czyścić mydłem i miękką gąbką. Więc nie wiem czy aby ten W5 nie spowodował żółknięcia. Pierwszy raz spotykam się z Wanną akrylową i nie wiem, czym ją czyścić :) hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
asia9646 Re: W5 19 lat temu Wannę akrylową spokojnie możesz czyścić dowolnymi środkami w sprayu lub w żelu.Trzeba tylko uważać aby jej nie porysować. Odpowiedz Link Zgłoś
dota110 Re: W5 19 lat temu Polecam do prania tapicerki jak rowniez na plamy do dywanu pianke W5,dobre sa tez kostki do spluczki do wc,plyn uniwersalny.Kupilam plyn do naczyn ale jeszcze nie testowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: W5 IP: 85.112.196.* 19 lat temu Oczywiście. Ja czyszczę akrylowy brodzik i nic złego się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baja Re: W5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu A kto jest producentem w/m wyrobow? Odpowiedz Link Zgłoś
tou producent 19 lat temu Przed chwilą sprawdzałam i jest napisane tylko: Wyprodukowano dla LIDL POLSKA SKLEPY SPOŻYWCZE spółka z.o.o. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: W5 19 lat temu a ja polecam odplamiacz do ubran, wszystkie inne typu wanish moga sie schowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: W5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu ja używam z seri W5 :płyn do szyb - płyn do mycia naczyń -bardzo wydajny płyn uniwersalny np.do podłóg płyn do armatury,kamienia i rdzy-rewelacja schodzi wszystko kostki do WC płyn do płukania prania proszek do prania -jeżeli dopiera skarpety syn już jest świetny mleczko do czyszczenia firmy LEL też z Lidla tak jak cif tylko o połowę tańszy tak powoli testuję produkty i naprawdę godne polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
enita2 Re: W5 19 lat temu Wypróbowałam chyba wszystkie dostępne środki z tej serii.Na żadnym się nie zawiodłam.Od roku ,jeśli idzie o chemię to kupuję tylko te produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_43 Re: W5 19 lat temu Też używam produktów z tej serii , nie mogę jednak opędzić się od myśli , dlaczego są takie tanie ? Mam nadzieję , że po kilku latach mycia ścian , podłóg okien itp nasze domy nadal będą w dobrej formie i nie zawalą się jak domki z kart - umyte do cna ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: W5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Albo za kilka lat dziurawe pluca lub kiepski wzrok od oparow tych produktow. Odpowiedz Link Zgłoś
tou Wysoka cena - za reklamę 19 lat temu Hmmm, jednym z powodów, jest to, że nie są one reklamowane. Reklamy cudownych produktów jak Domestos, Vanish, Persil - są takie drogie, bo w skład ceny wchodzą koszty reklamy. Pewnie gdyby W5, byłoby reklamowane w TV, to nie kosztowałby np 4,99 zł, a 14,99 zł. Tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
siwamar Re: Wysoka cena - za reklamę 19 lat temu Uźywam płynu do łazienek i do kuchni,tym do kuchni spryskuję nawet spodnie męża jeśki wybrudzi je w garazu czymś tłustym, ale uwaga moja jest taka; dla mnie i mojej córki bardzo drażniący jest nośnik tego preparatu. mnie drażni drogi oddechowe , córce śluzówki oczu. Używam go zawsze przy otwartym oknie. Kiedyś chciałam wyczyścić min piekarnik, popsikałam i dosyc szybko prawie ze wsadziłam głowe do piekarnika; myslałam, że sie uduszę.Terez juz odhylam głowe na bok. Chwalę sobie bardzo kostki do spłuczki. Odpowiedz Link Zgłoś
tou Opary 19 lat temu Tak. To się zgadza. Ten preparat usuwający tłuszcz i wszelkie zabrudzenia w kuchni (pomarańczowa butelka) jest bardzo mocny. Jego opary są silne. Wiem coś o tym, bo zawsze gdy go używam to strasznie drażni drogi oddechowe. Wręcz ciężko jest oddychać. Od razu się kaszle i łzawią oczy. Dlatego najpierw popsikam, na przykład kuchenkę, odczekam jakieś 10 minut. Potem oparów już nie ma i można spokojnie wycierać :) Poza tym, jak popsikamy i zostawimy na 5-10 minut, to wtedy dobrze przeżre się brud i ładnie wszystko można doczyścić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Wysoka cena - za reklamę IP: 85.112.196.* 19 lat temu Ja tez tak uważam i chyba w tym tkwi tajemnica. Dobre produkty obronią się same bez natrętnych reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzua Re: W5 IP: *.4web.pl 19 lat temu Hej, a co powiecie o tabletkach do zmywarki? Są tanie, to wiem, ale czy są dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewqa Re: W5 IP: *.adsl.inetia.pl 19 lat temu Tabletki , sol i nablyszczacz sa bardzo dobre i tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili_vanili Re: W5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Ja zawsze kupuje produkty do zmywarki z górnej półki, ale skusiłam się zachwytami i kupiłam W5 do zmywarki - niestety to klapa w moim wypadku :/ za to W5 antykamień SUPER! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enika Re: W5 IP: *.mofnet.gov.pl 18 lat temu REWELACJA! Używam od kilku dni tych 5 w jednym (16 zł za 40 kostek) i są super! Naczynia błyszczące bez nalotów! POLECAM! Polecam tez "chusteczki" szczególnie do czyszczenia kucheki gazowej, okapu. Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: W5 19 lat temu Uzywam : płunu do czyszczenia łazienek ( żółto-pomarańczowa butelka), uniwersalnego płynu do czyszczenia powierzchni, kostek do WC, udrozniacza do rur- super!! Dla mnie totalnym niewypałem jest płyn do mycia szyb- porzuciłam go na rzecz MrMuscle, bo rozmazywał mi się nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tou W5 płyn do czyszczenia łazienek !! 19 lat temu Ten płyn do czyszczenia łazienek jest fenomenalny. Dzisiaj wymyłam nim pralkę w środku. Była wręcz czarna, ponieważ jest dość stara i była zapuszczona. A dzisiaj wyszorowałam ładnie i wszystko puściło. Wystarczyło poczekać 5-10 minut i po prostu przetrzeć !! Pralka wygląda jak NOWA !! Świetny jest. Poleca go !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
s.z-n Re: W5 19 lat temu Ta seria jest dosc popularna w Niemczech. Sama korzystam ale najbardziej mojemu mezowi przypadla do gustu pianka do czyszczenia szyb - uzywa jej w aucie i rewelacyjnie deszcz po szybie splywa. Nanotechnologia przy tym to nic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: W5 19 lat temu Czy ta pianka to coś innego niż płyn do mycia szyb? Kilka dni temu kupiłam płyn i umyłam jedno okno ale z wielkim trudem. Mialam podobne odczucia jak "aga". Wszystko sie rozmazywało i pozostawały smugi. Próbowałam obarczyć wina moją niezbyt nową ścierkę z mikrofibry bo aż trudno mi było uwierzyć, że coś z serii W5 mogło okazać się niewypałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tou Re: W5 19 lat temu A ja dzisiaj kupiła płyn do mysia szyb W5 i szczerze powiem, że lustra wymył bardzo ładnie. Bez smug i bez wysiłku. Nie wiem jeszcze jak działa na szyby w oknach, ale mam nadzieję, że równie skutecznie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tou Pianka 19 lat temu A tej pianki do mycia szyb, to nie widziałam. To jakaś nowość? Jak to działa i jak wygląda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini46 Re: Pianka IP: *.toya.net.pl 19 lat temu W "moim" Lidlu nie ma niestety płynu do łazienek ani do czyszczenia z tłustego... Mam jednak pytanie do użytkowniczek W5 - mam płyn do mycia naczyn ale on się nie pieni a jeśli już to bardzo mało....Czy wasze też są bezpienne? Sory, pierwszy raz wzięłam ten produkt, zawsze mi się pieniło a tu prawie śladowe ilości piany. Piszą że 1 kropla na 333 mycia....Jak to w końcu z tym jest? Odpowiedz Link Zgłoś
aga717 Re: Pianka 19 lat temu mój sie pieni. Jest przelany do butelki z dozownikiem i lekko rozcienczony, "psikam" go na gabke, nie mam do niego zastrzzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: W5 IP: 85.112.196.* 19 lat temu Mój też się pieni, nie nadmiernie ale jednak. Jest bardzo gęsty i wydajny. Poszukaj dobrze w Lidlu tamtych produktów bo pewnie sa. Cała sieć ma ten sam asortyment. Może jest tak jak w moim, że produkty nie sa poustawiane markami ale przeznaczeniem. W jednym kącie sklepu płyn do naczyń a w zupełnie innym kostki do WC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: W5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Miałam o zapachu zielonego jabłka pienił się mocno ale ten zapach taki mdły,teraz mam brzoskwiniowy i również pieni się dobrze,pachnie przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natala Re: W5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Witam Ja kupiłam tabletki do zmywarki W5 i płyn do szyb. Jestem bardzo zadowolona, płynem jak narazie myłam lustra w łazienkach i szklane półeczki i bez smug:) Napewno jest dużo lepszy od innych środków typu: Clin czy Ajax. Mamom, kóre mają malutkie dzieci polecam chusteczki nawilżane dla dzieci - Frotto (nie drogie i dobre:) A jeszcze mam w planach wypróbować ten środek do łazienek;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: W5 IP: *.4web.pl 19 lat temu A jakie masz zdanie na temat tabletek do zmywarki? W porównaniu z innymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: W5 IP: *.186.21.099.vip-net.pl 19 lat temu Ja po wypróbowaniu tabletek do zmywarki w5 już nie powrócilam do Calgonitu,trzeba tylko pamiętać o nabłyszczaczu i soli.Są naprawde bardzo dobre.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: W5 IP: *.4web.pl 19 lat temu Dziękuję za informację. Ale mam jeszcze jedno pytanie: czy nie ma takich tabletek w5, ktore mają już w sobie wszystko, łącznie z nabłyszczaczem i solą? Bo Calgonit ma i to jest wygodne, tylko ta cena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natala Re: W5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Ja polecam kostki do zmywarki W5, gdyż są tanie i dobrze myją. Używałam wcześniej Calgonitu czy Somatu, ale i tak zawsze wlewam dodatkowo nabłyszczacz i sól. Mogę polecić też kostki dostępne w Niemczech - Akuta, są równie dobre i tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: W5 IP: *.186.21.099.vip-net.pl 19 lat temu No ale jaki problem?przeciez nablyszczacz wlewasz raz na dwa tygodnie,i sól tez sypie sie od czasu do czasu,a gra jest warta świeczki,bo tabletki W5 kosztują coś okolo 5 złociszy,więc różnica kolosalna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: W5 IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 19 lat temu Kupilam odplamiacz W5 w butelce z psikaczem (pomaranczowym). Jest swietny, marchewka ze sliniaka nie ma zadnych szans :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natala Re: W5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Ja dzisiaj zakupiłam kolejne produkty z serii W5. Płyn uniwersalny (umyłam nim podłogi i umył ładnie:), środek do czyszczenia łazienek (jest rewelacyjny, dla mnie lepszy od Cifa:), również odplamiacz( wielka plama z bluzki mojej córy zniknęła). Acha i odświerzacz powietrza ten do postawienia (ładnie pachnie cytryną). Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r do Natalii 19 lat temu Jaki płyn kupiłaś do mycia szyb? Czy może w niebieskim opakowaniu o nazwie "W5 GLASS CLEANER"? Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r do Natalii 19 lat temu Zapomniałam zapytać o nazwę płynu odplamiacza do ubrań. Chciałam zakupić w pobliskim mi Lidlu, ale był tylko taki do czyszczenia tapicerek oraz płyn ułatwiający prasowanie, o którym sklep na metce z ceną zamieścił informacj, że ten płyn jest również do usuwania plam. Jednak na opakowaniu nie było wzmianki o usuwaniu plam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natala Re: do Natalii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Tak Jadwigo, właśnie tego płynu do szyb używam. Czyściłam nim jak narazie lustra, blat szklany w stole i jestem super zadowolona:) A ten odplamiacz nazywa się W5 (PRE WASH SPRAY)- odplamiacz w sprayu. Białe opakowanie z pomarańczowym spriskiwaczem. Jestem również super zadowolona, wszystkie plamy mi zniknęły. Pozdrawiam i polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
delicja11 Re: W5 19 lat temu czy tym preparatem z "psikaczem" W5 do lazienek, mozna myć armaturę łazienkowa i kuchenną , bo ja myje nim tylko wanne i zlew , a armatura nowa i boje sie troche. Mozecie zrobic mały opis w punktach co z serii w5 do czego, aby nie zniszczyc mytych urzadzen Czym myjecie sprzety inoxowe z lini w5? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem na tak Re: W5 IP: *.eranet.pl 19 lat temu Wypróbowałam kilka produktów W5 z lidla i jestem zachwycona . Płyn do łazienki prawdziwy hit , używam do wszystkiego prysznic, umywalka, wc , krany , nawet kafelki . Wczescniej uzywałam cilita ale byl drazniacy i nie bylo takich efektow. Kostki do Wc rewelka - domestos drazniaco-wyzerajacy poszedł w odstawkę. Odplamiacz do ubran - bomba , wszystkie plamy zniknęły , nawet na dywanie i tapicerce w samochodzie. Płyn uniwersalny - rewelacyjny do gresu i paneli. Płyn do prania ubrań kolor- bardzo ładnie dopiera , minusem jest to ze nie jest gęsty jak np. persil , wiec nie wiem jeszcze jak z wydajnoscia . Dopiero testuję . Cena bardzo atrakcyjna. Na razie wszystko - ja jestm oczarowana - nie znam lepszych srodków sklepowych . Nie mam natomiast porównania tych W5 z profesjonalnymi do łazienki np. HG, ravak do kabiny i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: W5 19 lat temu Mam pytanie odnośnie stosowania odplamiacza do ubrań, dywanów, tapicerki. Czy po "popsikaniu" odplamiaczem dywanu /z powodu plam/,należy nastepnie dywan zmyć czystą wodą?. To samo dotyczy ubrań i innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem na tak do jadwigi IP: *.eranet.pl 19 lat temu Jadwigo ja uzywam odplamiacza do ubran. Rozpylam na ubrania i do pralki. Jeśli natomiast uzywam tego samego odplamiacza do tapicerki w samochodzie to rozpylam na plamę , biore czysta wilgotna sciereczke i scieram i po plamie. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: do jadwigi 19 lat temu Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Pozdrawiam Jadwiga Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: W5 19 lat temu są tak dobre jak te wszystkie inne reklamowane ja zaczełam je kupować bo po co przepłacać używam do wszystkiego podłogi okna gary kupiłam cały zestaw co było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grau Re: W5 IP: *.sta.asta-net.com.pl 18 lat temu Tak... A odświeżacz powietrza naprawdę oczyszcza powietrze z zapachów i nie zostawia natrętnego, własnego aromatu (jest delikatny cytrynowy). Tylko co z tego? Lidl obecnie sprowadził jakiś śmieć zamiast odświeżacza W5. Dziwi mnie to trochę, że nie dbają o to by tanie i dobre produkty były w ciągłej sprzedaży. Najśmieszniejsze jest to, że kierownicy sklepów Lidl nie potrafią powiedzieć nic na temat dostaw. Czyli dostają "paczki niespodzianki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: E tam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu jedyna zaleta tych środków to niska cena, co do efektywności to mam jednak duży sceptycyzm, nie jest to żaden cud ale powiedzmy,że każdy ma swoje zdanie i swoje odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: W5 IP: *.mofnet.gov.pl 18 lat temu Ja od dłuższego już czasu używam produktów marki w5, (proszków i płynów do prania - nie sprawdzałam), wiec co do nich nie mogę się wypowiedzieć, ale pozostałe środki to rewelacja brakuje mi tylko czegoś do deski barlineckiej i gresu. Nie chce eksperymentować, więc może ktoś coś mi doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
enita2 Re: W5 18 lat temu Wyprobowałam już wszystkie dostępne środki z serii W5.Innych nie kupuję.Doszłam do wnniosku że niczego lepszego na naszym rynku nie znajdę.Żadne Cylity -Cliny itp. się nie umywają. Ostatnio odkryłam preparat na plamy(mankiety koszul itp.).Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: W5 IP: *.ssp.dialog.net.pl 18 lat temu Dobry mop z mikrofibry + czysta woda , brak plam , zacieków itp. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: W5 IP: *.ssp.dialog.net.pl 18 lat temu Odpowiedz wczesniej dotyczyla deski barlineckiej i gresu , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agula111 Re: W5 18 lat temu ostarnio umyłam okna płynem do usuwania tluszczu w kuchni. dla mnie rewelacja. szybko i bez mazow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita419 Re: W5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Moje pytanie dotyczy Lidla, ale innych artykułów, mianowicie chce zapytać czy któraś z Was kupowała w Lidlu włóczkę i czy warto(ma być 11 lutego). Z gory dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lato2 Re: W5 18 lat temu Z serii W5 polecam kosti WC-TABS -rewelacja(wrzucam i nie musze szorować), płyn do kuchni na tłuszcz-rewelacja, Do łazienki miałam cytrynowy czyścił fajnie i miał ładny zapach,teraz jest tropic i mi zapach nie odpowiada, co do kostek do zmywarki to napewno wypróbuje =,acha miłe panie (to ważne)nawet jak używacie kostek calgonit(proszej ,nabłyszczacz itd.0to musicie używac soli(ona zmiękcza wodę a w kostce jest za mała zawartość) i nabłyszczcza(można nastawić na niższy poziom nabłyszczania).wyczytałam to niedawno(nie pamiętam gdzie-sprawdze i napisze).Albo była to informacja przy nowej zmywarce Bosha, albo jakąś dodatkową ulotkę czytałm.Napewno to potwierdze.Napiszcie ile jest kostek W5 do zmywarki i jaka jest ich cena.Bo że sól można kupić tanio, nie koniecznie W5 to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyniu Re: W5 IP: *.cable.smsnet.pl 18 lat temu Witam, wczoraj zakupiliśmy 30szt kostek W5 za 7,40 bodajze. to sa te tańsze, bo również można dostać 40szt za 17zł ale te są już 5 w jednym bodajże, także cena troszke nizsza niż Calgonit.sprawdzimy je dziś lub jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: W5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu powiedzcie mi na co jest taki fioletowe plyn i zielony??? mam je od kolezanki z niemiec a na kazdym pisze to samo i nie mam pojecia do czego sa:( Odpowiedz Link Zgłoś
shaolinka Re: W5 18 lat temu Może jest to uniwersalny płyn, który jak nazwa wskazuje, jest do wszystkiego. Tylko trzeba go rozcięczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka będzie koniec Lidla IP: *.lodz.msk.pl 18 lat temu www.eksportuj.pl/artykul/pokaz/id/2970/lidl-zniknie-z-polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ane Re: będzie koniec Lidla IP: *.lan.gosk.pl 18 lat temu temat był już poruszany wtedy lidl wydał na swojej stronie oświadczenie , że to kłamstwo forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28680&w=78717192 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta domowa Re: no i dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu z artykułami w Lidlu jest jeden problem, nigdy nie wiadomo kto je wyprodukował, większość towarów nie ma pierwotnego producenta na opakowaniu i to mnie zniechęca, nie mam ochoty na kupno spożywki od jakiegoś bauera z niemiec albo szynki od duńczyka a jak przeczytałam,że sernik wyprodukowała firma niemiecka to już nieźle się uśmiałam, toż oni w ogóle nie umieją piec serników, kupiłam ze dwa polecane tutaj środki chemiczne i mówiąc prawdę nie zauważyłam, żeby były rewelacyjne, skuteczność taka sobie, zapach beznadziejny, więc dałam sobie spokój ale może innym bardziej pasują produkty w5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: W5 IP: *.pl 18 lat temu Są niedrogie i rewelacyjne. Tylko ich używam. Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: W5 18 lat temu Niedawno kupiłam płyn do tłustych powierzchni kuchennych, trochę drażniący zapach i koniecznie trzeba w rękawiczkach stosować, ale za to wreszcie coś skutecznego. Kupiłam tez kostki do WC do czyszczenia, trzeba wrzucić, wtedy musują i mają czyścić. Na razie jakiejś rewelacji nie zauważyłam. Uzywałam kiedyś tez kostek do WC do spłukiwania, ale teraz są tylko jakieś LEL. Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: W5 18 lat temu Na innym forum ktoś wspomniał o W5 do czyszczenia osadów wodnych- jest w takich niebieskich butelkach z czerwoną zakrętką. U siebie w Lidlu nie widziałam. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? Moje płytkiw łazience, niestety, pokryły sie brzydkim nalotem z kamienia. Nie mogę tego usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość usuwanie plam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu Ja chciałam sie zapytać jak czyścicie tapicerki samochodowe?Kupiłam sobie nowe auto i byłąm ostatnio nad jeziorem, zamoczyliśmy tapicerkę i niestety zostały plamy po wodzie, nie chce zniszczyć tych powierzchni próbując nowych środków odplamiających...czy macie dobre wypróbowane??Prosze o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: usuwanie plam IP: *.icpnet.pl 12 lat temu Niedawno sprawdziłam Cleantex Oranje - odplamiacz. Miałam plamy na kanapie, które nie chciały zejść. No i udało się. Nawet nie zostawił zacieku. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jewrioszka Re: W5 IP: *.knc.pl 18 lat temu A ja mam inne pytanie. Doszły do mnie informacje o wycofywaniu się Lidla'a z Polski. Informacja z prasy. Swiadczy o tym także fakt że kilka budynków (hal sklepowych)postawionych dla LIdl'a przejęły inne sieci np. Topaz. W związku z powyższym mam pytanie czy to jest marka tylko dla Lidla czy może można dostac gdzieś (np. w necie) te same produkty tylko pod inna nazwą handlową? Odpowiedz Link Zgłoś
juko14 Re: W5 11 lat temu Ja używałam W5 ale przerzuciłam się na DR OK ACTIVE do czyszczenia osad kamień brud - rewelacja! Mają też inne produkty, też sobie chwalę - wszystko co mogę to kupuję tej marki. Mega silne są a przy okazji mają niską cenę. TO chyba moje odkrycie roku. :) Wcześniej były tylko w sklepach AGD, teraz widzę coraz więcej w necie. Sama kupuję na Allegro albo w e-limonka.pl bo mają pełną ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
juko14 Re: W5 11 lat temu Sprawdziłam wszystkie, są do kitu! Za tą cenę można mieć lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś