Gość: Atikola IP: *.leon.com.pl 23 lata temu Proszę o poradę czym usunąć plamę z żywicy. Jedna mała kropelka spadła mi na niebieskie spodnie z dresu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iza Re: Plamy z żywicy IP: *.dip.t-dialin.net 23 lata temu ja uzywam do takich plam odplamiacza Perplex plus jest super niestety nie wiem w jakich sklepach jest dostepny w polsce sprubuj poszukac naprawde sie oplaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: Plamy z żywicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23 lata temu Śmieszne, ale skuteczne: pokryć żywicę na materiale masłem i zostawić na jakiś czas. Potem patyczkiem z watą ściągać to paskudztwo, ewentualnie dodając masła. Na końcu zaprać tłuste plamy płynem do mycia naczyń. SKUTECZNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaisa Re: Plamy z żywicy IP: *.lodz.mm.pl 23 lata temu Tylko i wyłącznie terpentyną.Wiem,bo miałamm na spodniach wielką plamę z żywicy i żaden odplamiacz nie pomógł.Bierz na wacik/gazę trochę terpentyny i delikatnie dotykaj plamy.Żywica będzie sie przyczepiać do wacika,aż w końcu cała plama zejdzie.Na koniec upierz spodnie (bo terpentyna nie pachnie za ciekawie).Tylko uwaga: nie pocieraj plamy zbyt mocno,bo zostaną odbarwienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś