Dodaj do ulubionych

Sekrety makijażu

IP: *.leed.cable.ntl.com 18 lat temu
A jaka jest baza tego artykulu, skoro pod kazdy kosmetyk potrzebna nam baza? Smiech ogarnia, moze wiecej porad dla normalnej kobiety, a mniej tajnikow profesjonalnej makijazystki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Katayoon Sekrety makijażu IP: *.leed.cable.ntl.com 18 lat temu
      Zajarzylam, to reklama baz pod kosmetyki firmy Guerlain, nazwisko tej pani i tresc artykulu nie maja tu nic do rzeczy
      • Gość: madziulka Re: Sekrety makijażu IP: *.hapay.pl 18 lat temu
        Ale się czepiasz!

Chyba dobrze mówi, bazy pod kosmetyki zostały wymyślone po to, żeby ułatwić
        życie kobietom.

Co w Twoim mniemaniu oznacza "normalna kobieta"?
        Bo tego za bardzo nie rozumiem.
        • Gość: marianna normalna kobieta IP: *.telprojekt.pl 18 lat temu
          normalna kobieta to taka, ktora nie traci czasu na pierdoly - czyli na czytanie takich bzdur, a pozniej nie traci czasu na wcielanie tych bzdur w zycie
        • Gość: Nadin Re: Sekrety makijażu IP: 89.240.134.* 18 lat temu
          Glupie baby dlaczego wy sie tak szarpiecie ???Kupujcie dobre kosmetyki to nie
          bedzie problemu z makijazem a jak kupujecie szmelc to sie nie dziwcie ze makijaz
          nie wytrzymuje.Tylko prosze nie pisac ze uzywam dobrych kosmetykow typu i tu
          padna nazwy kosmetykow z sredniej pulki najleprze mam na mysli .........chanel
          itd.I nie pisze tego bo jestem snobka tylko dlatego ze roznica jest masakryczna !!
    • Gość: sab Sekrety makijażu IP: 77.223.242.* 18 lat temu
      normalnie elo triki z Afryki ;] Ale nowości hoho...
    • Gość: sesza Re: uwaga na silikony w kosmetykach IP: *.adsl.inetia.pl 18 lat temu
      silikon w podkladzie lub bazie juz po tygodniu wysusza
      skore /szczegolnie pod oczami/ tak, ze golym okiem nawet na mlodej
      widac siatke zmarszczek. powinni zabronic uzywania silikonu w
      kosmetykach. ladnie wyglada tylko na poczatku i degeneruje naskorek.
      • mikado23 Re: uwaga na silikony w kosmetykach 18 lat temu
        Masz oczywiscie racje, silikon w makijazu codziennym nie ma nic do szukania. Ta
        cala prezentacja to chyba makijaz na specjalne okazje. Z artykulu nie
        dowiedzialam sie wiele nowego. Interesuja mnie glownie "tricki" w kontekscie
        szybkiego makijazu codziennego, a nie wskazowki jak godzinami siedziec przed
        lustrem.
        • Gość: trik Re: uwaga na silikony w kosmetykach IP: *.telprojekt.pl 18 lat temu
          ha ha

kobiety to jednak dziwne stworzenia
    • Gość: lili Śmiech mnie ogarnia IP: *.gre.pl 18 lat temu
      Specjaliści bez jakiejkolwiek wiedzy, pory nie posiadają mięśni ani
      nie są unerwione więc drogie Panie bez laseru pory zawsze będą takie
      same żaden krem ich nie zwęży .
    • Gość: Kobieta Jak sobie radzić?Może nie nawalać tapety na twarz? IP: *.cust.tele2.pl 18 lat temu
    • Gość: wdinp najnowsze IP: *.chello.pl 18 lat temu
      www.youtube.com/watch?v=rcGmg1HNfvw
    • arek103 W starozytnym Egipcie malowali sie mezczyzni, a ni 18 lat temu
      Gość portalu: Katayoon napisał(a):

> A jaka jest baza tego artykulu, skoro pod kazdy kosmetyk potrzebna nam baza? Sm
      > iech ogarnia, moze wiecej porad dla normalnej kobiety, a mniej tajnikow profesj
      > onalnej makijazystki.

W starozytnym Egipcie malowali sie mezczyzni, a nie kobiety. Po co kobiecie makijaz?
    • Gość: Zadbana Sekrety makijażu IP: *.gprs.plus.pl 18 lat temu
      Nikt was nie zmusza do czytania porad makijażystek, leniwe kocmouchy, skoro i
      tak uważacie, że to strata czasu. Proponuje wyrzucić telewizor na początek i
      czas się znajdzie.
      A to o silikonie to nie wiedziałam, wolę pod fluid używać delikatnego kremu w
      ilości minimalnej, ale nad kupnem bazy się zastanawiałam, teraz już raczej jej
      nie kupię.
      • jednokolanko Re: Sekrety makijażu 18 lat temu
        ty biedulko, zamiast na makijaż, poświęć czas na naukę, może nie będziesz takim
        kocmoŁuchem umysłowym...
      • Gość: Joanna Re: Sekrety makijażu IP: *.cust.tele2.pl 18 lat temu
        kocmouchy - ROTFL;)
        Nie mam telewizora i szkoda mi życia na takie bzdury. Akceptuję siebie i swoje
        ciało na tyle, że nie muszę się malować. I nie będę.
        Kupić bazę czy nie - no, no, to poważny problem. Jaka szkoda, że tak wiele
        kobiet marnuje czas na takie nieistotne sprawy, w dążeniu do idealnego wyglądu,
        narzuconego przez media.
    • Gość: songo Re: Sekrety makijażu- bogni IP: 84.13.213.* 18 lat temu
      Nie czytałem tego chciałem powiedzieć tylko ze ta Pani z pedzelkiem do oczu to
      Bogini Piękności - ale cudownie popatrzeć na taka Piękna istotę :)
      • yasemin Re: Sekrety makijażu- bogni 18 lat temu
        ona jest na pewno z plastiku! przypatrz sie uważnie, widziałeś/aś
        kiedy taką idealnie gładka twarz?!
    • Gość: asia Sekrety makijażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      idealna twarz tej pani to photo shop;)
      nie rozumiem dziewczyn ktore maja jakies zastrzezenia do tych, ktore
      zaciekawil ten artykul...skoro go komentujecie tzn ze same chcialscie poznac
      tajniki dobrego makijazu wiec po co teksty zeby sie do nauki wziac a nie
      malowac?...no szok!!! poza tym spojrzcie w lustro bo pewnie wam sie przydadza
      te porady!!!
      pozdrowienia dla wszystkich fanek dobrego wygladu:)
      • Gość: T. Re: Sekrety makijażu IP: *.cust.tele2.pl 18 lat temu
        A może nie chciałyśmy poznać tajników dobrego makijażu, tylko sprawdzić, jakie
        śmieszne rzeczy będą w tym artykule i komentarzach? Faktycznie, to szokujące
        (trzy wykrzykniki to chyba za mało). W lustro spoglądamy codziennie, a z porad
        nie skorzystamy - to, że ktoś się nie maluje nie znaczy, że jest zaniedbany lub
        nieatrakcyjny. Proponuję poszerzyć horyzonty. Szkoda, że nie masz na to czasu,
        bo spędzasz go przed lustrem;) Powodzenia w nakładaniu pudru, różu, bazy,
        fluidu, kremu, cieni, ołówka, konturówki, szminki i wykonywaniu innych niezwykle
        przydatnych w prawdziwym życiu czynności;)
    • Gość: rampampam Re: Sekrety makijażu IP: *.crowley.pl 18 lat temu
      Mi ze wszystkich zabiegów najbardziej podobało się "kremowanie"
      powiek :) Mogłoby byc hitem targów "Funeralia" ;)
      Kiedys była taka telewizyjna reklama Fa "Balsam Fa doskonale kremuje
      twoje ciało". Przerobili ją dopiero po wielu tygodniach emisji..

Pani Redaktor, "kremowanie" to nie to samo, co smarowanie kremem :)
      • Gość: Jola Re: Sekrety makijażu IP: *.bethere.co.uk 18 lat temu
        dobre ;d ale może właśnie o to chodzi z tym kremowaniem?
        Z tego co mi wiadomo (od specjalisty, i to nie jednego) na powieki kremu się nie nakłada, jedynie na linię gdzie kończą się kości oczodołów- dzięki temu nie obciąża się skóry na powiekach, a krem i tak dobrze odrzywia skórę dookoła oka.
    • mokradlo5 Sekrety makijażu 18 lat temu
      kobieta wymalowana wyglada tragicznie, jak manekin
    • Gość: Stella Sekrety makijażu IP: *.0-85.cust.bluewin.ch 18 lat temu
      To naprawde bardzo dobry artykul na temat prawidlowego makijazu. Takze dla "normalnej kobiety". Makijaz to przeciez sztuka: sztuka upiekszania (siebie lub innych), podkreslania co ladne, interesujace, ukrywania co nie idealne, zabawa kolorami, teksturami, liniami.Efekt zalezny od talentu i wyczucia piekna, no i oczywiscie dobrych kosmetykow i zadbanej cery...
      • konvvalia Re: Sekrety makijażu 18 lat temu
        Doskonaly makijaz to taki, ktorego prawie nie widac. Licza sie i tak rysy twarzy. Albo kobieta jest ladna z natury, albo brzydka i makijaz i tak jej juz nie pomoze.
        Na co dzien widuje wiele bardzo zadbanych kobiet, z niby perfekcyjnym makijazem, ktore i tak pozostaja brzydkie, bo maja po prostu brzydkie twarze z natury. Makijaz pomaga tylko tym naprawde ladnym kobietom - pomaga im podkreslic to, co ladne w twarzy. Paszczur, nawet z najbardziej profesjonalnym makijazem pozostanie tylko paszczurem.
    • Gość: strzyga Re: Sekrety makijażu IP: 89.19.82.* 17 lat temu
      Artykułu nie ma! Ale i tak wpisze komentarz hihi
      Więc bazy pod makijaż to głównie sylikony syntetyczne, samo zło dla twarzy,
      które zapychają i uczulają. Poza tym nie nadają się do codziennego makijażu są
      za cięzkie. TYLKO NA IMPREZY gdzie makijaż ma wytrwać całą noc!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka