Gość: anusia IP: *.chelm.mm.pl 18 lat temu kupiłam śliczne buty w przecenie, w sklepie mierzyłam na gołą stopę, w domu w rajstopach stały się luźne. czy da sie coś z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominikjandomin Re: za duże buty 18 lat temu Gość portalu: anusia napisał(a): > kupiłam śliczne buty w przecenie, w sklepie mierzyłam na gołą stopę, w domu w > rajstopach stały się luźne. czy da sie coś z tym zrobić? Ciekawe... A tak naprawdę: wieczorem czy po wysiłku stopa jest większa, rano jest mniejsza. Musisz o tym pamiętać i to uwzględniać. Zawsze mozesz założyć też skarpetki - butów się nie nosi na goła stopę - ANI TYM BARDZIEJ NIE MIERZY W SKLEPIE. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: za duże buty 18 lat temu a jak byś wsadziła wkładki ja tak zrobiłam filcowe od razu było ok Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: za duże buty 18 lat temu Kup specjalne wkładki, np.z Ryłki. Poszukaj na Allegro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bti Re: za duże buty IP: *.toya.net.pl 18 lat temu Fuj, jak można mierzyć buty na gołą stopę? Nie wspomnę o tym, że jest styczeń i wszyscy noszą teraz skarpetki/pończochy. Zdejmowałaś je do mierzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusia Re: za duże buty IP: *.chelm.mm.pl 18 lat temu tak, bo miałam grube skarpety a to są czółenka!!! jeśli uważasz, ze miałam skorzystać ze skarpetki oferowanej mi przez sprzedawczynię - używanej przez nie wiadomo ile klientek - to dzięki za dobrą radę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bti Re: za duże buty IP: *.toya.net.pl 18 lat temu Nic takiego nie radziłam. Zawsze można zabrać ze sobą lub kupić cienkie stopki czy podkolanówki. Tak jak ciebie obrzydza myśl o założeniu skarpetki po innych klientkach, tak samo mnie obrzydza myśl o kupieniu butów, które ty wcześniej przymierzyłaś na goła stopę. Zresztą buty zawsze mierzymy ma taką skarpetkę z jaką będziemy je później nosić. Adidasy, trapery - z grubszą bawełnianą skarpetą, czółenka - skarpetki rajstopowe. Teraz już wiesz dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: za duże buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Skarpetki,które oferuje sprzedawczyni są jednorazowego użytku.Jeszcze nie widziałam,żeby jakaś klientka wzięła taką stopkę,a po przymierzeniu butów oddała ją sprzedawczyni... Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: za duże buty 18 lat temu Gość portalu: anusia napisał(a): > tak, bo miałam grube skarpety a to są czółenka!!! nie wierzę !! są jeszcze takie ..., które czółenka (czyt: buty na wiosnę) mierzą na "grube skarpety" ps. za przysłowiowa złotówkę kupujesz "stopki" i wyrzucasz je do kubła z dala od sklepu (skoro uważasz, że używa je kilka osób) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: za duże buty 18 lat temu a zakładając wątek napisałaś "w sklepie mierzyłam na gołą stopę" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anusia Re: za duże buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu czytaj dokładnie, a potem się czepiaj. najlepiej od razu mnie ukamienujcie. każdej na pewno zdarza się zrobić coś nie do końca zdrowego, higienicznego, rozsądnego a wy rzuciłyście się na mnie jakbym była przestępcą. nie chce mi się tłumaczyć dlaczego tak było że mierzyłam buty na gołą stopę, prosiłam tylko o radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helenka Re: za duże buty IP: *.gdynia.mm.pl 18 lat temu nawpychaj w czubki waty i stare rajstopy.Mozna wrzucic buty do wrzatku, to się mogą obkurczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: za duże buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu widzę, że zamiast poradzić, wszyscy zaczęli biedną dziewczynę/kobietę objeżdżać :| mnie nie interesuje JAK przymierza buty w sklepie, ale wypowiem się tutaj bo wiem, jak jej pomóc, a nie dlatego, że lubię sobie powytykać ludzi palcami. ja wiem, jak to boli, jak ma się za duże buty, kupiłam moje przez internet i teraz szukam sposobów na dopasowanie ich do rozmiaru stopy. co prawda moje to adidasy, a nie czółenka. a więc tak: kupiłam filcowe wkładki - nic nie dało, bo stopa się podwyższyła i jeszcze prędzej wychodzi z buta. nawpychałam waty w palce, nic nie dało, było niewygodnie i czułam się wprost obrzydliwie, fuuj, wata w nogach :| teraz zajrzałam na różne fora, poczytałam i dowiedziałam się że wystarczy kupić inne, specjalistyczne wkładki, np. firmy Scholl, chociaż niekoniecznie tej. wyglądają mniej więcej tak: www.scholl.com.pl/fc_produkty.php?produkt=251 www.scholl.com.pl/fc_produkty.php?produkt=234 www.scholl.com.pl/fc_produkty.php?produkt=250 masz tu linki, i możesz wybrać coś dla siebie, ale radzę się skonsultować z jakimś szewcem okolicznym, on Ci dokładnie doradzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: za duże buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu z tymi wkładkami to spróbuj ,miałam (mam) podobnie , czółenka b.drogie w sklepie ok a w domu uciekały mi z nóg, kupiłam (za poradą z forum) wkładki "zapiętki" samoprzylepne tylko moje są żelowe i chodzę w tych butach 2 rok Odpowiedz Link Zgłoś