Dodaj do ulubionych

dobre noże kuchenne?

18 lat temu
Chciałabym kupić zestaw noży kuchennych, bo stare się szybko
zniszczyły. Zastanawiam się tylko jakie wybrać. Oglądałam różne
zestawy, potrzebuję czegoś trwałego. Podobno Gerlach już nie jest
taki dobry jak kiedyś. Na no-name szkoda mi pieniędzy. Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • kolec9 Re: dobre noże kuchenne? 18 lat temu
      wysłałam Ci info na e-maila
    • Gość: shane Re: dobre noże kuchenne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu
      W sklepach Duka - seria Kobe - japońskie noże kute dobra stal
      molibden-vanadium, warte swojej nie najniższej ceny, używam od roku
      w profesjonalnej kuchni i jestem bardzo zadowolony...
      • Gość: emilis Re: dobre noże kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
        polecam Gerlacha kute..kosztują ok 500-600 zł.. mam takie w domu od
        lat i jestem bardzo zadowolona.
        ps.pracowałam kiedys w tej firmie i ręczę za nie..pozdrawiam
        • dcio Re: dobre noże kuchenne? 18 lat temu
          nie wierze , ze stare sie zniszczyly :) od upadku zimnej wojny dobra stal
          bardzo staniala i tak od 25 lat nie ma w sprzedarzy zlych nozy. Moze warto
          zainwestowac 2 zl w oselke karborundowa, lub jak Cie nie stac poszukania kawalka
          granitu??
          • Gość: nożownik Re: dobre noże kuchenne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu
            www.nozechifa.pl/index2.html
            To są naprawdę dobre noże a Gerlach powinien już dawno nie istnieć ze swoim
            badziewiem. Jak rzeźnicy je wypróbowali to już o gerlachu nie chcieli słyszeć,
            nawet producent wykładzin podłogowych kupił u mnie 200 sztuk bo stwierdził że
            lepszych nie ma.
            • lookbill Re: dobre noże kuchenne? 18 lat temu
              ale na tej stronie nie ma cen tych noży :(
              • Gość: nożownik Re: dobre noże kuchenne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu
                powiem tylko że nie są tanie, najlepiej zadzwonić do firmy i się dowiedzieć,
                prawdopodobnie przez internet też można kupić.
                  W zakładce kontakt jest opis jak zamawiać.
            • dominikjandomin Re: dobre noże kuchenne? 18 lat temu
              Co to za chłam? Patrząc na zdjęcia i niezwykle ubogie opisy innego wrażenia nie mam.

Wolę kute Gerlachy. Nadają się i na świnię, a nawet do samoobrony.
                Sam jesteś chłam.
                • dominikjandomin Re: dobre noże kuchenne? 18 lat temu
                  Twoja wypowiedź świadczy tylko o tobie i twoich nożach. Bez odbioru.
                  • Gość: asc Re: dobre noże kuchenne? IP: *.multimo.pl 13 lat temu
                    Polecam bardzo noże Arcos.
          • Gość: slabne Re: dobre noże kuchenne? IP: 185.31.50.* 12 lat temu
            Tys sie chyba z choinki urwal... Nie ma zlych nozy? Moj brat ma w swojej restauracji zestaw tanich gerlachow ok 200zl za komplet - uwierz bardzo sie staralem ale nie udalo sie tego naostrzyc. Dziadowizna jakich malo. Z gerlacha niezle sa tylko te najdrozsze ale za ta cene masz juz np zestaw 3nozy Kai Wasabi ktore uwazam przy tej cenie za doskonale noze. Lepsze sa Kai Shun ale to dla profesjonalistow. Bardzo dobre sa fiskarsy powyzej twardosci 52HRC, i Kenosuke ktore tna jak zyletka i tak kosztuja. Osobisciw do uzytku domowego z cala odpowiedzialnoscia plecam Kai Wasabi - rewelacja, albo Duka- serie powyzej 52HRC. Nizsza twardosc jest juz mniej zadowalajaca. Ponizej 50HRC szkoda przeplacac. Lepiej kupic byle co w markecie.
            Co do ostrzenia to o granit mozna ostrzyc zeby a nie noze... Drobny marmur, granulat 1000-2000. Nizsza ziarnistosc jest do naprawy ostrza ale tylko dla doswiadczonych i profesjonalistow. Na ziarnie 100-500 latwo zniszczyc ostrze! Lepiej samemu nie bawic sie z drogimi nozami na grubym ziarnie.
    • Gość: E.A Re: dobre noże kuchenne? IP: *.bredband.comhem.se 18 lat temu
      Nie wiem czy w Polsce sa tej firmy (Japonia)noze,ale srawdz.Jesli tak to nie
      zaluj pieniedzy.Bedziesz je miec do smierci.Gwarantuje za nie bo je mam i nie
      zamienie nawet na zlote.
    • Gość: E.A Re: dobre noże kuchenne? IP: *.bredband.comhem.se 18 lat temu
      Przepraszam,napisalam Ci ,ze noze japonskie,ale zapomnialam o marce.Otoz nazwa
      na nich stoi "GLOBAL"I pamietaj o tym,ze tej firmy kazdy noz ma swoj nr.Nie
      kupuj takich rzeczy na czarnym rynku bo jest duzo podrobek.Jesli sie zdecydujesz
      to tylko w markowym i pewnym sklepie.
      • Gość: nożownik Re: dobre noże kuchenne? IP: *.stk.vectranet.pl 18 lat temu
        to ja dodam do japończyków jeszcze Haiku, Kasumi, Kai-seki, Santoku
    • Gość: nożownik Re: dobre noże kuchenne? IP: *.stk.vectranet.pl 18 lat temu
      Stainless Steel Global Knife Block with 11 Knives Price: £875.00
      Polecam
      • Gość: mjaa Re: dobre noże kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
        fiskars fiskars i fiskars ostatnio znalazlam w niskiej cenie i w koncu nie mecze sie w kuchniii
    • Gość: lukasz Re: dobre noże kuchenne? IP: *.dynamic.chello.pl 13 lat temu
      absolutny top - noże japońskie Mcusta Zanmai :

ostry-sklep.pl/c/260/noze-mcusta-zanmai-noze-kuchenne.html
      • Gość: kolt Re: dobre noże kuchenne? IP: *.rzeszow.mm.pl 12 lat temu
        Znalazłem nóż Hiromoto ze stali Aogami super.
        Oto link:
        allegro.pl/japonski-noz-hiromoto-super-okazja-niska-cena-i4259057051.html
        Co sądzicie o tym nożu? Pytam bo w sklepie widziałem ten model za 700 zł
        • Gość: rabatka88 Re: dobre noże kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
          Bardzo dobre są noże victorinox, czytałam że nie do zdarcia- ja mam ok pół roku i sie nie tępią mimo mycia w zmywarce = mam noze kute któe mozna nawet wyparzać www.tanake.com.pl/sklep/noze-kute-victorinox i ceny az tak nie zabijają
          • makaron1939 Re: dobre noże kuchenne? 10 lat temu
            Noże SANTOKU w szerokim wyborze i rozsądnej cenie znajdziesz tu - profesjonalne-noze.pl/noze-santoku-c-1_8.html
    • Gość: Adam Re: dobre noże kuchenne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12 lat temu
      Kup sobie Globale nie za ciężkie, bardzo ostre i dodatkowo posiadają piasek w rączce (używając noża, piasek się przesypuje dzięki czemu ręka nie boli nawet po 10h pracy. Są genialne zresztą wielu najlepszych szefów kuchni ich używa prywatnie
    • Gość: matheo86 Re: dobre noże kuchenne? IP: *.4.199.109.static.rdi.pl 11 lat temu
      Jeśli chodzi o w miarę uniwersalny nóż kuchenny - polecam Global G-2 cucinare.pl/yoshikin-global-noz-g2-20-cm.html w sumie już 2 lata go używam i innego noża szefa - sobie już nie wyobrażam, świetnie leży dłoni, niesymetryczny osiowo, bardzo długo pozostaje ostry
      • Gość: Lukasz Re: dobre noże kuchenne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11 lat temu
        Polecam noże firmy Arcos , hiszpańska firma. allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=41051299
        • norwegi334 Re: dobre noże kuchenne? 10 lat temu
          Według mnie warto zainwestować w japońskie noże kuchenne, odsyłam do strony:
          www.smakprostoty.pl/finezyjna-kuchnia/noze-japonskie-noze-kuchenne
          Używam już bardzo długo i nie mam co narzekać. Dobrze trzyma się ręki, nie tępi się i według mnie podstawa to odpowiednie dbanie o nóż :)
    • Gość: kaktus Re: dobre noże kuchenne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10 lat temu
      bardzo dobrej jakości polecam noże firmy Bjorklund, specjalizują się w głównie w strugach do serów, ale ja kupiłam również noże do ryb i sztućce do owoców morza :)
      Polecam zajrzeć tutaj www.domenabm.pl
    • tola344 Re: dobre noże kuchenne? 10 lat temu
      ja mam noże z ikei i są spoko a cena śmieszna;-)
      • psalomon Re: dobre noże kuchenne? 8 lat temu
        Ja polecam noże ze stali nierdzewnej, według mnie sprawdzają się najlepiej. Miałem już ceramiczne, ale mi nie odpowiadały. Komplet noży ze stali sprawdza się. Dużo gotuję wraz z partnerką, więc są stale w użyciu. Ten zestaw, który mam teraz testuję od ponad pół roku i jestem jak najbardziej zadowolony. Wiele razy wcześniej kupowaliśmy noże np. z supermarketów, ale nie wytrzymywały długo (partnerka uwielbia kolorowe rzeczy itp., więc im ładniejszy, tym lepiej). Ale warto zakupić zwykły komplet, który może nie wyróżnia się wyglądem, ale zdecydowanie ostrością ostrzy.
    • Gość: Mikkala Re: dobre noże kuchenne? IP: *.play-internet.pl 6 lat temu
      Moim zdaniem dobre noże kuchenne to podstawa w każdej kuchni. Wbrew pozorom znacznie latwiej mozna się uciąć nozem, który jest tępy niż naostrzonym nożem, Warto jest kupić sobie komplet
      nóż do krojenia pomidorów ( niewielki ząbkowany)
      noz do krojenia chleba ( większy z ząbkami)
      noż szefa kuchni ( spory noz do krojenia róznego rodzaju jedzenia)
      niewielki nożyk do obierania warzyw oraz owoców
      ewentualnie noże do ryb czy noże do sera, jeśli często używacie tych produktów w kuchni

Wśród wielkofunkcyjnych polecam ten nóż Victorinox:
      ostry-sklep.pl/noz-kuchenny-wielofunkcyjny-victorinox-50831-23253

Dobrze jest mieć ich kilka w swojej kuchni.
    • kunare Re: dobre noże kuchenne? 6 lat temu
      Chyba najlepsze noże jakie miałem okazje kupić, i działają jak nowe nawet teraz, znalazłem na tej stronie. Gorąco polecam bo lepszych nie znajdziecie ;) Tekst linku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka